Obamas nervgasbevis sågas av experter

obama-gateMuslimer i Vita huset i USA

Den syriska regeringen använder nervgas mot rebellerna, hävdade USA:s omstridde president Barack Obama i mitten av juni. Men nu sågar flera tunga experter kvaliteten på de påstådda bevisen.

Tillsammans med Storbritannien och Frankrike har USA lämnat över en rad blod-, vävnads- och jordprover till FN som Barack Obama menar att styrker att nervgasen sarin har använts i striderna.

Men enligt Washington Post är FN:s erfarna experter inte speciellt imponerade av bevisningen. Det är nämligen redan känt att sarin används i konflikten – av rebellerna – och Obamas nya bevis kan inte med tillförlitlighet knytas till någon sida i konflikten. Detta eftersom bevisen har smugglats ut ur landet av rebeller eller agenter.

FN erkänner bara bevis som har tagits upp av FN-personal på plats. Något som inte är möjligt eftersom FN:s vapeninspektörer inte har tillträde till landet.

– Det finns alltid en osäkerhet när man utför analyser på distans. Bara en idiot skulle bortse från ett sådant faktum när man hanterar den här typen av bevisning, säger David Kay, en tidigare vapeninspektör vid FN som ledde den amerikanska jakten på kemvapen i Irak efter George W. Bushs invasion av landet 2003.

Den svenske forskaren Rolf Ekéus ledde FN:s vapeninspektioner i Irak på 1990-talet. Han säger till norska Dagbladet att det är naturligt att rebellerna vill förse USA med bevis för att regeringen använder kemvapen.

– Tillhör du oppositionen och får höra från Vita huset att det går en ”röd linje” vid bruk av nervgas, då har du ett intresse av att skapa intryck av att den typen av vapen har använts, säger Ekéus till Dagbladet.

Källa: Fria Tiders artikel

http://www.friatider.se/obamas-nervgasbevis-sagas-av-experter#comment-938780884

http://www.washingtonpost.com/world/national-security/in-syrian-chemical-weapons-claim-criticism-about-lack-of-transparency/2013/06/20/fa799e6e-d925-11e2-a016-92547bf094cc_story.html

President Obama har 6 radikala islamister i Obama administration i Vita huset, läs om detta i nedanstående länk, samt se videos som visar vad muslimska brödraskapet har för åsikter m.m. Förklaring på ordet i koranen som ger en muslim rätt att ljuga bara det gagnar islam finns med i inlägget nedan, samt verser ur koranen, video där Obama talar och säger sig vara one of them, alltså muslim.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/29/president-obama-kristen-eller-muslim/

Läs även nedanstående inlägg.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/06/20/muslimska-brodraskapet-i-egypten-och-i-obama-administration/

Annonser
Explore posts in the same categories: Egypten, Islamiska förbundet, Kriget i Syrien, Krigets offer, Moderaterna, OBAMA ADMINISTRATION I VITA HUSET, POLITIK

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: