SVT:s Uppdrag Granskning ljög för tittarna – näthataren är medlem i socialdemokraterna

Marcus Arnesson

SVT:s Uppdrag Granskning ville framställa det som att ”högerextremister” och sverigedemokrater låg bakom hoten. TV4-ankaret Jenny Alversjö, Aftonbladets Lena Melin och bloggerskan Isabella Lövengrip var några av dem som hotades av Marcus Arnesson.

I februari i år gjorde Sveriges Televisions Uppdrag Granskning ett inslag om näthat. I programmet fick flera kända svenska kvinnor läsa upp hot som de fått ta emot från personer som SVT framställde som högerextrema sverigedemokrater. Nu åtalas en av de värsta näthatarna, en före detta moderat kommunalpolitiker som numera är medlem i Socialdemokraterna.

Den socialdemokratiske 29-årige partimedarbetaren Marcus Arnesson, som just nu står åtalad för olaga hot och sexuellt ofredande, var tidigare kommunpolitiker för Moderaterna.

Så sent som 2006 valdes han in i kommunfullmäktige i Växjö för partiet och satt med som ersättare i skol- och barnomsorgsnämnden. Han var även ledamot i moderata ungdomsförbundets distriktsstyrelse samt ledamot i unga aktiespararna.

Numera är han medlem i Socialdemokraterna och var aktiv i valkampanjen för partiet inför förra riksdagsvalet.

Enligt åtalet mot Marcus Arnesson skickade han brev till ett stort antal kvinnor där han skrev att de skulle ”lemlästas och dödas”.

I ett av de hotfulla brev som han skickade till en kvinna skrev han att ”dina vackra bröst till meloner ska bli så skönt att få suga på” och att han skulle ”steka brösten dina i smör”. Sammanlagt har han erkänt att han hotat och ofredat över hundra människor, de flesta av dem mer eller mindre offentliga kvinnor.

Flera av de hotfulla brev som Marcus Arnesson skickade till kvinnor undertecknade han med namnet Jonas Ransgård. Ransgård är en moderat politiker och vice ordförande i Göteborgs stads kommunstyrelse.

Några av hotbreven togs upp i SVT:s Uppdrag Granskning i februari i år och lästes då upp av de hotade kvinnorna. I programmet försökte SVT framställa det som att hoten kom från högerextremister och sverigedemokrater.

Marcus Arnesson har i polisförhör erkänt att han skickat de hotfulla breven och säger även att han ”står för dessa brev”.

Se även
Sveriges värsta näthatare sosse http://www.friatider.se/sveriges-varsta-nathatare-sosse
V-politiker näthatar känd bloggerska http://www.friatider.se/v-politiker-nathatar-kand-bloggerska
Mäklarpraktikant sparkas efter svensk­fientligt näthat http://www.friatider.se/maklarpraktikant-sparkas-efter-svenskfientligt-uttalande

Källa: Fria tiders artikel
http://www.friatider.se/svts-uppdrag-granskning-ljog-for-tittarna-nathataren-ar-fd-m-politiker

Annonser
Explore posts in the same categories: BROTT OCH STRAFF, JOURNALISTER MÖRKLÄGGER SANNINGAR, KRIMINALITETEN I SVERIGE ÖKAR, Kvinnohat, Kvinnors rättigheter, Moderaterna, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, SVT, UPPDRAG GRANSKNING

Etiketter: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: