SOMALIER VÄGRAR ANMÄLA PÅSTÅDDA BROTT TROTS SKATTEFINANSIERADE TOLKAR

FORSERUM. Endast tre polisanmälningar varav två kom från etniska svenskar. Det blev facit efter att polisen låtit sätta upp en mobil polisstation på torget i Forserum där somalierna skulle få tolkhjälp för att anmäla rasistiska övergrepp från svenskar.

Polisen, som även hade anlitat skattefinansierade tolkar för att bistå vid anmälningarna, tog senare beslutet att förlänga insatsen till långt in på kvällen, men även det blev resultatlöst.

http://www.friatider.se/somalier-i-forserum-vagrar-anmala-pastadda-brott

Nedan statistik från Brå om brott begågna av män med utländsk härkomst.

I Brottsförebyggande Rådets rapport ”Invandrare och invandrares barns brottslighet 1996:2” framgår det att invandrare är överrepresenterade med 4,5 ggr jämfört med svenskar beträffande brottskategorin våldtäkt. Störst överrepresentation har invandrare från de muslimska länderna Algeriet, Marocko, Libyen, Tunisien och Irak.

Brå tittade på socioekonomiska faktorer som en förklaring till överrepresentationen men kom fram till att detta inte förändrade bilden i någon avgörandeutsträckning.

I rapporten skrev Brå att det kan ”konstateras att invandrarnas överrepresentation inte beror på ogynnsam fördelning av ålder, kön, bostadsort och socioekonomisk status.”

I Brå-rapporten ”Brottslighet födda i Sverige och utlandet 2005:17” framgår det att situationen inte förändrats nämnvärt sedan den förra rapporten gjordes. Den totala överrepresentation, liksom överrepresentation beträffande brottskategorin våldtäkt är ungefär densamma för invandrarkollektivet som helhet. I denna rapport redovisas inte våldtäktsmännens ursprungsland på samma sätt som i den förra rapporten. Det konstateras dock att personer från Nordafrika har den totalt sett högsta överrepresentationen beträffande samtliga brott varför det är rimligt att anta att det även denna gång är män från muslimska länder som har den största överrepresentationen också beträffande våldtäkt.

Det generella mönstret tycks vara detsamma även i andra länder. Den norska tidningen Aftenposten rapporterade 2005-09-01 att utomeuropeiska män låg bakom två tredjedelar av de anmälda våldtäkterna i Oslo, trots att de bara utgör 14% av befolkningen.

Annonser
Explore posts in the same categories: FLYKTINGPOLITIK, FRA-LAGEN OCH SÄKERHETEN I SVERIGE, INVANDRING OCH INTEGRATION, KRIMINALITET OCH VÅLD I SAMHÄLLET, Kvinnors rättigheter, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Rasism, SÄKERHETEN I SVERIGE, VÅLD MOT KVINNOR, VÅLDTÄKTER

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: