Jimmy Åkessons nya bok retar socialdemokrater

jimmie-akesson

Förordet till Jimmie Åkessons nya bok är en mix av S-ikonen Per Albin Hanssons ord och partiledarens egna.

Tilltaget får flera tunga S-toppar att svara med ilska mot SD-ledaren.

– Det visar hur borta han är. Det är förfärligt, säger förre LO-ordföranden Stig Malm.

I går var det Sverigedemokraternas Jimmie Åkessons tur att ställas inför Expressens grillning av landets partiledare i ”Stora partiledarutfrågningen”.

http://www.expressen.se/tv/nyheter/politik/partiledarutfragningen/expressens-partiledarutfragning-jimmie-akesson/

En bit in i intervjun berättade SD-ledaren om förordet till sin kommande bok. Enligt Åkesson har det skrivits av ingen mindre än den för många socialdemokrater ikoniske S-ledaren Per Albin Hansson.

– På något sätt har han faktiskt lyckats skriva ett förord där han ger sin syn på hur det svenska samhället har utvecklats. Jag tycker det är väldigt intressant och jag är väldigt glad och tacksam också för att han har gjort det, säger Åkesson till Expressens Karl-Johan Karlsson och Elisabeth Marmorstein.

Död sedan 1946

Att just Hansson skulle skriva ett förord till Åkessons bok är förstås omöjligt då han har varit död sedan 1946. Men det har inte hindrat Åkesson. Enligt honom själv har han blandat citat från Per Albin Hansson med sina egna. Tilltaget retar flera tunga socialdemokrater som Expressen har talat med.

– Vad Per Albin sade på sin tid det har han inte en susning om, han var inte ens född då. Och sedan håller han på att skriver om och skriver till, det är väldigt dåligt, säger förre LO-basen Stig Malm.

Ser det som ett PR-trick

Thage G Peterson, före detta talman, försvarsminister och justitieminister, är inne på samma spår. Han tycker dock att det ligger i linje med Jimmie Åkessons retorik och tar därför kapandet av Per Albin Hanssons ord med ro.

– Det är lite upprörande att han drar in en av socialdemokratins stora ledare som inte hade något med Jimmie Åkesson att göra. Men det verkar vara ett påhitt. Jag tar det mer som en löjlig debatt om vad han håller på med, säger Thage G Peterson.

Desto allvarligare ser Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin på Åkessons tilltag. Hon ser det som ett PR-trick.

– Detta är ett på gränsen desperat sätt att få uppmärksamhet för en bok. Jag tror att det är väldigt få som tror att Per Albin Hansson ville ha ett samhälle som delade in svenskar och människor i vi och dem beroende på var ifrån man kommer. Ett sådant samhälle skulle han inte velat ha haft.

I Hanssons retorik fanns inslag av nationalism och han talade om folkhemmet, vilket även SD gör. Kan det finnas vissa likheter mellan dem ändå?

– Jag menar inte det, Per Albin Hansson var socialdemokrat och socialdemokratin har alltid stått för allas lika värde. Just ”alla” har alltid varit odelbart för oss, säger Jämtin.

”Ytterligt provocerande”

Enligt Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill SD-ledaren inte ge fler kommentarer kring sin bok i nuläget. Som svar på de socialdemokratiska reaktionerna säger Bylund:

– Däremot kan jag säga att det är ytterligt provocerande att det finns socialdemokrater som är medlemmar i det socialdemokratiska partiet, som anser sig överhuvudtaget förvalta något arv från Per Albin Hansson.

Och det skulle SD göra på ett bättre sätt, menar du?

– Absolut, tveklöst.

Källa: Expressens artikel

http://www.expressen.se/nyheter/akessons-nya-bok-retar-socialdemokrater/

Självklart måste socialdemokrater vara emot Jimmys bok och kritisera att han skriver ord som Per Albin Hansson sagt eller skrivit, men de borde väl i stället känna sig hedrade att en partiledare som är konkurent kan hedra en f.d.socialdemokratisk ledare. Jimmy Åkesson har väl rätt att tycka vad han vill och han är mycket för folkhemmet och jag har aldrig hört honom säga att han delar upp folk i grupper eller utesluter någon utan tvärt om och ej heller har han skyllt problemen i förorterna på invandrare utan för en dålig asyl och migrationspolitik som konkurerande partier står för.

Jimmy Åkesson blev intervjuad före valet då de kom in i riksdagen, lyssna på vad han säger.

Lyssna på Jimmy Åkessons tal i Almedalen och jag kan inte höra ett enda ord som säger att han gör skillnad på människor.I stället säger han att ingen skall lämnas utanför.

SD kvinnornas tal nedan är jättebra, inget annat parti har tagit upp hedersrelaterat våld och mord och kvinnoförtryck men detta gjorde denna SD kvinna i sitt Almedals tal. Jag hoppas ni lyssnar på denna duktiga företrädare för SD och inte förkastar på förhand vad hon säger utan att ha lyssnat.

Media mörklägger mycket som är negativt med denna massinvandring som pågår bara för att SD inte skall få yttrerligare röster.
Detta är ju direkt sandlådenivå.

En duktig somalisk kvinnlig journalist arbetade i sverige men har slutat på grund av att hon inte fick skriva sanningen eller göra program om problemen i förorterna och rekryteringar till terrororganisationer från svenska förorter.. Hon blev tillsagd att detta var för känsligt att tala om och skulle ge SD fler röster..
Läs nedan om detta.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/05/22/journalisten-amun-abdullahi-jag-trodde-pa-journalistiken/

En DN-journalist erkänner att de ljugit om förortskravallerna, läs nedan.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/05/22/journalisten-amun-abdullahi-jag-trodde-pa-journalistiken/

Lyssna på aftonbladets intervju med några invandrarungdomar efter kravallerna, riktigt bra att få höra vad en ung kille i förorten tycker om dessa kravaller och polisen. Han menade bl.a. att polisen var för snäll..lyssna och bilda er en egen uppfattning. Inte ett ord om detta i media vad denne unge man sa i intervjun.

Men hur media än smutskastar SD så kommer de att öka för folk ser ju verkligheten och sanningar kommer fram utan medias hjälp.
Många invandrare röstar på SD som är oroade över utvecklingen i sverige. Lyssna på en invandrare vad han säger om invandringen när han ringde till ring P1 SR, även Stefan Ritter ringde till ring P1 och sade sin mening.. Även intervju med Jan Guilou angående SD finns med i länken nedan. Även verser ur koranen och förklaring på ordet i koranen som ger en muslim rätt att ljuga bara det gagnar islam.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/01/11/invandrare-for-sverigedemokraterna/

Om alla visste vilka skattefria bidrag som invandrare får som vi skattebetalare får vara med att betala så skulle säkerligen SD få ännu fler röster, se fakta på bidragen, samt statistik och uppgifter på kostnader för invandringen m.m. intressanta videos och artiklar.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

En ekonomidocent har räknat ut vad invandringen kostar, men jag är övertygad om att detta är ett för lågt belopp.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/03/11/ekonomidocent-invandringen-kostar-110-miljarder-per-ar/

Annonser
Explore posts in the same categories: Anhöriginvandring, ÄFS för invandrare orättvist, Åkesson: Avskaffa särrättigheterna för invandrare, EXPRESSEN, EXPRESSENINTERVJU MED JIMMIE ÅKESSON, FLYKTINGPOLITIK, Gunnar Sandelin, Illegala flyktingar, INVANDRING OCH INTEGRATION, Islamiska förbundet, ISLAMISTISK FRISKOLA, JAN GUILOU UTTALAR SIG OM SD, JÄMLIKHET MELLAN MAN OCH KVINNA, JOURNALISTER MÖRKLÄGGER SANNINGAR, KOSTNADER FÖR ASYL OCH MIGRATIONSPOLITIK, KOSTNADER FÖR VÅLDET I SAMHÄLLET, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Radikal islamist i försvarsutskottet för M, Radikal islamist i Miljöpartiet, Ring P1 SR, Skolinspektionen, Socialdemokraterna, SVERIGEDEMOKRATERNA, SVERIGES EKONOMI, Sveriges radio ring P1, SVT, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: