ÄFS ÄLDREFÖRSÖRJNINGSTÖD FÖR INVANDRARE ORÄTTVIST

JAG ANSER ATT DET ÄR MYCKET ORÄTTVIST MOT SVENSKA SKATTEBETALARE ATT ANHÖRIGINVANDRARE KAN FÅ MELLAN 10.000 – CA 13.000 KR PER MÅNAD SKATTEFRITT I ÄFS OCH DETTA RÄKNAS INTE SOM INKOMST, VILKET VANLIG FOLKPENSION GÖR, SÅ EN ÄFS MOTTAGANDE ANHÖRIGINVANDRARE KAN DESSUTOM FÅ GRATIS HEMHJÄLP M.M. OCH FÅR DESSUTOM HA 3.000 KRONOR PER MÅNAD I INKOMST FRÅN SITT HEMLAND UTAN ATT BELOPPET FÖR ÄFS ÄNDRAS, OCH ÄFS FÖLJER INTE BÖRSENS UPPGÅNG ELLER NEDGÅNG UTAN ÄR KONSTANT BELOPP SKATTEFRITT.

”Rapport från Riksdagen 2007/08:RFR15:

”ÄFS är avsett för personer som inte får sina grundläggande försörjningsbehov tillgodosedda genom det allmänna pensionssystemet. Det kan bero på att personerna har mycket låg pension eller ingen pension alls på grund av att de vistats för få år i Sverige. Genom äldreförsörjningsstödet tillförsäkras den stödberättigade en skälig levnadsnivå och medel att täcka skäliga bostadskostnader. Stödet är skattefritt och administreras av Försäkringskassan”.

ÄFS tillkom i januari 2003, i stort sett predestinerat anhöriginvandrare av skäl som avsaknad av ATP-poäng. Äldreförsörjningssystemet är skattebefriat jämfört med garantipensionärerna GRP, allt vad som framgår av riksdagens betänkande (2001/02:SFU4) Äldreförsörjningsstöd. Prop (2000/01:136).

Uppräkningen av pensionerna är i stort sett noll, och har så varit även under den socialdemokratiska eran. Däremot har de pensionärer som har den skattefria pensionsformen ÄFS för invandrare över 65 år fått en uppräkning med prisbasbeloppet. Dessutom flera gratisförmåner som många svenska pensionärer aldrig kommer i åtnjutande av.

Försök att nämna ett enda land dit man kan komma som 65-åring och få skattefri försörjning livet ut, betald av det landets skattebetalare?

GÅ IN PÅ NEDANSTÅENDE ARTIKELLÄNKAR OCH FÅ MERA UPPGIFTER OM BELOPP SOM KAN UPPGÅ TILL MELLAN TIOTUSEN TILL CA TRETTONTUSEN KRONOR SKATTEFRITT I ÄFS FÖR ÄLDREANHÖRIGINVANDRARE. DETTA GÖR JU ATT SOCIALBIDRAGSSTATISTIKEN SJUNKER VILKET NATURLIGTVIS SER BRA UT MEN ÄR DETTA RÄTTVIST MOT SVENSKA SKATTEBETALANDE PENSIONÄRER ?

http://www.kristianstadsbladet.se/fria-ord/article1298104/Fortfarande-kritisk-till-hur-AumlFS-aumlr-utformat.html

http://dagbladet.se/insandare/1.2164119-aldreforsorjningsstodet-ar-orattvist?m=print

http://www.sd-ale.se/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemid=33

OM MAN GÅR IN PÅ GOGGLES OCH SKRIVER IN ÄFS FÖR INVANDRARE FÅR MAN MASSOR MED INFORMATION

Annonser
Explore posts in the same categories: ÄFS för invandrare orättvist, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: