”Vi kom hit för jihad, gick med i al-Qaida”

Nu har den brittiska tv-kanalen Sky News intervjuat några av de rebeller som siktar på att ta över makten i Syrien inom kort – och som stöds av den svenska regeringen via biståndsorganet SIDA.

Det är en till stora delar utländsk trupp som dyker upp framför kameran när Sky News kommer på besök i ett fängelse utanför Damaskus. Här sitter en grupp araber och en turk inlåsta eftersom den syriska regeringen anklagar dem för allmänfarlig ödeläggelse och förberedelse till terrorbrott.

– Jag gick med i Al-Nusra Front, som är en ny förgrening av al-Qaida, berättar en av de fängslade araberna i inslaget.

Han förklarar också varför Al-Nusra Front, som är en av de stridande miliser som sorterar under Syriska Nationella Rådet, inte längre opererar under sitt mer kända namn al-Qaida.

– Människor blir förbannade när de hör al-Qaida och har en negativ bild av organisationen. Så därför startade de en ny förgrening under det nya namnet Jabhat al-Nusra.

När reportern frågar varför mannen kommit till Damaskus är svaret lika kort som enkelt.

– För jihad, säger han.

Fria Tider rapporterade tidigare att Fredrik Reinfeldt har erkänt att regeringen har sänt över 110 miljoner skattekronor för att stödja upproret i Syrien. Under sommaren 2012 bjöd Fredrik Reinfeldt in rebellernas centralkommando, Syriska Nationella Rådet, för att hålla ett möte i Stockholm. Rådet valde dock att hålla mötet i Tyskland istället.

Källa: nedanstående artikel.

http://www.friatider.se/reinfeldt-ger-100-skattemiljoner-till-syriska-terrorister

Tidningen The Guardian har tidigare avslöjat att Syriska Nationella Rådet leds av en liten grupp medlemmar i den kontroversiella Bilderberg­gruppen. Även Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och Jonas Bonnier är medlemmar i samma kontroversiella organisation.

Källa: nedanstående artikel.

http://www.friatider.se/frihetskampar-i-syrien-vi-kom-hit-for-jihad-gick-med-i-al-qaida

Annonser
Explore posts in the same categories: Al Quidas andra namn, Fredrik Reinfeldt, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Regeringen, Religion, Sky News Interview, Syrien

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: