Storbritannien i chock – Pedofiler torterade och våldtog barn

picture542938-240x151

– Våldtog och torterade under åtta års tid
– 22 barn befaras ha utsatts av männen
– Yngsta utsatta flickan var 11 år gammal
– Myndigheterna får kritik för passivitet
– Polisen hyllar flickorna som hjältar

Storbritannien.Sju män dömdes i tisdags för sexuella övergrepp mot barn i ett medialt uppmärksammat mål. Övergreppen ska ha pågått i Oxford utanför London, från 2004 fram till förra året när hela härvan började nystas upp. Fallet har fått enorm medial uppmärksamhet och har de senaste dagarna toppat löpsedlarna i Europa.

Sammanlagt fälldes de sju männen på 59 åtalspunkter som omfattar bland annat våldtäkt mot barn under 13 år, människohandel och barnprostitution. Totalt befaras uppemot 22 barn ha utnyttjats av männen varav sex vittnade under rättegången. Den yngsta flicka som utsattes för sexuella övergrepp var bara elva år gammal.

– Flickorna har genomlidit ett helvete och för dem att komma till rättegången och vittna är ingenting annat än otroligt. Den styrka och den beslutsamhet de har visat prov på har varit inspirerande, sa polisutredaren Simon Morton i ett uttalande i tisdags.

– Dessa domar är resultatet av sex otroligt modiga unga kvinnor som gett vittnesmål under en lång och komplicerad rättegång. De har alla visat stor karaktärsstyrka när de ägnat upp till sex dagar för att vittna om och avslöja sina fruktansvärda upplevelser. Jag skulle vilja prisa deras kurage och mod och jag har tackat var och en av dessa unga kvinnor personligen. Utan deras vittnesmål hade fällande domar mot dessa förövare varit väldigt svårt, fyllde Mortons kollega Sara Thornton i.

Fallet har chockat Storbritannien och beskrivs som den mest ”obehagliga och svåra utredning” som polisen i Oxford någonsin ställts inför.

”Det involverar ofredande, våldtäkt och tortyr av mycket unga flickor, i en stor skala. Tursamt nog inkluderar fallet inte mord”, uppger polisen.

Polisen skriver även om hur de unga flickornas vittnesmål var så upprivande att både jurymedlemmar och härdade journalister brast ut i gråt under rättegången.

Fallet har dessutom inneburit att stark kritik riktats mot myndigheterna för att ingen ingrep tidigare. Till och med polisen valde att ta bladet från munnen i ett officiellt uttalande där man riktade skarp kritik mot skolor och sociala myndigheter för att ingen satt stopp för övergreppen tidigare.

”Ingen organisation kommer ur det här på ett bra sätt”, skriver polisen i sin ovanligt skarpa kritik mot myndigheterna.

”Först och främst skolan. Vissa av dessa barn var ofta frånvarande från skolan. Vem rapporterades det till och vilka åtgärder vidtogs? Ingen inom utbildningsväsendet tycks ha vaknat till och sett vad som var i görningen”, konstaterar polisen krasst.

”Sedan UM. Vissa av dessa flickor gick till ungdomsmottagningen. Märkte ingen hur unga de var? Var den lätta ursäkten om patienthemlighet viktigare än sunt förnuft? Varför gjordes inget?”, fortsätter polisen innan man riktar kritik mot de sociala myndigheterna.

”De flesta av dessa barn var föremål för socialtjänstens tillsyn. De blev uppenbarligen inte tillräckligt väl tillsedda. Dessa flickor försvann hela tiden, i ett fall försvann en flicka ett ansenligt antal gånger. Systemet tittade åt andra hållet medan dessa unga flickor utnyttjades och utsattes för övergrepp. Vi har ett regelverk i vilket dessa små barns mänskliga rättigheter anses viktigare än att skydda barnen.”

Polisen riktar även kritik mot sig själva.

”Detta borde ha tagits upp tidigare. Indikationerna fanns där. Polisen försökte vid flera tillfällen få dessa fall till domstol men utan större framgång. Det vi lärt oss från detta fall är hur viktigt det är att samla in bevis, och jag hoppas att denna kunskap nu ska sprida sig inom poliskåren i Storbritannien”.

Här är de dömda männen i bild, läs i Fria tiders artikel angående detta fruktansvärda.

http://www.friatider.se/storbritannien-i-chock-pedofiler-torterade-och-valdtog-smabarn

LÄS ÄVEN NEDANSTÅENDE ARTIKEL DÄR BILDER PÅ VÅLDTÄKTSMÄN FINNS.

http://www.friatider.se/muslimskt-valdtaktsgang-fortsatter-att-chocka-storbritannien

Hur kan män bära sig åt på detta sätt mot barn..men i många muslimska länder är ju barnäktenskap vanligt, vilket också är hemskt att
gifta boort 9 åriga flickor till äldre män..kvinnosynen är ju något helt annat i dessa länder.

Om kvinnosynen inom islam berättar kvinnan som bor i sverige men är född i iran.

Annonser
Explore posts in the same categories: BARNÄKTENSKAP, BARNVÅLDTÄKTER, BROTT OCH STRAFF, Kvinnomisshandel, Kvinnors rättigheter, Okatigoserat, Pedofiler, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Storbritannien, Tortyr

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: