Tunisisk Femen-aktivist hotas av stening

sharia-law, stening till döds.

Efter sin nakenprotest mot islamiskt kvinnoförtryck hotas 19-åriga tunisiskan Amina med 100 piskrapp – eller döden genom stening. Medan kvinnorättskämpar internationellt nu uppmanar till solidaritet tiger svenska feminister och media.

Det var på en tunisisk Femen-sajt som en 19-årig kvinna vid namn Amina publicerade de kontroversiella bilderna på sin nakna överkropp med feministiska slagord på. ”Fuck your morals”, står skrivet på den ena bilden medan den andra har en text på arabiska som menar att hon som kvinna äger rätten till sin egen kropp – inte den muslimska hederskulturen, rapporterar Huffington Post.

”Den unga kvinnan ska straffas enligt sharia, med 80 till 100 piskrapp, men med tanke på handlingens grava natur så förtjänar hon att stenas till döds”, skriver dock ledaren för Al-Jamia Al-Li-Wassatia Tawia Wal-Islah (Kommissionen för befrämjandet av sedlighet och bekämpandet av synd), Almi Adel i en snabb reaktion på manifestationen. Han menar vidare att Aminas idéer måste hejdas innan de får större spridning.

Lokala tunisiska medier meddelar att om Amina laddat upp bilderna inom Tunisiens gränser så kan böter och ett fängelsestraff på två år bli följden. Den feministiska Facebook-sidan uppges dessutom ha blivit hackad och dess budskap ersatt med verser ur koranen.

Som en reaktion på dödshoten mot Amina har nu en internationell aktion startats för att med upprop och manifestationer sätta press på den tunisiska regeringen att säkerställa Aminas säkerhet.

I Sverige har dock responsen varit sval bland feminister och media. Det följer ett mönster där internationellt uppmärksammad kritik mot islamisk kvinnosyn tystas ned i Sverige. Fria Tider har rapporterat om hur den belgiska dokumentären ”Femme de la Rue” som beskriver hur muslimska män i Bryssel sextrakasserar kvinnor, har ignorerats av andra svenska opinionsbildare och nyhetsförmedlare, liksom en FN-studie som visar på en mycket utbredd acceptans för våld mot kvinnor i muslimska länder.

Fria Tider har också rapporterat om den Femen-aktion mot det muslimska patriarkala förtrycket som ägde rum i Stockholm i mars, och har på ledarbloggen kommenterat det unika i att en sådan manifestation gick spårlöst förbi i svenska medier medan det uppmärksammades stort internationellt.

Källa: nedanstående artiklar samt blåmarkerade texter i själva artikeln.

http://www.friatider.se/tunisisk-femen-aktivist-hotas-av-stening

Jag beundrar modiga kvinnor som står upp för vad de tycker och tänker och protesterar. Nedanstående länk vittnar om just en sådan kvinna som konverterat till kristendom och som föreläser om islam trots stora risker för henne själv..

https://ladycobra.wordpress.com/2013/03/10/muslimer-i-vast-har-ingen-respekt-for-ert-system/

I nedanstående länk, finns bland annat en video där en f.d. iransk kvinna berättar vad som hände henne när hon vägrade bära lång slöja och hon berättar också vad hon tycker.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/01/11/iranier-vill-slippa-boneutrop-fran-minaret-i-sverige/

Jag hade önskat att denna unga kvinna som protesterade mot kvinnoförtryck hade protesterat på ett annorlunda sätt och inte med att visa sig så naken som hon gjorde, orden når fram i alla fall. Huvudsaken är att kvinnor står upp för sina mänskliga rättigheter.

I nedanstående video, berättar en exilirakier om muslimska brödraskapet och vad de vill egentligen..bra att någon vågar informera om
detta.

Nedan några verser ur koranen.

Era hustrur1 är för er som en åker; beträd därför er åker, när och som ni önskar – men sörj först för era själar.
(Surah 2:223; fördjupning)

Hustrun har, som sig bör, rättigheter mot mannen motsvarande dem han har mot henne; hans rätt ligger dock ett steg framför hennes.
(Surah 2:228; fördjupning)

O ni som tror, tag icke judarna och de kristna till vänner.3 De är varandras vänner. Och den av er som tar dem till vänner är sannerligen en av dem. Allah vägleder förvisso icke det orättfärdiga folket.
(Surah 5:51; fördjupning)

Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då andra kvinnor som är tillåtna för er till hustrur – två eller tre eller fyra; men begränsa er till en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika – eller vänd er till någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet.
(Surah 4:3; fördjupning)

Upplever ni uppror från kvinnornas sida2, ska ni först tala till dem, sedan (får ni använda negativa uppmuntringar som att) överge dem i sängen, sedan får ni (som sista alternativ) slå dem.
(Surah 4:34; fördjupning)

TROENDE! Gå inte till bön1 om ni befinner er i omtöcknat tillstånd, utan vänta till dess ni vet vad ni säger. Gör det inte heller i ett tillstånd av stor rituell orenhet, utan skölj först hela kroppen; undantagna är de som befinner sig på resa. Om någon av er är sjuk eller befinner sig på resa eller just har förrättat sina behov eller haft beröring med kvinnor och inte finner vatten, skall han ta ren jord och stryka över ansikte och händer. Gud utplånar och förlåter mycken synd.
(Surah 4:43; fördjupning)

Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar – och till alla troende kvinnor – att de utanför hemmet noga sveper om sig sina ytterplagg; på så sätt blir de lättare igenkända som anständiga kvinnor och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.
(Surah 33:59; fördjupning)

När de helgade månaderna1 gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna [icke-muslimer], var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och villighet att förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred – Gud [Allah] är ständigt förlåtande, barmhärtig.
(Surah 9:5; fördjupning)

Bekämpa [slåss mot, kriga mot] dem som inte tror på Allah eller Domens Dag, eller tillåter det som är förbjudet av Allah och Hans Sändebud, eller inte erkänner Sanningens Religion, bland Bokens Folk [Judar och Kristna], tills de ger kompensation med villlig underkastelse, och känner sig underdåniga.
(Surah 9:29; fördjupning)

Det finns också ett ord i koranen.

Taqiyya

En rätt att ljuga inför en ickemuslim, bara det gagnar Islam. Letade förklaringen på Youtube och på Googel ang ordet Tagiyya.

Läpparnas bekännelse är inte samma sak som hjärtats sök på
“Three Things About Islam” på Youtube.

Jag letade på länken och det var verkligen intressant läsning, läs själv och lyssna själv.

Även i nedanstående länk fanns förklaring på detta ord Taqiyya.

http://www.thereligionofpeace.com/Quran/011-taqiyya.htm

Referenser:
1. Bernström, K. Mohammed, ”Koranens budskap”, Proprius Förlag, 2002
2. Khalifa, Rashad, ”Koranen, Det Sista Testamentet”, Islamic Prod., 1998
3. Sadiqa, Qanita, ”Den Heliga Qur’anen”, Islam International Publ. Ltd., 1988
4. Safa, F. Reza, ”Inside Islam”, s. 41, Charisma House, 1996
5. Källberg, Knut-Göran, ”Reportage: Självmordsbombare”, Expressen Magasinet, s. 21-22, Söndag-Måndag, 12-13 Dec. 2004
6. Caner, Ergun & Emir, ”Unveiling Islam”, s. 64, 219, Kregel Publ., 2002
7. Spencer, Robert, ”Jihad Watch”, 12/3 2005
8. Morey, Robert, ”Islams invasion”, s. 127-129, Livets Ords förlag, 2003
9. Abdullah Al Araby, ”Islam Review”, 9/4 2005

Annonser
Explore posts in the same categories: Femenistiska aktivister, INVANDRING OCH INTEGRATION, Kvinnors rättigheter, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Religion, Ring P1 SR, Sveriges radio ring P1

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Tunisisk Femen-aktivist hotas av stening”

  1. alliansbeda Says:

    Den svenska flatheten att inte ställa upp för kvinnor.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: