Forskare: ”Media felrapporterar invandringens kostnader”

fartyget

Tino Sanandaji, doktor i ekonomi vid universitetet i Chicago, kritiserar återigen OECD:s rapport om att invandringen till Europa (och bland annat Sverige) är lönsam, som slogs upp stort i Dagens Nyheter i mitten av juni.

Sanandaji delade ledarbloggens syn på rapporten; det vill säga att rapporten i själva verket redovisade en kostnad och inte en vinst och att DN vilseledde läsarna.

Nu har han gjort en djupare analys av OECD-rapporten, på sin blogg, med rubriken ”Media felrapporterar om invandringens kostnader”. Sanandaji konstaterar att rapporten är skräddarsydd för att sätta massinvandringen i god dager.

Han skriver att det är märkligt att både invandrare och svenskar i rapporten sägs ge ett positivt bidrag till statskassan, trots att budgeten mer eller mindre är i balans och att ”alla grupper kan därför inte betala in mer än de får ut”.

Han hänvisar till ekonomiprofessorn Jan Ekberg, som i en intervju i Nerikes Allehanda med anledning av rapporten konstaterade det samma:

– Deras resultat är mycket underligt. Rapporten behandlar effekterna under åren 2007-2009 då Sveriges offentliga finanser ungefär var i balans. De menar samtidigt att både infödda och invandrare gav positiva bidrag till den offentliga sektorn under just de här åren. Det är ju en omöjlighetsekvation, sa Ekberg till tidningen.

Fråga: Varför är det en omöjlighetsekvation?
– Om du delar upp befolkningen i två grupper – infödda och invandrare – och de offentliga finanserna är i balans, så kan omöjligt båda grupperna ge positiva bidrag till den offentliga sektorn. Då hade vi ju sett tydliga överskott, svarade Ekberg.

Sanandaji menar att orsaken till denna paradox är att rapporten inte inkluderar stora utgiftsposter relaterade till invandringen i grundmodellen. Bland annat det ökade behovet av samhällsservice så som rättsväsende, bostadspolitik, avfallshantering, migrationspolitik, kollektivtrafik med mera, vilket är 40 procent av statens kostnader.

Det mest häpnadsväckande är att OECD-rapporten i sin analys av invandringens kostnader till och med exkluderar migrationsverkets miljardbudget för flyktingmottagning!

Här börjar vi förstå vad OECD-rapporten i praktiken har gjort för att producera en plussiffra, nämligen utesluta stora invandringsrelaterade kostnadsposter.

Enligt Sanandaji visar forskning att om befolkningen ökar med en procent så ökar statens utgifter med 0,94 procent – en kostnad som alltså inte räknas in i grundmodellen OECD:s rapport.

Vidare, kritiserar Sanandaji DN före att de vilseleder läsarna i sin artikel om rapporten:

DNs rapportering av OECDs rapport med rubriken ”Invandrare betalar mer till samhället än de får tillbaka” är som ni nu förstår missvisande.

• Trots att OECD båda rapporterar positiva och negativa resultat från olika beräkningar rapporterar DN endast om de positiva resultaten, utan övertygande motivation och utan att överhuvudtaget nämna att det finns olika resultat.

• DN talar aldrig om för läsarna att OECDs positiva resultat bygger på att nära 40% av den offentliga servicen exkluderats.

• DN skriver ”OECD har i sin stora undersökning jämfört vad invandrarhushållen betalar in i skatter och avgifter med vad de kostar i form av socialbidrag, pensioner och annan samhällsservice.” Detta är faktafel, OECD inkluderar i det resultat DN särrapporterat endast *viss* samhällsservice.

• DN talar inte ens om att OECD exkluderar kostnader för migrationsverkets asylmottagning.

Sanandaji skriver att han kontaktat Bonnierjournalisten Henrik Brors, som skrev artikeln i DN, och påpekat felaktigheterna och uppmanat honom att rätta dessa, men utan framgång. Istället, menar Sanandaji, är det chefredaktören Peter Wolodarskis självuttalade ”agendasättande journalistik” som gör sig påmind.

DNs rapportering av OECDs rapport liknar mer kampanjjournalistik än ekonomisk rapportering.

Det finns idag ett enormt tryck inom etablissemangen för att försvara sin migrationspolitik, och de har som jag har visat inga kvalitetskrav och få krav för ärlighet i sin rapportering.

På den punkten vågar Tino Sanandaji ha helt rätt – att massinvandringen är en helig ko för den svenska eliten, som under inga omständigheter får ifrågasättas. Att han talar efter egen övertygelse är också anledningen till att Sanandaji valt att lämna den svenska akademiska världen för den amerikanska dito, får man anta.

I Sverige är ju utrymmet för dissidenter, politiska så väl som akademiska, tämligen klaustrofobiskt.

Källa: Fria tiders Ledare

http://www.friatider.se/forskare-media-felrapporterar-om-invandringens-kostnader

http://www.friatider.se/ekonom-invandringens-kostnader-stort-samhallsproblem

Läs också nedanstående, i länken finns fakta på skattefria bidrag som invandrare får och ÄFS (äldreförsörjningsstöd) till invandrare som är skattefria och inte räknas som inkomst och där lägsta beloppet skattefritt är högre än vad många svenska skattebetalande pensionärer får ut i bruttopension. Flera videos och artiklar i länken, samt statistik över ensamkommande 2011 som visar att sverige tagit emot flest av alla länder som är uppräknade.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Läs boken ”INVANDRING OCH MÖRKLÄGGNING” som journalisten Gunnar Sandelin, som arbetat som socionom samt Karl-Olov Arnstberg skrivit. Se nedanstående länk som visar fakta om boken som alla borde läsa.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9198004220

DN journalist erkänner att de har ljugit om kravallerna i Husby, läs nedan.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/05/24/dn-journalist-darfor-ljuger-vi-om-invandrarkravallerna/

Läs om den kvinnliga somaliska journalisten som arbetade i sverige och som tröttnade på journalistiken i sverge för att hon inte fick berätta sanningar, för att det var känsligt och att det kunde ge SD fler röster, detta sa hon själv på TV..Hon hade behövts i sverige som journalist…beundrar modiga kvinnor som vågar säga vad de tycker utan att krypa inför PK.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/05/22/journalisten-amun-abdullahi-jag-trodde-pa-journalistiken/

Vi kan inte vara hela världens socialbyrå på skattebetalarnas bekostnad..

Sjukvården blir sämre och sämre ca 1000 läkare har ju skrivit under protestlistor att patientsäkerheten inte längre finns då sjukvården är kaosliknande..man drar in på det mesta men icke på mängden asylsökanden man tar emot.. Man ger illegala flyktingar bättre förmåner än skattebetalande svenskar…med i princip gratis tandvård och läkarvård och samma vård i övrigt som svenska skattebetalare får..

Många pensionärer har inte råd att åtgärda sina tänder för de har mindre i bruttopension än vad ÄFS (Äldreförsörjningsstöd) till invandrare som är skattefritt och räknas inte som inkomst.

http://www.kristianstadsbladet.se/fria-ord/article1298104/Fortfarande-kritisk-till-hur-AumlFS-aumlr-utformat.html

http://dagbladet.se/insandare/1.2164119-aldreforsorjningsstodet-ar-orattvist?m=print

I Borlänge t.ex. är det ju fem års väntetid för tandvård då flyktingar går före i kön, läs nedan..

http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.6017547-tandvardskon-bara-vaxer

Men jag kan förstå att det blir på detta sätt då det sitter radikala islamister i riksdagen och är med och röstar fram förslag.

Läs om kritik från en moderat kommunpolitiker i Vallentuna som kritiserat sitt eget parti för att de har en radikal islamist i partiet som ser upp till Al Quidas andlige ledare som kan koranen bättre än honom själv och som tidigare varit ordförande för islamistiska förbundet där nu Omar Mustafa sitter som ordförande.

Waberi och Mustafa motarbetade ju Nalin Pekgul när hon ville prata om radikaliseringen i förorterna och vad islamiska förbundet står för och att detta förbund har kopplingar till muslimska brödraskapet.

Läs också i länken om Miljöpartiets radikala islamist som t.o.m. bjudit in en kritiserad antisionist till riksdagen. Finns ett ord i koranen som ger en muslim rätt att ljuga bara det gagnar islam, läs förklaringen på detta ord och även några verser ur koranen..Politiker och journalister borde studera islam och sätta sig in i deras sätt att tänka. Alla muslimer är inte radikala islamister, men de är rädda för denna ökande radikalisering av islam som försigår t.ex. i Egypten och det är just sådana krafter som finns i Syrien som vill ha en strängare radikal islamism med hemska Sharialagar och inte yttrandefrihet och demokrati.

Lyssna på en kvinna från Iran i ett videoinlägg i nedanstående länk, där hon talar om vad hon anser om islam och om kvinnosynen inom islam, hon vet ju eftersom hon själv levt i ett muslimskt land.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

Läs även nedanstående om en smygfilmad iman som predikat om europas bidragssystem som han anser betalar muslimernas jihad, m.m. skrämmande åsikter.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/

Jag anser att det inte längre råder demokrati i sverige eller yttrandefrihet, då media är politiskt styrda, både SVT och SR samt vanliga tidningar.

Annonser
Explore posts in the same categories: ÄFS för invandrare orättvist, Åkesson: Avskaffa särrättigheterna för invandrare, BÖCKER, Boken invandring och mörkläggning, ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN, FLYKTINGPOLITIK, Folktandvården i Borlänge, Illegala flyktingar, INVANDRING OCH INTEGRATION, Islamiska förbundet, JAN GUILOU UTTALAR SIG OM SD, KOSTNADER FÖR ASYL OCH MIGRATIONSPOLITIK, Kravallerna i Husby, Moderaterna, Muslimska brödraskapet, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Radikal islamist i försvarsutskottet för M, Radikal islamist i Miljöpartiet, SÄRRÄTTIGHETER OCH BIDRAG FÖR INVANDRARE, SVERIGEDEMOKRATERNA

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: