SÄMRE VÅRD MED DYRA STAFETTLÄKARE

Det är stor brist på läkare i Sverige.. men jag har funderat över detta och jag förstår att läkare hellre arbetar som stafettläkare och får mycket mera betalt än att bli fast anstäld av Landstinget.

Snittpriset för en hyresläkare på en distriktläkarjänst är 40.000 kronor per vecka,enligt uppgift från Landstingets anropsenhet, läkaren får kanske två tredjedelar av lönen medan resten går till bemanningsföretag som hyr ut läkaren…

Antingen så kanske läkarlönerna skulle höjas, speciellt i glesbygd och i Norrland för att göra det attraktivare för läkare att bosätta sig där och vilja ha en fast tjänst då det råder stor brist på fast anställda läkare just i de norra delarna av Sverige.
Sänk lönerna för dessa stafettläkare så att det blir mera attraktivt att ha en fast tjänst.. men bemanningsföretagen tjänar ju pengar på dessa stafettläkare så det blir nog ett dilemma..

Men dessa stora kostnader för stafettläkare drabbar ju oss skattebetalare och dessutom patienterna som inte får lika bra vård av dessa stafettläkare då de knappast hinner lära känna en patient och sätta sig in i patientens problem och hinna läsa patientens journal då de i regel stannar på en vårdinrättning bara ca en vecka.

Vad gör politikerna ang. detta?

Detta borde vara något för Politikerna att försöka åtgärda detta problem.
Många som arbetar inom vården anser att landstinget förstör effektiviteten inom vården och vill helt enkelt ha bort Landstinget och det vore bättre att varje sjukhus och vårdcentral istället hade en ansvarig anställd som skötte administrationen och hur vårdrutinerna skall läggas upp m.m.

Dessutom skulle det sparas in pengar för löner för alla som är anställda på Landstiget och sitter och dirigerar hur vårdenheterna skalla skötas.

Jag tänkte på reportaget jag såg om Svartepettrar på akutmottagningen på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Tyvärr upptäckte jag att det videoinspelade reportaget om Svertepettrar inom vården blivit borttaget helt från You Tube p.g.a. att någon anmälan inkommit om inlägget.

DEMENTA SVÅRT SJUKA SKICKADES VIDARE TILL ANDRA SJUKHUS TROTS ATT DET FANNS PLATS, MAN PRIORITERAR TYDLIGEN FRISKARE MÄNNISKOR ÄN SJUKA MED MÅNGA SJUKDOMAR..SKICKAR HEM FOLK FÖR TIDIGT FÖR ATT FÖRBÄTTRA STATISTIKEN SÅ ATT MAN FÅR MER PENGAR .

SKROTA LANDSTINGEN OCH LÅT SJUKHUSENHETERNA OCH VÅRDCENTRALERNA ORGANISERA VÅRDEN SJÄLVA, SKULLE SPARAS MYCKET SKATTEPENGAR PÅ DETTA.

TV REPORTERN HADE KONTAKTAT FILIPPA REINFELDT ANGÅENDE DETTA, MEN HON VAR INTE INTRESSERAD ATT PRATA OM DETTA. DETTA ÄR SKRÄMMANDE, HAR HON GLÖMT ATT HON SJÄLV OCKSÅ KAN BLI SJUK OCH GAMMAL?

MEN SOM ANDRA POLITIKER SÅ HAR HON SÄKERT EGEN PRIVATFÖRSÄKRING OCH FÅR SNABB VÅRD NÄR DET BEHÖVS.

TYDLIGEN MÅSTE MAN HA NÅGON SOM STÄLLER KRAV PÅ VÅRDEN OM MAN SJÄLV INTE ÄR KAPABEL ATT STÄLLA KRAV, MEN HUR GÅR DET FÖR DEM SOM SAKNAR ANHÖRIGA ELLER VÄNNER SOM KAN STÄLLA UPP OCH SE TILL ATT DET BLIR RÄTT VÅRD???

Se nedan en artikel i Läkartidningen som handlar om detta.

http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=16540

Man kan faktiskt undra hur man prioriterar kostnaderna för sjukvård i Sverige.
Miljöpartiet och Moderaterna vill ju att skattepengar skall finansiera fri tandvård och sjukvård för illegala flyktingar i Sverige..Vad kostar detta?? Det har man inte ens tagit reda på innan man fattar ett sådant beslut! Ingen frågar skattebetalarna vad de tycker pengarna skall användas till…Man stjäl våra skattepengar och ger till dem som inte betalat en krona i skatt för vår numera nedskurna välfärd..

Jag har märkt att man fråntar vissa läkemedel från högkostnadsskyddet så det blir mycket dyrare för de som behöver dessa läkemedel.

—————————————————————————————————-
Varför skall det vara så svårt för en läkare som kommit till Sverige som flykting att få en läkartjänst även om det inte innebär exakt samma utbildning som en Svensk läkare har…om då denna läkare kan Svenska borde det inte vara något problem. Vi behöver ju fler läkare, varför då låta dessa utbildade läkare som kommit hit till Sverige leva på bidrag istället för att de kan göra en insats i vår sämre och sämre sjukvård. Ge dessa utländska läkare snabbutbildning i Svenska och eventuellt kompletteringskurser som är nödvändiga för honom att få en läkartjänst i Sverige.

Vi har sämre vård än t.ex. Spanien, Tyskland m.fl. länder, vad beror detta på då vi betalar mycket mer skatt än dessa länder ??
Hur handskas man med våra skattepengar??

Annonser
Explore posts in the same categories: Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, SJUKVÅRD, STORA KOSTNADER FÖR STAFETTLÄKARE OCH SÄMRE VÅRD, SVERIGES EKONOMI

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: