Reinfeldts beslut: Skattebetalarna ska amortera invandrarnas lån

Sossarnas förslag, höj skatterna!fartygetEn svensk håller truten

Nya budgeten: Regeringen rekordsatsar på invandrarlån med valfri återbetalning

Behöver du pengar till att flytta hemifrån? Då gör du bäst i att vara invandrare. Samtidigt som svenska ungdomar har svårare än någonsin att få en bostad meddelar Fredrik Reinfeldt att regeringen nu kommer att rekordsatsa på CSN:s förmånliga s.k. ”hemutrustningslån” – som bara ges till invandrare. De skatte­finansierade lånen löper med en låg subventionerad ränta och bäst av allt – de behöver inte ens betalas tillbaka.

Bostadsbristen för svenska studenter är skriande och allt fler har inte råd att skaffa eget boende. Då meddelar regeringen i sin nya budget, som offentliggjordes under torsdagen, att man kommer att rekordsatsa på CSN:s skattefinansierade lån till nyinflyttade – som bara ges till invandrare.

Pengarna från CSN:s förmånliga invandrarlån ska täcka kostnader för att ”köpa möbler, saker till köket och annat som du behöver i hemmet”, står det i information från CSN. Lånet kan uppgå till maximalt 35 000 kronor.

Regeringen budgeterar rekordbelopp till husgerådslån under utgiftsposten ”integration” i årets budget. Tidigare ansågs lånen inte vara en utgift utan en statlig ”investering” som förvaltades av Riksgälden. Men eftersom det nu står klart att lånen alltså inte behöver betalas tillbaka flyttas hela utgiften istället över på skattebetalarna och omvandlas till en social kostnad. Totalt uppgår summan för invandrarlånen till 1 200 miljoner kronor det kommande året – över 142 gånger mer än 2011.

”Nuvarande anslag [för 2011] är på 8 519 000 kronor”, skrev regeringen Reinfeldt i propositionen då (PDF), men de tyckte inte anslagen till de skattefinansierade invandrarlånen räckte utan beslutade om en rekordökning:

”Regeringen föreslår att riksdagen anvisar ett ramanslag på 1 208 519 000 kronor för 2012″, fortsatte de (PDF).

Behöver inte betalas tillbaka

Villkoren för lånen som invandrarna får är mycket fördelaktiga. När svenskar inte kan betala tillbaka sina lån till CSN får de sina pengar och tillgångar beslagtagna av Kronofogden, ibland får de till och med lämna hus och hem.

När CSN lånar ut till invandrare är reglerna helt annorlunda. Om invandraren inte har råd att betala kan den ansöka om anstånd och skjuta upp betalningen – en möjlighet som var tredje utnyttjar.

Om invandraren ”bedöms sakna förutsättningar att betala tillbaka sina lån” kommer inte Kronofogden och mäter ut tillgångar, utan lånet ”efterskänks” och behöver aldrig betalas tillbaka. Det innebär att lånet omvandlas till en gåva från skattebetalarna till den enskilde invandraren.

Under förra året efterskänktes lån till ett belopp som motsvarar en tredjedel av de nytecknade lånen under samma period, visar statistik från regeringskansliet (PDF). Hur många som har fått uppskov framgår inte. Inte heller framgår det hur många, om några, som förväntas betala igen lånen i dess helhet.

Artikeln är uppdaterad avs. språk och disposition.

KÄLLA: nedanstående artikel.

http://www.friatider.se/csn-inflyttningslan-till-invandrare-svenskar-studenter-blir-utan#comment-840878412

Tydligt att det är skillnad mellan förmåner för svenska skattebetalare och icke skattebetalande bidragstagare. Men enligt socialdemokraterna så är ju lösningen på höga kostnader för denna ansvarslösa flyktingpolitik att höja inkomstskatten och ta in ännu fler asylsökanden som måste leva på bidrag.

Gå in på nedanstående länk och läs om skattefria bidrag till invandrare, t.ex. ÄFS (äldreförsörjningsstöd) för invandrare som också är skattefritt, samt inte räknas som inkomst och där det lägsta beloppet som betalas ut skattefritt per månad är högre än vad många skattebetalande pensionärer har i bruttopension.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Nedan kan ni läsa om vad en smygfilmad iman anser om bidragssystemen i Europa.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/

Inte konstigt att SD ökar varje mätning,, folk är trötta på att betala skatt till skattefria bidrag till människor som inte bidrager med en krona i skatt till välfärden de får ta del av och som blir sämre och sämre genom att det saknas pengar till sjukvård, åldringsvård, ambulans i glesbygd, det dras in på det mesta utom på kostnaderna för invandringen som ökar, illegala flyktingar skall erbjudas fri sjuk och tandvård medan många pensionärer med låg pension inte har råd at hämta ut dyra mediciner och kosta på sina tänder bra tandvård.

Invandrare reagerar över hur sverige sköts och röstar på SD som är tydligen det enda verklighetsförankrade parti i sverige som tänker på svenska skattebetalare och på sveriges ekonomi och välfärd..

Gå in på nedanstående länk och lyssna på en invandrare vad han säger när han ringer till ring P1 SR.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/01/11/invandrare-for-sverigedemokraterna/

Nedan finns uppgift på kostnader för invandringen men jag anser att det är för lågt belopp.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/03/11/ekonomidocent-invandringen-kostar-110-miljarder-per-ar/

Annonser
Explore posts in the same categories: Anhöriginvandring, ÄFS för invandrare orättvist, Åkesson: Avskaffa särrättigheterna för invandrare, ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN, Ev. Tvång på kommuner att ta emot ensamkommande, FÖRSÄMRINGAR INOM VÅRDEN, Försäkringskassans reklamfilm om bidrag, FLYKTINGPOLITIK, HEMUTRUSTNINGSLÅN BARA TILL INVANDRARE, Kollaps att vänta i sverige enligt framstående ekonom, KOSTNADER FÖR ASYL OCH MIGRATIONSPOLITIK, KOSTNADER FÖR VÅLDET I SAMHÄLLET, Moderaterna, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Ring P1 SR, SÄRRÄTTIGHETER OCH BIDRAG FÖR INVANDRARE, SVERIGEDEMOKRATERNA, SVERIGES EKONOMI, Sveriges radio, Sveriges radio ring P1, Vård och omsorg

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

9 kommentarer på “Reinfeldts beslut: Skattebetalarna ska amortera invandrarnas lån”

 1. oldman94 Says:

  Jaa jag blir inte förvånad…..men förbannad på alla de skillnader man gör mellan flok och folk……om V +S tycker att vi skall dela lika vore det mer i linhe med deras idelogier, ja från förr iaf, men nu verkar alla försöka överträffa varandra med stöd till vissa….jaa inte kostar det mindra av skattemedel då iaf…dvs invandringen blir ännu mera en kostsam investering då…..ska vi gisssa på en tid för att investeringen skall löna sig på en sådär 100 år……..då får vi det bra…nämen ! inte vi utan våra anförvanter i bästa fall……

  Och eftersom invandringen redan är en förlustaffär så skapar detta bara ännu mer förluster……..ebberöds bank……

 2. P Says:

  Fria Tider är en svensk högerorienterad nättidning med klara kopplingar till högerextremister och nynazister…
  CSN ger inte ut bidrag utan lån till folk som studerar vid lärosäten, tanken är väl att fler skall välja Sverige som ett utbildningsland (likt England) och inte någon form av ”bidragstagande” som denna nazistplaska väljer att vinkla.

  • ladycobra Says:

   Tack för din kommentar, men jag förstår inte hur du får till detta till att vara ett bidrag? >>

   >>Behöver du pengar till att flytta hemifrån? Då gör du bäst i att vara invandrare. Samtidigt som svenska ungdomar har svårare än någonsin att få en bostad meddelar Fredrik Reinfeldt att regeringen nu kommer att rekordsatsa på CSN:s förmånliga s.k. ”hemutrustningslån” – som bara ges till invandrare. De skatte­finansierade lånen löper med en låg subventionerad ränta och bäst av allt – de behöver inte ens betalas tillbaka.

   Bostadsbristen för svenska studenter är skriande och allt fler har inte råd att skaffa eget boende. Då meddelar regeringen i sin nya budget, som offentliggjordes under torsdagen, att man kommer att rekordsatsa på CSN:s skattefinansierade lån till nyinflyttade – som bara ges till invandrare.

   Pengarna från CSN:s förmånliga invandrarlån ska täcka kostnader för att ”köpa möbler, saker till köket och annat som du behöver i hemmet”, står det i information från CSN. Lånet kan uppgå till maximalt 35 000 kronor.<<

   Förstår att du mest läser Aftonbladet som mörklägger sanningar som inte Fria tider gör.

   Norska systertidningen till Aftonbladet har sina synpunkter på Aftonbladet.

   Läs nedan.

   https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/03/norsk-systertidning-sagar-aftonbladet/

   Om skattefria bidrag till invandrare kan du läsa i nedanstående länk m.m. intressanta artiklar och videos.

   https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

   Även nedanstående länk är värd att läsa om vad norska journalister tycker.

   https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/16/norge-ingen-framtida-valfard-med-fortsatt-invandring/


 3. Ett mycket genomtänkt förslag från Reinfeldt (Billström)
  Mer sådant Nu kommer Sverigedemokraterna bli Sveriges största parti
  conny@prisell.se


 4. […] POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVEIGE « Reinfeldts beslut: Skattebetalarna ska amortera invandrarnas lån […]

 5. Anton Nordqvist Says:

  Det är propaganda, i sättet som den är skriven på:
  1. Hemrustningslån gäller för flyktingar, inte invandrare. I artikeln används ordet invandrare för att beskriva de som får lånet, i verkligheten gäller lånet till människor som omfattas av kommunens flyktingmottagning. Det syftar till att ge dessa människor möjligheten att starta ett liv i Sverige.

  2. Det låter i artikeln som att det är lättare att slippa undan betalning på de här lånen, det stämmer inte. Det gäller samma regler för nedsättning av amortering, anstånd på betalning, och nedskrivning av lån.

  3. Räntan. Räntan på hemrustningslånen är i dagsläget mer än dubbelt så hög som räntan på de lån som CSN har till ”vanliga svenskar”. Detta kanske för att täcka upp den högre risk det är att låna ut, eller kanske av annan anledning, vad vet jag.

  Slutsats: Artikeln är selektivt skriven på ett sätt som syftar till att vända läsaren mot förslaget.

  • ladycobra Says:

   Vill du skicka konkreta fakta på detta du skriver, jag tror nämligen inte på detta du skriver..oavsett om det s.k. lånet gäller invandrare eller flyktingar så skall det inte vara skillnad på lån som svenskar tar än de som flyktingar tar.. Ingen svensk ungdom får något gratis i sverige…studenter saknar i många fall bostäder utan måste bo ho sina föräldrar, inte får de något bosättningslån för att studera.

   Gå in på nedanstående länk och läs om skattefria bidrag för invandrare och ÄFS som är skattefritt för invandrare och räknas inte som inkomst…medan svenska skattebetalande pensionärer inte kommer upp i bruttopension mot det lägsta beloppet dessa ÄFS (Älreförsörjningsstöd) bidragstagare får.

   Ingen pensionär får något skattefritt.

   https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

   Gå in också på dessa länkar.

   https://ladycobra.wordpress.com/2013/03/25/storbritannien-planerar-varldens-hardaste-invandringslagar/

   https://ladycobra.wordpress.com/2013/03/11/ekonomidocent-invandringen-kostar-110-miljarder-per-ar/

  • oldman94 Says:

   Oj Anton!

   1,2Miljarder——35.000kronor räcker till 34.000 personer…HOPPSAN! Ganska många isf som får detta…..med bara flyktingar täcker detta 10år…..tror inte på det…tror mer att det gäller alla jag……….

   Och jag gillar definitivt inte att man behandlar olika……

   1,2 Miljarder skorpor till våra äldre räcker till 3Miljoner gamla i ett år eller till 300.000 personer i 10år……

   De berikande ”flyktingarna” är således
   dels
   på tok för många för att vara flyktingar
   dels
   på tok för många för att vara icke berikande….i denna grupp

   så Anton om någon gör propaganda så är det inte artikenförfattaren…….

   Men kanske ”någon annan” ska vi gissa vem?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: