Skolinspektionen utreder inte om Jasminskolan förskingrat pengar

fittja-moske

Skolinspektionen kommer inte att utreda vart skattepengarna som gått till den muslimska friskolan Jasminskolan har tagit vägen, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Fria Tider avslöjade i slutet av mars om att det fanns stora brister i Jasminskolans ekonomiska redovisning och att huvudmannen bakom företaget som drev skolan var skuldsatt. Enligt Skolinspektionens granskning som föranledde nedläggningen var det oklart hur många elever som egentligen gick på skolan.

http://www.friatider.se/miljonbelopp-kan-ha-forskingrats

Allan Westerdahl är enhetschef på Skolinspektionen och han säger till Norrköpings Tidningar att oklarheterna i skötseln av skolans ekonomi var en av anledningarna till att skolan stängdes ner.

– Vi har begärt in ekonomiska redogörelser men inte fått in något underlag av skolan. Då skolan nu är stängd så fortsätter inte vi med detta. Men det här var en del i beslutet att stänga skolan, säger Westerdahl.

Trots detta kommer varken kommunen eller inspektionen utreda vad skattepengarna gått till.

Jasminskolan fick en skolpeng på sju miljoner kronor under 2012 som betalats av kommunens skattebetalare och dessutom har skolan fått ersättning för anställning av långtidsarbetslösa. På kommunen utgår man helt enkelt från att pengarna gick dit de skulle.

– Vi har ingen kontroll över till vad pengarna har gått utan utgår från att skolan gör vad de ska göra, säger Linnea Lagnström, kanslichef på utbildningskontoret i Norrköpings kommun.

SVT Östnytt har tidigare rapporterat om att hälften elever som gick på Jasminskolan ”försvunnit” och inte dykt upp när de kallats till andra skolor i kommunen.

Källa: nedanstående länk.

http://www.friatider.se/muslimsk-friskola-kan-ha-forskingrat-miljoner

Det verkar vara fler islamistiska friskolor som har problem.. i nedanstående länk kan ni läsa om förhållandena på en friskola i GÖteborg som moderaternas radikala islamist varit rektor på innan hans riksdagsarbete började. Även intervju med honom finns i länken.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Annonser
Explore posts in the same categories: Förskingring, GRANSKNING AV RELIGIÖSA FRISKOLOR, ISLAMISTISK FRISKOLA, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Religion, Skolinspektionen, SKOLOR, SKOLVERKET, SVERIGES EKONOMI

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: