Chockstudien om somalierna som skånepolitikerna mörkar

picture335394-500x306

Arbetslösheten bland somalier ökar och de är ”mycket svåra” att integrera i samhället. Det framgår i en rapport som politikerna i Region Skåne väljer att mörka efter påtryckningar från somaliska grupper – men Fria Tider har rapporten.

Det är det EU-finansierade Herbert Felix-institutet med säte i Eslöv som bedrivit en förstudie om ett ”somaliskt arbetscenter”. En studie som ådragit sig stark kritik från somaliska föreningar då de tycker att den ställer somalier i dålig dager.

”Utanförskapet bland somalier i Skåne är stort. Arbetslösheten är hög, sysselsättningen låg, andelen som går ut med icke-godkända betyg i grundskolan hög, andelen med psykisk eller traumatiserande upplevelser stort och antalet som är beroende av drogklassade kat stort”, sammanfattar projektledaren Philip Sandberg somalierna i Skåne i rapporten.

Arbetslösheten ökar
I rapporten framkommer det bland annat att arbetslösheten bland somalier ökat från 73 till 78 procent mellan 2008 och 2009, att ”klantänkandet är djupt rotat och kampen om resurser hård mellan olika grupper [bland somalierna]” att att alla somaliska föreningar ”är baserade på klantillhörighet”.

Rapporten konstaterar också att ett stort antal av de somaliska föreningarna är ”enmansshows” – föreningar som får mångmiljonstöd från de svenska skattebetalarna för sin påstådda verksamhet.

”Olämplig text”
Förstudiens syfte var att utreda möjligheterna för det nu öppnade somaliska arbetscentret, ”Somali Information & Business centre”, att integrera somalierna. Flera somaliska föreningar har nu krävt att studien ska tas bort.

Ali Deeq Nur är aktiv i en somalisk kultur- och idrottsförening i Malmö och han menar att texten är ”högst olämplig”.

– Det är inte en bra bild som framställs av oss. Det påstås att somalier inte kan integreras i det svenska samhället. Det framstår som att somalier i Sverige tror att de hamnat på en rymdstation, säger han till Sydsvenskan.

Rapporten tas bort
Nur framförde en protestskrivelse till styrgruppen för arbetscentret, som nu beslutat att ta bort rapporten från projektets internetsajt.

– Det var ett sätt att svara på deras önskemål. De bad ju om att den inte skulle vara offentligt tillgänglig, säger Katarina Carlzén på Länsstyrelsen i Skåne.

Carin Ekdal representerar Region Skåne i projektgruppen och varken hon eller Carlzén menar att det rör sig om censur.

– Absolut inte. Vi vill inte censurera. Tvärtom. Vi reagerar på ett berättigat krav. Det här är inte ett dokument som vi vill att det här projektet ska vila på, säger Carin Daal till lokaltidningen.

Centret har hittills allokerats mer än fem miljoner skattekronor under de två året det varit verksamt.

Fler somalierrapporter har mörkats
Detta är inte den första rapporten om somalier i Sverige som har mörkats av myndigheterna för att inte exponera det extrema utanförskapet bland somalierna.

I en hemligstämplad underrättelserapport, Unga kriminella personer med somalisk bakgrund, har Göteborgspolisen studerat unga somaliers brottslighet. Göteborgs-Posten kunde dock ta del av rapporten och innehållet var minst sagt alarmerande.

Så mycket som var femte ung manlig somalier var under en tvåårsperiod inblandad i minst ett våldsdåd. Hur stor andel av somalierna som varit inblandade i våldsbrottslighet under hela sin tid i Sverige framgick dock inte av artikeln.

Fria Tider har försökt få ut rapporten från polismyndigheten utan framgång.

Somalier mest utsatta gruppen
Somalier är en mycket utsatt grupp i många avseenden – särskilt när det kommer till utbildning. Medel-IQ:n i Somalia är 68, visar modern forskning. Som jämförelse kan nämnas att medelintelligensen i Sverige är omkring 100.

Somaliernas låga intelligens gör att de har det svårt att lära sig avläsa symboler och tolka skyltar. ”Att lära sig klockan är jättekomplicerat”, berättar en SFI-lärare i Borlänge för Sveriges Radio. Detta leder till ett strukturell utanförskap – statistik visar att bara var femte arbetsför somalier i Sverige har arbete.

”Det här är vår verklighet” säger Jan-Olov Lundberg, integrationsansvarig i Borlänge kommun, där nu mer än varannan nyanländ asylsökare är analfabet.

Källa: Friatiders artikel

http://www.friatider.se/den-somaliska-framgangssagan

Läs också Fria tiders artikel nedan

http://www.friatider.se/den-somaliska-framgangssagan

Jag undrar om många vet hur stora skattefria bidrag dessa invandrare får? I nedanstående länk kan ni läsa fakta på skattefria bidrag för t.ex. en trebarnsmor,, många pensionärer får inte ens ut i bruttopension vad dessa invandrare får skattefritt. Intervju med moderaternas radikala islamist i riksdagen i försvarsutskottet, samt uppgifter om kostnader för invandringen m.m.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Men jag förstår varför moderaterna vill öka invandringen och det blir ju främst från somalia eftersom de har en radikal islamist i försvarsutskottet i riksdagen.. En moderat politiker är kritisk till sitt eget parti och vill ha bort Waberi..läs om detta samt se videos om muslimska brödraskapet som egentligen står för samma idéer som muslimska förbundet som Waberi är medlem i och var ordförande för innan Omar Mustafa blev ordförande.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

KOSTNADER FÖR ANHÖRIGINVANDRINGEN KOMMER ATT UPPGÅ TILL ENORMA SUMMOR OM INTE POLITIKERNA VAKNAR OCH INSER DETTA OCH SOM SAGT VAR VEM BETALAR NOTAN? JO VI SKATTEBETALANDE SVENSKAR.

Se nedanstående video.

Anna Dahlberg skrev en bra artikel angående detta.

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/dahlberg-gor-upp-om-flyktingpolitiken/

Gunnar Sandelin journalist och socionom skrev en utmärkt artikel somjag hoppas ni läser, han har erfarenhet av att arbeta på en socialbyrå och blev fundersam över t.ex. att invandrare kan få bidrag till semesterresa att hälsa på släkten i sitt hemland.

Läs Gunnar Sandelins artikel nedan.

http://www.dn.se/debatt/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna

Nedan en video där filosofie dr. i ekonomisk historia Fredrik Rosenqvist berättade om kostnader.

Annonser
Explore posts in the same categories: Anhöriginvandring, Annorlunda kvinnosyn, ÄFS för invandrare orättvist, ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN, EXPRESSEN, Expressens ledarskribent Anna Dahlberg, FLYKTINGPOLITIK, Gunnar Sandelin, INVANDRING OCH INTEGRATION, Islamiska förbundet, JAN GUILOU UTTALAR SIG OM SD, KOSTNADER FÖR ASYL OCH MIGRATIONSPOLITIK, Malmö, Migrationsverket, Moderaterna, Muslimska brödraskapet, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Radikal islaist i Miljöpartiet, Radikal islamist i försvarsutskottet för M, SKOLVERKET, SVERIGEDEMOKRATERNA, SVERIGES EKONOMI

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: