MILJÖPARTIETS MOTION, SKÄMT ELLER HISTORIEFÖRNEKELSE??

Jag undrade först om det var ett dåligt skämt, när jag fick ett mejl från en god vän som visade Miljöpartiets motion. Se nedan.

Motion 2012/13:Kr316

Fred, frihet och tolerans i stället för krigarkungar i centrala Stockholm

MP2514

Förslag till riksdagsbeslut

1.Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att flytta statyerna av Karl XII och Gustav II Adolf i Stockholm till en undanskymd plats.

2.Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att utsmycka Gustav Adolfs torg och Karl XII:s torg så att de signalerar fred, tolerans, mångfald, frihet och solidaritet.

Bakgrund

Vilka symboler och monument ett samhälle väljer att visa upp på centrala platser säger mycket om vilka värderingar det vilar på. De personer och företeelser man är stolt över och vill förknippas med, får statyer och monument resta över sig. Vad som anses viktigt och beundransvärt varierar naturligtvis över tiden.

Detta är påtagligt i Stockholm. Gustav II Adolf och Karl XII står staty på några av stadens mest centrala och välbesökta platser. Gustav II Adolfs ryttarstaty placerades på Gustav Adolfs torg 1796. Statyn av Karl XII, som pekar österut med sin värja, står i Kungsträdgårdens södra del sedan 1868.

De två envåldshärskarna ledde landet under olika perioder av Sveriges stormaktstid. Krig, misär och ett skoningslöst förtryck präglade denna epok. Sveriges stormaktstid var en mörk tid, i vårt land såväl som i andra länder som drabbades av svensk aggression.

Sedan statyerna över dessa kungar restes har Sverige väsentligen utvecklats till ett demokratiskt och fredligt land. Den forna aggressionen kommer visserligen numera också till uttryck i form av en överdimensionerad och djupt skamlig vapenexport. Krigarkungarna passar ändå sällsynt illa som symboler för vårt nutida Sverige som vi vill se det.

Därför vore det befogat att flytta statyerna av Karl XII och Gustav II Adolf till någon mer undanskymd plats. Detta bör riksdagen tillkännage för regeringen som sin mening.

Karl XII:s torg och Gustav Adolfs torg bör istället få andra symboler, statyer eller miljöer, som signalerar de värden vi nu värnar och värderar i vårt samhälle. Uttryck för fred, tolerans, mångfald, frihet och solidaritet ska välkomna stockholmare och besökare från hela världen. Detta bör riksdagen ge regeringen tillkänna som sin mening.

Stockholm den 5 oktober 2012

Annika Lillemets (MP)

Valter Mutt (MP)

Man kan ju undra om det inte finns viktigare frågor att motionera om?

Då anser jag att SD:s motion mot könsapartheid i Sverige 2012 är mycket viktigare att motionera om.

Se nedan.

Motion 2012/13:K380

SD319

Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att verksamheter som tillämpar könsuppdelning inte bör berättigas statligt bidrag.

Källa: nedanstående artikellänk.

http://avpixlat.info/2012/10/13/sd-motionerar-om-konsapartheid-i-sverige-anno-2012/

Nedan intervju med moderaternas riksdagsman i försvarsutskottet.

Nedan kan ni läsa om Römosseskolan i Göteborg som är en Islamistisk friskola.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.689768-allvarliga-krankningar-pa-romosseskolan

Gå in på nedanstående videos från Kalla Fakta SVT

Annonser
Explore posts in the same categories: FRA-LAGEN OCH SÄKERHETEN I SVERIGE, INVANDRING OCH INTEGRATION, JÄMLIKHET MELLAN MAN OCH KVINNA, MILJÖPARTIETS MOTION, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, SÄKERHETEN I SVERIGE, SD:S MOTIONER, SVERIGEDEMOKRATERNA

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “MILJÖPARTIETS MOTION, SKÄMT ELLER HISTORIEFÖRNEKELSE??”

 1. oldman94 Says:

  Jag tycker inte alls på detta vis……..

  Vad blir nästa MP-jippo?

  Slottet?
  Drottningholm?

  Skulle inte förvåna!

  MEN varför inte bara sätta en liten AK47-flagga på statyerna för att markera att det bara är atrapper och inte statyer med svenska saliga monarker avbildade????

  Då slipper man ju flytta sakerna alla vet ju att det inte är riktiga saker iaf…..MP-glasses on!!

  MP agera!!

  • ladycobra Says:

   Ja man kan ju undra när och hur nästa MP jippo kommer,, kanske de vill att vi skall byta ut vår svenska flagga för den är ju inte mångkulturell?? Att älska sitt fosterland och värna om sitt land är tydligen inget för MP Att flytta på historiska statyer finns det säkerligen inget annat land som gjort och inte ens kommit på tanken.

   Förstod inte riktigt din första mening

   oldman94 skriver:

   15 mars, 2013 den 11:47 f m e
   Jag tycker inte alls på detta vis……..

   Jag tycker man skall sluta med sandlådenivån i riksdagen, då inte moderaterna kan samarbeta md SD i vissa frågor som de har samma uppfattning om,, utan tjurskalligt istället vänder sig till MP som verkligen tycker att sverige har råd att ta hit hur många flyktingar som hellst och försörja med våra skattepengar som inte räcker till bra sjukvård i sverige m.m. som det dras in på..försvaret t.ex.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: