Nalin Pekgul talar klartext om Omar Mustafa, Islamiska Förbundet och islamismen i Sverige

headerimage-4122

Tidigare socialdemokratiska riksdagsledamoten tillika troende muslimen Nalin Pekgul gick under torsdagen ut i en artikel på DN Debatt och en intervju med Newsmills chefredaktör PM Nilsson där hon fullständigt tillintetgör alla anklagelser om att petningen av Islamiska Förbundets ordförande Omar Mustafa från Socialdemokraternas partistyrelse skulle ha något med islamofobi att göra och dessutom blottlägger den svenska islamismen.

Pekgul är som sagt själv troende muslim och har varit riksdagsledamot för Socialdemokraterna, något som i sig självt visar att det inte finns minsta fog för att dra islamofobkortet i Omar Mustafa-affären. Vad man enligt Pekgul och de personer i Socialdemokraternas ledning som beslutat om att peta Omar Mustafa har markerat är i stället att det inte går att vara organiserad islamist och ha framskjutna uppdrag inom Socialdemokraterna. Det är inte förenligt med partiets värdegrund att förespråka avskaffandet av demokrati och införandet av muslimsk teokrati och sharia-lagar, att verka för kvinnans underordning, införande av dödsstraff för homosexualitet, otrohet och kritik av profeten osv.

Pekgul talar klartext om vilka Islamiska Förbundet är:

Islamiska förbundet är en islamistisk organisation med starka kopplingar till Muslimska brödraskapet i Egypten. De strävar efter att införa sharialagar från 600-talet i muslimska länder och att den ska tillämpas på europeiska muslimer. Det skulle innebära att den kvinna i Sverige som vill kalla sig muslim samtidigt avsäger sig rätten att bestämma vem hon ska gifta sig med eller att kunna få vårdnaden om barnen efter en skilsmässa.

Islamiska förbundet är alltså snarare att betrakta som en politisk organisation än som ett trossamfund.

[…]

Jag anser […] att alla demokrater bör ta avstånd från islamismen. Det är en totalitär politisk ideologi som vill utforma samhället efter månghundraåriga religiösa urkunder, begränsa kvinnors rättigheter och bestraffa homosexualitet med döden.

Islamiska förbundets förra ordförande Abdirizak Waberi, som numera är riksdagsledamot för Moderaterna, bekände ärligt i programmet ”Slaget om muslimerna” att hans dröm är att leva i ett land där sharia styr.

Omar Mustafa är mer diskret och uttrycker inte provocerande åsikter. Men den grundläggande frågan är […] att det […] är oförenligt att samtidigt företräda två organisationer med så diametralt motsatta åsikter om hur samhället skall utformas.

[…] Jag hävdar att skillnaderna är så stora att begreppet företräda mister sin betydelse om man försöker företräda dessa organisationer samtidigt.

Pekgul skriver lite om sina egna erfarenheter av Islamiska Förbundets närvaro i den muslimtäta Stockholmsförorten Tensta där hon själv varit bosatt:

De som nu försvarar Omar Mustafa hävdar att han är en progressiv kraft […]. En del av Islamiska förbundets medlemmar bor i Tensta. Jag har ännu inte sett några påtagliga bevis på hans engagemang för jämställdhet. Tvärtom ser jag hur de konservativa krafterna får ett allt starkare grepp om samhället.

Det hade kunnat betyda en hel del om Omar Mustafa i sin kamp för jämställdhet tydligt hade tagit avstånd från hån och trakasserier som drabbar muslimska kvinnor i Tensta och Rinkeby som inte bär slöja eller som tar sig ton i det offentliga rummet. Men det har han hittills inte gjort.

Pekgul refererar till de seminarier om Islam och Europa som hon själv var med och tog initiativ till i föreningen Tensta Träff och hur debattklimatet radikalt förändrades när Sveriges Unga muslimer, där Omar Mustafa då var generalsekreterare, började dyka upp och försöka ta över mötena:

De störde talare, kallade en muslimsk kvinna för idiot när hon bad dem sluta och anklagade aggressivt sina meningsmotståndare för att vara islamofober. De ordnade motmöten där kvinnor och män satt åtskilda och anklagade bland annat mig för att vara sverigedemokrat.

Pekgul påpekar den starka kopplingen mellan Sveriges Unga muslimer och Islamiska förbundet som båda är medlemmar i Sveriges muslimska råd.

Läs hela artikeln i DN

I en intervju med Newsmills chefredaktör utvecklar hon sin kritik mot Islamiska förbundet ytterligare och berättar om sina egna erfarenheter från såväl sitt gamla hemland Kurdistan som svenska förorter om hur islamismen är på frammarsch och vrider klockan tillbaka för demokrati i allmänhet och kvinnor i synnerhet:

Jag besökte mina gamla hemtrakter i Kurdistan nyligen och min dotter ville gå till den affär jag brukade gå till när jag var liten. En av våra kusiner protesterade och sa att kvinnor kan inte gå till centrum för det är skamligt. När jag irriterat frågat frågar vad har fått det ifrån förklarar andra släktingar att det här är en rest kvar från en tid då fundamentalisterna var starka på 90-talet. Vi gick naturligtvis ut, till ett centrum som liknar det här i Tensta och min kusin hade ju rätt. Det finns inte längre några kvinnor där. Min mormor handlade där när jag var liten men nu kan kvinnorna inte röra sig fritt.

– Det kurdiska samhället präglas numera av religionen på ett sätt som var okänt när jag bodde där som barn på 1970-talet. Islamiströrelsen växte sig stark under 1990-talet genom sina militanta metoder. En kvinna som gick ut barbent riskerade att få ett rakblad skjutet på benet av män som utsett sig själva till moralens väktare.

-Jag ser exakt samma sak hända i Tensta och Rinkeby. Kvinnor sitter inte längre på kaffeer. Fler och fler har slöja, idag skulle jag säga att det är ovanligt att se kvinnor utan slöja och de rör sig inte i centrum på samma sätt som tidigare. I Rinkeby är så tomt på kvinnor i att affärerna att till och med de lokala handlarna har klagat eftersom de förlorar många sina kunder.

– Om man inte har slöja kan man bli bespottad eller ifrågasatt. Ofta säger de till de manliga släktingarna. Tjejer får inte längre ha jeans.

– Den här utvecklingen drivs framförallt av de unga, som har haft sina tonår efter 11/9. De är mycket mer radikala och deras rörelse är mycket mer aggressiv, men också framgångsrik. Och det finns en aningslöshet. […] i Sverige har islamisterna kommit att uppfattas som vilka troende muslimer som helst och på ett mycket olyckligt sätt accepterats av det svenska politiska och mediala etablissemanget. Ibland så till den grad att de tillåts att representera alla muslimer i Sverige. De kan också konsten att anklaga alla för att vara islamofober […] Islamisternas strategi är att utmåla kritik mot islamism som islamofobi för att därigenom göra sig själva till muslimernas beskyddare.

Islamisterna är något helt annat [än islam]. De utgör en politisk rörelse som vill omdana samhället efter sina tolkningar av islam. Deras mål är att muslimer i Sverige ska leva i ett parallellt samhälle med egna skolor, egna vårdcentraler, egen äktenskapslagstiftning, egen arvsrätt och en total underordning av kvinnan.

– Det är deras politiska program och det är något varje socialdemokrat aktivt bör bekämpa. Därför var det oerhört centralt att partiledningen drog en gräns mellan socialdemokraterna och en av de viktigare islamistiska organisationerna, Islamiska Förbundet. Det ska vara omöjligt att företräda dessa båda storheter samtidigt. Islamisterna har inte inom S att göra. Vi […] försvarade människans lika värde och sa nej till krafter som hotar våra grundläggande värderingar. Moderaterna har inte gjort det, inte Miljöpartiet och inte Centern, men S under Löfven gjorde det. Han har visat mot till skillnad från Reinfeldt som fortfarande duckar för frågor om sin riksdagsledamot Waberi.

– Det är också viktigt att vi som parti ser att islamisterna använder oss och andra plattformar i föreningssverige för att skaffa sig makt och inflytande. De gör likadant i andra länder. I Storbritannien gick det långt innan Labour förstod vad som höll på att hända men till slut drog de en gräns även där. Vi måste förstå att de tillhör samma rörelse som trakasserar kvinnor i Tensta, som saboterar andra muslimers möten och som hotar muslimer som är kritiska mot islamismen och som hotar släkten i de gamla hemländerna. Broderskaparna har fel när de tror att de kan hitta gemensam mark med islamister. Det kan de inte och det ska de inte.

– Den islamistiska rörelsen i Sverige är inte särskilt stor men den är välorganiserad och politiskt aktiv, vilket inte är så konstigt eftersom de är främst politiska och inte religiösa. Islamiska Förbundet är en av deras organisationer, studieförbundet ibn-rushd, Unga Muslimer, Sveriges muslimska råd. Islamister har en vana att byta namn på sina organisationer och starta nya vilket ger ett intryck av att de är många och mäktiga men det är ofta samma personer som sitter med i ledningarna.

– Den svenska traditionen av föreningsliv och de starka kopplingarna mellan föreningar och politiska partier passar dem perfekt. Om du företräder en organisation har du makt, hur liten och marginell organisationen än är. I en växelverkan mellan islamisternas föreningsvana och partiernas dåliga samvete för islamofobin har de fått en stark ställning och det måste vi ha en debatt om. De måste granskas och deras värderingar måste bli offentliga.

Läs hela intervjun på Newsmill

http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/18/socialdemokraterna-kommer-att-vinna-p-att-ta-debatten-med-islamisterna

KÄLLA: Artikel i Avpixlat

http://avpixlat.info/2013/04/19/nalin-pekgul-talar-klartext-om-omar-mustafa-islamska-forbundet-och-islamismen-i-sverige/

I nedanstående länk finns flera verser ur koranen samt förklaring på ordet som finns i koranen som ger en muslim rätt att ljuga bara det är till fördel för islam, flera videos om muslimska brödraskapet och intervju med moderaternas radikala islamist i försvarsutskottet samt en del information om honom.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

Läs även nedanstående länk som handlar om Miljöpartiet som också har en radikal islamist i riksdagen som också bjudit in antisemitisk talare m.m.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/13/miljopartiets-mehmet-kaplan-bjod-in-kritiserad-antisemit-till-sveriges-riksdag/

I USA har muslimska brödraskapet infiltrerats i Obama administrationen i Vita huset där 6 islamister arbetar. Läs vidare i nedanstående länk.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/03/19/muslimska-brodraskapet-infiltrerar-obama-administration/.

Lyssna på nedanstående video som är baserad på Dr. Peter Hammonds åsikter om islam och statistik.

Annonser
Explore posts in the same categories: INVANDRING OCH INTEGRATION, Islamiska förbundet, ISLAMOFOBI, Kvinnors rättigheter, Muslimska brödraskapet, Nagul Pekkgul, Nalin Pekgul, Newsmill, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Radikal islamist i försvarsutskottet för M, Religion, Socialdemokraterna, Yttrandefrihet

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: