Polisen: Det kan vara ett ritualmord

Mordet i Boden

Polisen utreder om Vatchareeya Bangsuan, 20, kan ha mördats under rituella former.

Knivhuggen på hennes kropp bildar ett mönster som antyder det, enligt uppgift till Expressen.

I går bekräftades också definitivt att de makabra fynden är den saknade 20-åringa ingenjörsstudenten från Boden.

– Det rättsmedicinska resultatet kom i dag, det stämmer, säger Kristina Sjöström vid polisen i Norrbotten.

De senaste dagarnas fynd vid Gammelängsberget och Mjösjöberget i Boden har analyserats vid rättsmedicinalverket i Umeå och vid statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping. I går kom det definitiva beskedet: benen som hittades av Missing people i ödehuset i måndags tillhörde Vatchareeya Bangsuan. På onsdagen hittades fler kroppsdelar dolt mellan stenar och grenar under tallar och björkar i skogsterrängen i Boden.

Knivhöggs i mönster

Expressen kan nu berätta att ett motiv som undersöks är om en särskild ritual utförts i samband med mordet. Enligt uppgift till Expressen hade hon före styckningen blivit knivhuggen – och huggen på kroppen bildar ett sorts mönster som gör att man har fattat misstankar om ett ritualmord.

– Hon hade huggits nio gånger med en kniv, berättar en uppgiftslämnare.

Den 22-årige man som för närvarande sitter anhållen på polishuset i Luleå som misstänkt för mordet fortsätter att förneka brott. Han är den person som senast såg henne i livet och under dagen i går fortsatte polisens tekniker med sin noggranna undersökning av hans bostad i centrala Boden.

Sett i militärkläder

Den 22-årige mannen hade ett genuint militärintresse – något som grundlades redan i unga år.

– När han gick i grundskolan kom polisen dit en gång för att han hade vapen i en väska, berättar Sofia Ylivainio, 23, som tidigare gått i samma skola som den mordmisstänkte mannen och nu bor i närheten av hans bostad som polisens tekniker finkammade efter bevis i går och i förrgår.

På senare år har han ständigt setts i militärkläder, hjälm och han har ofta gått runt med softair gun-pistoler eller paintbollgevär. Ett sådant har grannarna observerat sticka upp ur en kartong i mannens källarförråd.

Var med och letade

Efter att Vatchareeya Bangsuan försvann har 22-åringen, som nu misstänks ligga bakom styckmordet av henne, deltagit i sökningarna efter henne tillsammans med Missing people.

– Han har varit med i fyra av fem sökningar. Den senaste var i lördags, säger Marie-Louise Lindh administrativ chef för Missing people i Norrbotten.

Vägrade skriva upp sig

Organisationen bokför deltagarlistor på alla som är med i deras sökningar men 22-åringen ville först inte att hans namn skulle skrivas upp.

– Det är klart att man har funderat en del på detta, säger hon.

När den första sökningen genomfördes den 9 maj ville 22-åringen inte vara med på organisationens lista.

– Jag sa till honom flera gånger att han skulle skriva upp sig på listan. Men han övertalade mig att han redan fanns med på en annan lista, fast han inte var med, säger Marie Louise Lindh.

Förhör många

I går hämtade polisen in flera personer till förhör med anledning av utredningen om styckmordet. En av dem som i går hämtades in är enligt uppgift till Expressen en man ur Vatchareeyas bekantskapskrets.

– Hämta in folk till förhör kan man ju göra oavsett om någon är misstänkt eller inte. Gripa gör man ju med dem som man misstänker har begått brott, säger åklagare Ulrika Schönbeck.

KÄLLA: Expressen

http://www.expressen.se/nyheter/polisen-det-kan-vara-ett-ritualmord/

Det är ju inte första gången som mördare deltar i sökandet efter en den som mördaren har dödat eller kidnappat.
I USA hade ju mannen hållit kvinnor inlåste i 10 år, misshandlat öch våldtagit dem och deltog i sökandet efter de försvunna. Det var i Cleaveland.

Fruktansvärt att något sådant kan hända men tyvärr hänt. Förstår inte varför man inte visar ansiktet på mannen så andra blir varnade om han nu inte är inlåst.

Annonser
Explore posts in the same categories: EXPRESSEN, FRA-LAGEN OCH SÄKERHETEN I SVERIGE, Knivdåd och styckning., KRIMINALITET OCH VÅLD I SAMHÄLLET, KRIMINALITETEN I SVERIGE ÖKAR, Kvinnohat, Mord i Boden, Okatigoserat, Polisen i Boden, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: