Muslimsk friskola hotas av nedläggning

Den islamiska friskolan i Norrköping, Jasminskolan, hotas av nedläggning. Skolinspektionen har gjort flera besök och haft mycket att anmärka på – beslut väntas inom kort.

Skolan grundades 2010 och har en inriktning mot islam och har särskilt kommit att locka elever med somaliskt ursprung. Skolinspektionen har gjort flera oanmälda besök och skolan har inte rättat till bristerna och nu hotar nedläggning, rapporterar NT.

Källa: nedanstående artikel

http://www.nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=8335798

Skolinspektionen anser att det är brister i uppföljningen av elevernas kunskap och bristen på stöd för olika elevers behov anser de är mycket allvarlig.

Inspektionen har varit kritiska mot den före detta rektorn på skolan, som inte haft någon pedagogisk utbildning eller erfarenhet. I september i fjol fick skolan en ny rektor, som inte ville uppge sitt namn till lokaltidningen – inte ens kommunens tjänstemän visste vad rektorn hette.

Sammantaget menar inspektionen att skolan har ”anmärkningsvärt många brister”.

Beslut om eventuell nedläggning väntas inom kort. Före detta lärare har larmat om att barn från Somalia värderas lägre än andra, flickor värderas även de lägre än pojkar, att nationella prov inte utförts och att undervisningen har ”havererat”.

Källa:nedanstående artikel.

http://www.friatider.se/muslimsk-friskola-hotas-av-nedlaggning

Inte förvånad.. I nedanstående länk finns intervju med f.d. rektorn för Römosseskolan i Göteborg med en innerymmande moské…

Rektorn är nu placerad i försvarsutskottet i riksdagen för Moderaterna,, han är radikal islamist från Somalia. I länken finns länkar där det framgår att det förekommit allvarliga kränkningar på denna skola.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/hur-har-sverige-blivit/

Annonser
Explore posts in the same categories: Anhöriginvandring, Annorlunda kvinnosyn, ÄFS för invandrare orättvist, ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN, Ev. Tvång på kommuner att ta emot ensamkommande, GRANSKNING AV RELIGIÖSA FRISKOLOR, HUR HAR SVERIGE BLIVIT?, INVANDRING OCH INTEGRATION, Moderaterna, Norrköpings tidning, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Religion, SKOLVERKET

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: