Utvisad stannade kvar och våldtog en gång till

En 35-årig irakier som utvisades efter att ha avtjänat ett straff för en grov våldtäkt mot en norsk kvinna stannade kvar i landet. Nu åtalas han för ännu en gruppvåldtäkt.

Efter överfallsvåldtäkten på Rådshusplatsen i Oslo 2005 dömdes mannen till fyra års fängelse. När han kom ut igen fick han avslag på sin asylansökan och skulle därmed skickas ut ur landet.

Men 35-årigen lyckades trots det stanna kvar som ”papperslös flykting” – och i oktober 2011 var det dags igen. Tillsammans med 3-4 andra araber angrep och gruppvåldtog han en 41-årig kvinna i centrala Oslo.

Kunde ha förhindrats
Nu kritiseras polisens slapphet när det gäller att se till att illegala invandrare utvisas ur landet.

– Om utvisningsbeslutet hade verkställts och han hade transporterats ut ut landet så hade min klient sluppit det lidande hon upplevt, säger offrets advokat Trine Rjukan till VG.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10107870

I Sverige pågår just nu en stor kampanj i media som tvärtom går ut på att kraftigt begränsa polisens befogenheter att verkställa utvisningar av illegala invandrare.

Vill låsa in asylsökare
Norge har, likt Sverige, under de senaste åren upplevt en omfattande våldtäktsvåg. Efter att det i norsk media uppmärksammats att 100 procent av överfallsvåldtäkterna i Oslo begås av utomeuropeiska invandrare har det kommit krav från olika håll på att kontrollen av asylsökare ska skärpas.

http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

Nu kommer det borgerliga partiet Höyre med ett vallöfte om att kriminella asylsökare ska hållas inspärrade på förvaringsanstalter under asylprocessens gång så att de inte ska kunna våldta norska kvinnor.

– Det är väldigt viktigt att ta vara på asylsystemet, som ska vara rättvist men strängt. På det här sättet kan vi stoppa dem som utnyttjar systemet, säger ordföranden för Höyres programkommitté, Bent Høie, till VG.

Norska polisens fackförbund har tidigare gått ännu längre och krävt att även asylsökare som saknar giltiga ID-handlingar ska spärras in för att på så sätt komma till bukt med våldtäktsproblematiken.

I Stavanger har man angripit problemet från ett annat håll. Där erbjuds istället asylsökande män från Mellanöstern och Afrika kurser där de får lära sig att det inte är okej att våldta norska flickor och kvinnor.

Nedan statistik från BRÅ i sverige.

I Brottsförebyggande Rådets rapport ”Invandrare och invandrares barns brottslighet 1996:2” framgår det att invandrare är överrepresenterade med 4,5 ggr jämfört med svenskar beträffande brottskategorin våldtäkt.

Störst överrepresentation har invandrare från de muslimska länderna Algeriet, Marocko, Libyen, Tunisien och Irak.
Brå tittade på socioekonomiska faktorer som en förklaring till överrepresentationen men kom fram till att detta inte förändrade bilden i någon avgörandeutsträckning.

I rapporten skrev Brå att det kan ”konstateras att invandrarnas överrepresentation inte beror på ogynnsam fördelning av ålder, kön, bostadsort och socioekonomisk status.”

I Brå-rapporten ”Brottslighet födda i Sverige och utlandet 2005:17” framgår det att situationen inte förändrats nämnvärt sedan den förra rapporten gjordes. Den totala överrepresentation, liksom överrepresentation beträffande brottskategorin våldtäkt är ungefär densamma för invandrarkollektivet som helhet.

I denna rapport redovisas inte våldtäktsmännens ursprungsland på samma sätt som i den förra rapporten. Det konstateras dock att personer från Nordafrika har den totalt sett högsta överrepresentationen beträffande samtliga brott varför det är rimligt att anta att det även denna gång är män från muslimska länder som har den största överrepresentationen också beträffande våldtäkt.

Det generella mönstret tycks vara detsamma även i andra länder. Den norska tidningen Aftenposten rapporterade 2005-09-01 att utomeuropeiska män låg bakom två tredjedelar av de anmälda våldtäkterna i Oslo, trots att de bara utgör 14% av befolkningen.

Varför anses det som rasistiskt eller hets mot folkgrupp att berätta sanningen???? varför skydda grova våldtäktsmän som har utländsk härkomst. mer än någon annan våldtäktsman??

ENLIGT NY STATISTIK FRÅN BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET 2010
ANMÄLDES 17.167 SEXUALBROTT I SVERIGE.

Våldtäkt och försök till våldtäkt står för drygt en tredjedel av alla anmälda sexualbrott. I knappt en tredjedel av de polisanmälda fallen, är den som har utsatts för våldtäkt under 15 år.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2433195/sexoffer-kranks-i-rattsprocesser

Inte ens i taxi är kvinnor säkra..Gå in på nedanstående videolänk, där Janne Josefsson intervjuar kvinnor.

Kvinnor som åker färdtjänst kan inte heller känna sig säkra då f.d. dömda våldtäktsmän får köra fördtjänst, se nedanstående video med Janne Josefson uppdrag granskning.

Gå även in på nedanstående länkar.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/22/somalier-grupp%c2%advaldtog-20-arig-kvinna/

https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/21/sd-orovackande-blindhet-for-kvinnofientliga-varderingar/

Läs nedanstående artikel angående nytt våldtäktförsök i Sandviken.

http://www.friatider.se/nytt-valdtaktsforsok-i-sandviken

Annonser
Explore posts in the same categories: BRÅ Brottsförebyggande rådet, BROTT OCH STRAFF, INVANDRING OCH INTEGRATION, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, VÅLD MOT KVINNOR, VÅLDTÄKTER, VÅLDTÄKTER I SVARTTAXI M.M.

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: