Polisen efterlyser mörkhyad man som försökte kidnappa barn

Gävlepolisen efterlyser en mörkhyad man i 30-årsåldern efter ett överfall mot två flickor i Sandviken i helgen. Vid det första överfallet försökte mannen kidnappa en flicka genom att släpa in henne i sin bil.

Händelsen inträffade på parkeringsplatsen vid Parkbadet mellan klockan 18 och 19 på söndagskvällen, men kunde avbrytas tack vare rådigt ingripande från en 19-årig kille som befann sig i närheten. Killen hörde flickans rop på hjälp och lyckades avbryta kidnappningsförsöket, men blev istället slagen i magen av kidnapparen som även försökte hugga honom med en kniv.

Polisen efterlyser nu mannen som försökte kidnappa flickan och uppger att denne är cirka 30 år gammal, 180 cm lång, kraftigt byggd och mörkhyad. Mannen bar svart skägg och var klädd i en blå jacka och svarta byxor. Han färdades i en röd Volvo av äldre modell, bilens registreringsnummer är dock okänt.

Den chockade flickan försvann efter överfallet från platsen och polisen vet ännu inte vem hon är. Man vädjar därför till allmänheten om hjälp att identifiera henne och uppmanar flickans föräldrar att ta kontakt med polisen. Polisen uppmanar alla föräldrar som har döttrar som stämmer in på signalementet att prata med dem om händelsen för att ta reda på om det är deras dotter som drabbats.

Flickan ska vara runt 12 år, cirka 150 cm lång, ha smal kroppsbyggnad och blont hår. Hon var klädd i en vit jacka och svarta byxor. Polisen söker även efter ett vittne till händelsen, en man som uppges ha befunnit sig på platsen och vara i 60-årsåldern.

Senare på kvällen, mellan klockan 22 och 22.30, överfölls ännu en flicka i Sandviken, denna gång en 16-åring som kom gående längs Årsundavägen. Intill Årsundavägen vid Sprötgatan finns det en liten öppning i ett staket. När flickan gick förbi öppningen kom mannen ut bakom henne och drog in henne i öppningen. Flickan lyckades slå sig fri och flydde springandes från platsen med gärningsmannen efter sig. Flickan uppges ha fortsatt norrut mot centrum efter Årsundavägen och gärningsmannen gav upp jakten efter en kort stund.

Gärningsmannens signalement stämmer ganska väl med det som uppgavs för händelsen tidigare på dagen. Mannen uppges vara cirka 30-40 år, cirka 170-180 cm lång, mörkhyad och klädd i svarta kläder.

Polisen uppmanar alla personer som har sett eller hört något av de aktuella händelserna att höra av sig på telefonnummer 114 14. Uppge ärendenummer 2102-K3422-13 om du har uppgifter om kidnappningsförsöket vid Parkbadet eller 2102-K3429-13 om du vet mer om våldtäktsförsöket på Sprötgatan.

Källa: nedanstående artikel

http://www.friatider.se/polisen-efterlyser-man-som-forsokte-kidnappa-barn

Varför mörklägger Aftonbladet och Expressen det riktiga signalementet på den efterslyste?? Står inget om att han är mörkhyad.

POLISENS SIGNALEMENT: Källa: http://gd.se/nyheter/sandviken/1.5602037-han-raddade-flicka-fran-kidnappning

Mannen är cirka 30 år, 180 cm lång, kraftigt byggd, mörkhyad och med svart skägg. Han var klädd i en blå jacka och svarta byxor.

Mannen färdades i en röd Volvo av äldre modell. Registreringsnummer okänt.
Flickan som mannen försökte dra in i bilen är inte identifierad och polisen vet inte vilken det är. Föräldrar uppmanas att tala med sina barn om händelsen och kontakta polisen för att göra en anmälan om händelsen.

Flickan ska vara runt 12 år cirka 150 cm lång, smal kroppsbyggnad och blont hår. Hon var klädd i en vit jacka och svarta byxor.
På plats ska det ha varit en man som var vittne till händelsen. Mannen är ca 60 år med okänt namn. Polisen är mycket angelägen om att få kontakt med detta vittne.

Den misshandlade mannen har gjort en anmälan om händelsen.

Personer som har varit vid platsen och har sett eller hört något kontakta polisen på telefon 114 14 och hänvisa till försök till våldtäkt på i Sandviken klockan 22.00-22.30 söndag den 17 februari 2013.

Målsägaren en 16 årig flicka var gåendes på Årsundavägen mot centrum. Intill vägen finns det ett staket. När det blir en öppning i staketet kommer det ut en man bakom henne och drar in henne i öppningen.
Det blev ett tumult och flickan kunde slå sig fri. Flickan sprang norrut mot centrum efter Årsundavägen. Mannen följde efter en kortare sträcka och försvann sedan.
Signalement på gärningsmannen.

Mannen är cirka 30-40 år, cirka 170-180 cm lång och mörkhyad. Han bar svarta kläder.
—————————————————————————————————————-

Annonser
Explore posts in the same categories: BARNVÅLDTÄKTER, FLYKTINGPOLITIK, INVANDRING OCH INTEGRATION, KOSTNADER FÖR VÅLDET I SAMHÄLLET, KRIMINALITET OCH VÅLD I SAMHÄLLET, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, SÄKERHETEN I SVERIGE, VÅLD MOT KVINNOR, VÅLDTÄKTER

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: