Ensamkommande kostar 16 000 kronor per dygn

Sossarnas förslag, höj skatterna!Fridolin-Du-Betalar

Nu kommer ännu fler så kallade ensamkommande flyktingbarn som tar sig till Sverige kunna få uppehållstillstånd enligt en dom i EU-domstolen, rapporterar Sveriges radio.

De kommer från och med nu att inte omfattas av EU:s Dublin-förordning som innebär att invandrare måste söka asyl i det första landet inom EU som de reser in i.

– De nya reglerna börjar tillämpas omedelbart, säger Fredrik Beijer på Migrationsverket, till TT.

Hittills i år har 1 200 invandrare som tagit sig illegalt till Sverige för att söka asyl en ålder under 18 år, vilket gör att de definieras som ”ensamkommande flyktingbarn”.

Under 2012 uppgav 3 578 personer samma sak. Det var en ökning med 35 procent jämfört med 2011 när 2 657 unga illegala invandrare lämnade in en asylansökan i Sverige.

De flesta kom från Afghanistan (55 procent) följt av Somalia (13 procent) skriver Migrationsverket på sin hemsida.

Ensamkommande kostar 16 000 kronor per dygn

5,8 miljoner kronor per år. Så mycket pengar kostar uppehället för en enda ensamkommande ung man de svenska skattebetalarna.
Bostad, mat, fickpengar, assistenter, uppassning dygnet runt. Det är många utgifter som krävs för att hålla igång den ensamkommande flyktingindustrin.

I Sigtuna kostar ett enda så kallat ensamkommande flyktingbarn hela 15 816 kronor per dygn, rapporterar Riksdag och Departement. Siffran motsvarar 5,8 miljoner per år, per man.

En miljardindustri
Pengarna kommer från skattebetalarna och betalas ut till kommunerna via migrationsverket. Kommunerna anställer i sin tur välfärdsbolag som Attendo, som kan göra enorma vinster inom flyktingbranschen eftersom de genom skatteplanering slipper betala skatt.

De så kallade ensamkommande flyktingbarnen är oftast varken ensamkommande eller barn. I själva verket tar de sig till Sverige med hjälp av organiserade människosmugglare.

Familjer i länder som Afghanistan betalar människosmugglarna stora summor pengar för att ta deras söner till Sverige, som är ett populärt mål eftersom våra regler för asyl- och anhöriginvandring är de kanske mest generösa i världen.

Flyktingsmugglarna instruerar männen i hur de ska bete sig för att enklast få asyl i Sverige. De instrueras bland annat att förstöra sina identitetshandlingar och påstå sig vara under 18 år – vilket svenska myndigheter tvingas tro på eftersom de inte, som i våra grannländer, kan genomföra tuffare ålderstester som exempelvis tandkontroller.

När den unge mannen väl etablerat sig i Sverige kan resten av familjen komma efter och få livstidsförsörjning i landet.

Källa: Friatiders artikel

http://www.friatider.se/fler-ensamkommande-invandrarbarn-vantas

Källa: Friatiders artikel

http://www.friatider.se/ensamkommande-kostar-16-000-kronor-per-dygn

Nedan kan ni läsa om skattefria bidrag för invandrare samt kostnader för invandringen, statistik över ensamkommande m.m. intressanta videos och artiklar.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

https://ladycobra.wordpress.com/2013/03/11/ekonomidocent-invandringen-kostar-110-miljarder-per-ar/

Statistik över ensamkommande 2011

Belgien: 860

Danmark: 284

Finland: 153

Frankrike: 596

Tyskland: 667

Irland: 26

Nederländerna: 484

Norge: 858

Sverige: 2 657

Schweiz: 313

Storbritannien: 1 277

(källa: migrationsverket)

Annonser
Explore posts in the same categories: ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN, FLYKTINGPOLITIK, Gustaf Fridolin Miljöpartiet, Illegala flyktingar, INVANDRING OCH INTEGRATION, Islamiska förbundet, ISLAMISTISK FRISKOLA, JAN GUILOU UTTALAR SIG OM SD, JOURNALISTER MÖRKLÄGGER SANNINGAR, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Radikal islamist i försvarsutskottet för M, Radikal islamist i Miljöpartiet, SÄRRÄTTIGHETER OCH BIDRAG FÖR INVANDRARE, Skolinspektionen

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: