Minister vill ha hårdare straff – men bara om offren är politiker

birgitta_ohlsson_f_1033250c

Demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) tycker att det är ”mycket obehagligt” att varannan kvinnlig riksdagsledamot i en granskning i Svenska Dagbladet uppger att de blivit hotade under det gångna året.

Hälften av hoten sker via epost, det så kallade näthatet, och Ohlsson menar att hoten är hot mot demokratin.

– Hot mot politiker handlar inte bara om hot mot enskilda personer. Det är också ett hot mot demokratin. Den bygger ju på att människor vill, men också vågar, engagera sig, säger hon till Svenska Dagbladet.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/birgitta-ohlsson-hoten-mot-riksdagens-kvinnor-ar-oerhort-allvarliga_8163030.svd

Därför vill demokratiministern nu ha hårdare straff när offren är politiker än om de är icke-politiker. Hon öppnar för ”hårdare straff för dem som begår brott riktade mot förtroendevalda”, skriver Svenska Dagbladet.

– Jag är personligen inte främmande för att diskutera en sådan straffskärpning, för det här är väldigt allvarligt, säger ministern.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har dock tidigare klargjort att de som ställer grupp mot grupp får skylla sig själva när de blir utsatta för våld eller hot.
Läs i nedanstående artikel om Reinfeldts uttalande som är skrämmande. Och att en statsminister uttalar sig så är ju rent förfärligt.Det är ju rent av en uppmuntran till att begå våld mot SD politiker, vilket även skett tidigare. Reinfeldt skulle ju i stället fördöma allt våld i samhället och det har ingen betydelse om det är politiker eller någon annan som blir hotad eller utsatt för våld. Reinfeldt pratar ju om hets mot folkgrupp och nu utövar han själv hets mot politiker som råkar vara konkurenter..riktigt dåligt gjort!

http://www.friatider.se/reinfeldt-vagrar-fordoma-valdet-mot-sverigedemokraterna

Reinfeldt gör skillnad på politiker tydligen när han uttalar sig på detta sätt mot SD. Han kanske gör detta för att glädja hans radikala islamist i riksdagen för honom är han nog mycket rädd om vad jag förstår annars hade han väl ifrågasatt Waberi som sitter i försvarsutskottet i riksdagen och som en annan moderat politiker riktat kritik mot.. Läs nedanstående om detta.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

Straffen är alldeles för milda som de är i dag i Sverige.. Jag undrar vad straffbeteckningen ”samhällstjänst” innebär egentligen..?
Är det att en brottsling får arbeta kanske inom åldringsvård, sjukvård, eller taxi eller buss eller vad? Risken för nya brott skulle ju vara uppenbar i så fall och jag anser inte det vara ett straff att få arbeta,,kanske t.o.m. en belöning om den som gjort brottet saknade arbete.. ?

Annonser
Explore posts in the same categories: Annorlunda kvinnosyn, Antisemitism, BROTT OCH STRAFF, Folkpartiet, Fredrik Reinfeldt, GRANSKNING AV RELIGIÖSA FRISKOLOR, HOT MOT POLITIKER, Muslimska brödraskapet, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Radikal islamist i försvarsutskottet för M, Regeringen, Reinfeldt, Skolinspektionen, SVERIGEDEMOKRATERNA

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Minister vill ha hårdare straff – men bara om offren är politiker”

 1. oldman94 Says:

  Självklart skall förtroendevalda ha en särställning….annars blir det ju ingen skillnad……själv kan jag inte förstå varför ett hot mot mig skulle vara ”mindre illa” än ett hot mot någon förtroendevald……..eller förväntas jag ”ligga lågt” för att inte drabbas…….dvs politiker, PK-journalister nästa grupp, kommer att få uttrycka sig om vad som helst hur som helst och få sin yttrandefrihet skyddad…….vi andra samt SD´s förtroendevalda ingår inte i gruppen som får exekvera sin yttrandefrihet eller???

  Detta känns inte bra!

  Det ska inte vara skillnad på folk och folk, speciellt inte inför lagen…..hot som hot agerande som agerande osv……

  • ladycobra Says:

   Tack för din kommentar! Jag anser detta är skrämmande att man gör skillnad på människor som utsätts för hot och våld.. och att Reinfeldt uttalat sig som han gjort angående SD är bedrövligt..

   Han borde ju faktiskt fördöma alla hot och våldshandlingar mot människor och inte uppmuntra till hot och våld genom att säga att SD får skylla sig själva om de blir hotade och utsatta för våld.. rent skrämmande uttalande av en statsminister.

   Hur skall man få förtroende för en sådan statsminister?? Liknar mera ett uttalande från en statsminister i ett icke demokratiskt land med ingen yttrandefrihet.

   • oldman94 Says:

    En gissning: Liberal (FP) och kvinna kan förklara saken…..ja att driva ett särintresse alltså….berör inte så många speciellt inte förtroendevalda…..tror det är fler som driver andra särintressen faktiskt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: