RÄTTSYSTEMET I SVERIGE

Jag undrar hur det är ställt med rättssystemet i Sverige när en man som skjutit en varg för att skydda sina får som blir dödade av varg..får ett år och 8 månaders fängelse för detta… medan en ung man t.ex. som misshandlat grovt och våldtagit och dödat en ung kvinna får 1 år och 8 månaders ungdomsvård i ett fall jag läste om.

En 16 åring vet fullständigt lika mycket som en äldre att det är fel att våldta och misshandla någon och döda någon…Hur är detta rättsamhälle egentligen??

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2084348/16-aring-domd-for-mord

HUR VÄRDERAS ETT MÄNNISKOLIV I DETTA RÄTTSSYSTEM?

Hur värderas ett människoliv då det kan vara på detta sätt…tänk på de anhöriga till den misshandlade och våldtagna och mördade kvinnan känner sig…de får ju ett livslångt psykiskt lidande efter detta, medan den som gjort detta slipper undan med så kort straff..

Brottssoffren får ibland livslånga men efter misshandel m.m. och de anhöriga till de som blivit misshandlade till döds lider ju psykiskt hela livet efter att ha mist sin dotter son eller make eller maka…

Det kan hända att brottslingar inte blir bättre människor av fängelsevistelsen,, men samhället skyddas i alla fall den tiden för dessa brottslingar så inga våldtäkter eller rån eller annat kan inträffa under fängelsevistelsen förhoppningsvis…

Annonser
Explore posts in the same categories: POLITIK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: