RUTAVDRAGET

DETTA OMDISKUTERADE RUT-AVDRAG.

Jag kan inte förstå varför det skulle vara fult att anställa någon för hushållsnära tjänster och utnyttja Rut-avdraget…och att man pratar om att detta bara gynnar höginkomsttagare…men hur tänker man…? Att anlita en snickare eller målare, eller annan hanverkare inom Rot avdraget utnyttjas väl av både låg och inkomsttagare….

Hellre skall man slopa ett avdrag som gynnar arbetsmarknaden och gör svarta jobb vita än att låta någon högavlönad få ta del av avdraget… men det är ju många so är lågavlönade som kan med detta avdrag få hjälp med hushållsnära tjänster…varför missunna dem detta.??

Många menar att folk skall städa själva eller putsa fönster m.m. Men iså fall så skulle ju barnomsorgen ifrågasättas också,, varför skall då inte föräldrar ta hand om sina egna barn…och det köps ju tjänster av snickare, målare, m.m. inom Rot-avdraget, i så fall skall ju folk klara det också själva…

Det är väl bättre att dessa som arbetar med hushållsnära tjänster har ett vitt arbete än att de skall vara arbetslösa eller arbeta svart med den otrygghet det innebär, samt att det inte tillför staten några skattepengar..

HEMTJÄNSTEN UTFÖR INTE VISSA ARBETEN SOM T.EX. PUTSA FÖNSTER ELLER SKAKA TUNGA MATTOR ELLER SNÖSKOTTNING M.M. ALLA SOM UTNYTTJAR RUTAVDRAGET ÄR INTE MILJONÄRER ELLER HAR HÖG PENSION….

VARFÖR MISSUNNA DESSA ENSTAKA HÖGINKOMSTAGARE RÄTTEN TILL DETTA AVDRAG GENOM ATT GÖRA MASSOR MED STÄDERSKOR ELLER ANDRA SOM ARBETAR MED DESSA TJÄNSTER ARBETSLÖSA.

DÅ DE VILL HA KVAR RUTAVDRAGET SOM BIDRAR TILL ATT MINSKA ARBETSLÖSHETEN.

Många äldre orkar inte städa själva och hemtjänsten får ju inte göra vissa tjänster som att putsa fönster, skotta snö, eller klippa gräsmattan, skaka tunga mattor m.m. varför missunna

människor att ha möjlighet att få hjälp med hushållsnära tjänster.

Jag anser att man försöker dra in på fel område… medan man inte alls drar in på kostnader för flyktingpolitiken som kostar massor med miljarder per år.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vad-kostar-invandringen_61728.svd

Visst är det tragiskt att så många flyr från sina länder,, men vi kan ju inte ta emot alla som det är synd om….

Såg i gårdagens Rapport på SVT 3 mars 2010 att städerskorna ville ha kvar Rut avdraget för annars riskerar de att bli arbetslösa eller måste arbeta svart istället..och städerskorna gillar sitt arbete, det framgick tydligt….vad är det för fel på att städa??

ENLIGT KI KOSTAR INTE RUT-AVDRAGET STATEN NÅGOT.

http://www.expressen.se/ekonomi/1.2128963/ki-rut-avdraget-kostar-inte-staten-nagot

Annonser
Explore posts in the same categories: POLITIK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: