Upplopp i Husby inatt: Minst tre skadade, femtiotal evakuerade

2013-05-20-02-45-31_upplopp_husbyBKqfyIVCEAA5-f9

Minst fyra bilar stacks i brand och det rörde sig mycket ungdomar i området. Räddningstjänst och polis larmades till platsen för att stävja oroligheterna och släcka bränderna.

– Ja, det har varit ungdomar som satt eld på parkerade bilar och sedan har man krossat fönsterrutor i Husby centrum och kastat sten på polis. Så att, när man har gått till angrep med sten på polis så är det ju våldsamt upplopp. Så det är ju skadegörelse, våldsamt upplopp, någon slags social oro bland ungdomarna där, sade Fredrik Andersson på Stockholmspolisens länskommunikations­central till Fria Tider strax efter midnatt.

Vid 02-tiden larmades räddningstjänsten om en brand i ett fristående garage på Nordkapsvägen. Ett 50-tal boende i området evakuerades och togs om hand i bussar på grund av den kraftiga rökutvecklingen, enligt uppgifter från Stockholms brandförsvar nu på morgonen.

Enligt TT pågick det under måndagsmorgonen fortfarande efterarbete med branden, som tog tid att släcka eftersom gasflaskor hindrade rökdykare från att ta sig in i den brinnande fastigheten.

Enligt polisen krävde händelsen en ”större polisinsats” och mellan 40 och 50 ungdomar ska ”initialt i alla fall” ha deltagit i kravallerna.

Polisen uppger även att oroligheterna började i Kista strax efter klockan tio på kvällen. Det första larmet om ungdomar som tände eld på bilar inkom vid 22:06.

– Man har flyttat sig från Kista till Husby, så nu har man krossat rutor i Husby centrum. Ja, vi försöker givetvis få tag i gärningsmännen, fortsatte Fredrik Andersson.

Nattens upplopp ska enligt Andersson inte ha någonting att göra med händelsen för en vecka sedan då en man sköts till döds av polisen.

– Nej, det tror jag inte, utan det var ungdomar som satte eld på parkerade bilar och med anledning av det åkte polis och räddningstjänst dit och då kastade man sten på polis.

På Twitter spreds under kvällen bilder från de lugnare delarna av oroligheterna med invandrarungdomar och unga vuxna som hölls under uppsikt av kravallpolis.

På Twitter twittrade även många invandrare ut sin ilska eller misstro mot polis och media.

En annan twittrare pekade ut ”salafister ” som låg bakom upploppen. På bilder från upploppen kunde man se muslimska ledare hetsa ungdomar mot polisen. Salafism är en militant inriktning av islam.

Aftonbladet-profilen Martin Aagård var en av dem som gav sig in i twitterdebatten och uppmanade twittrare att ”blocka” dem som twittrade ut obekväma uppgifter om Husbyupploppen.

Polisen hade sent på söndagen ännu inte gripit någon men säger till Fria Tider att man tror sig kunna göra det senare.

– Jadu, det kan vi nog göra, utredningsvägen finns den möjligheten. Nu finns det ingen gripen, uppgav Fredrik Andersson.

Källa: Fria tiders artikel där ni även kan se en video på upploppet.
http://www.friatider.se/upplopp-i-husby

Den skattefinansierade journalisten Bana Bisrat, själv invandrare, var snabb med att ta upploppsmakarnas parti mot polisen.hennes inlägg finns med i artikeln, samt bilder skickade från vittnen till händelsen.

Källa: Fria tider artikel

http://www.friatider.se/har-ar-bilderna-fran-forodelsens-husby

Varför försöker media hitta orsaker till att dessa ungdomar beter sig på detta sätt istället för att fördömma detta?

ENSAM POLISMAN MISSHANDLADES AV FLERA GÄRNINGSMÄN I HUSBY SE VIDEO,

Läs mera i Fria tiders artikel:

http://www.friatider.se/video-har-sparkar-husby-ungdomarna-den-liggande-polismannen

En man från Irak tycker att det är lika farligt att bo i rosengård som i Irak.

I England finns det områden som inte engelsmän är välkomna. England: No-Go Areas for Kuffar (Non-Muslims) se nedan.

Detta kan inte fortsätta, det liknar ju som ett krig..människor flyr från krig i sina hemländer men så kommer de till sverige och sätter igång kriksliknande upplopp…jag förstår mig inte på dessa människor.

Jag skulle känna det hopplöst att vara polis i dag då det alltid hackas på polisen om de tar i lite för hårt eller skjuter i självförsvar.. men det pratas inte om det våld och skadegörelse som dessa ungdomar gör…eller hur mannen betedde sig mot polisen när han blev beskjuten av polisen som skjöt i självförsvar, skulle han inte skjutit så kanske han själv blivit dödad och mannen kanske hade dödat flera människor. Så fort det har med invandrargäng och våldsamheter så skyller media på utanförskap, eller på polisen som gjort något fel, men aldrig ett ord om dessa som vandaliserar och bränner bilar kastar sten på brandkår och ambulans samt på polis.

Annonser
Explore posts in the same categories: FLYKTINGPOLITIK, INVANDRING OCH INTEGRATION, KRIMINALITET OCH VÅLD I SAMHÄLLET, KRIMINALITETEN I SVERIGE ÖKAR, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Rosengård

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: