Kollaps att vänta om invandringen fortsätter, enligt framstående ekonom

fartyget

Assar Lindbeck kallas för ”svensk ekonomis nestor” och ledde den kommission som förde Sverige ur krisen i början av 90-talet. Idag ser han den stora invandringen som det kanske enskilt största problem som svensk ekonomi står inför.

– Sverige är inte rustat för en stor invandring, konstaterar professor Assar Lindbeck när han ombeds nämna problemen med dagens svenska ekonomi i en intervju med Ekonomiekot.

Lindbeck var ordförande för den så kallade Lindbeckkommissionen, som utsågs av regeringen 1992-1993 för att komma till bukt med den rådande ekonomiska krisen.

Nu spår han en framtida kollaps om den unikt stora invandringen får fortgå.

– Invandrarna är de som omedelbart drabbas av situationen på bostadsmarknaden och arbetsmarknaden. Vi går mot en situation där kommunerna inte kommer att kunna hantera invandringen därför att de inte kommer att klara att ge bostäder och arbete åt invandrarna, säger Assar Lindbeck.

Migrationsminister Tobias Billström gjorde för ett par veckor sedan en liknande analys och pekade på att asylinvandringen är ohållbar och måste minskas. Han blev dock snart tillrättavisad av statsminister Fredrik Reinfeldt, som tillbakavisade Billströms påstående med argumentet att ”invandring berikar Sverige”.

Källa: nedanstående artiklar

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/156378?programid=178&t=261

http://www.friatider.se/%3Fp%3D109058

http://www.friatider.se/migrationsministern-dagens-asylinvandring-inte-hallbar

Gå in på nedanstående länk där det finns fakta på skattefria bidrag för invandrare samt ÄFS (äldreförsörningstöd för invandrare) som är skattefria och inte räknas som inkomst och som är högre än många svenska pensionärer får i bruttopension..kan detta vara rättvist?

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

I nedanstående länk artiklar om Reinfeldt som går emot Billström i åsikterna om flyktingpolitiken.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/06/reinfeldt-gar-emot-billstrom/

I Norge menar man att man måste välja mellan välstånd och invandring, Norsk media kritiserar svensk medias politiska korrekthet som döljer verkligheten.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/16/norge-ingen-framtida-valfard-med-fortsatt-invandring/

Annonser
Explore posts in the same categories: "svensk ekonomis nestor" Assar Lindbeck ang. invandringen., Anhöriginvandring, ÄFS för invandrare orättvist, ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN, FÖRSÄMRINGAR INOM VÅRDEN, Försäkringskassans reklamfilm om bidrag, FLYKTINGPOLITIK, INVANDRING OCH INTEGRATION, KOSTNADER FÖR ASYL OCH MIGRATIONSPOLITIK, KOSTNADER FÖR VÅLDET I SAMHÄLLET, Migrationsminister Tobias Billström M, Moderaterna, oenighet i moderaterna, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, SÄRRÄTTIGHETER OCH BIDRAG FÖR INVANDRARE, Sjukvård för illegala flyktingar, Somalias förbättrade säkerhetsläge, SVERIGES EKONOMI

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 kommentarer på “Kollaps att vänta om invandringen fortsätter, enligt framstående ekonom”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: