Leif GW: Oklandervärt och helt rätt av polis att skjuta honom

leif_gw_persson

Kriminologen och polisprofessorn anser att det var rätt att använda dödligt våld mot den 24-årige Max Nicolas Hogge Mümmel Estemar som på söndagen högg ihjäl en kvinna och knivskar två andra personer i Varberg.

– Det var en stor, farlig jävel med kniv som huggit ned flera personer. Av det jag ser på filmen var insatsen invändningsfri – det var rätt att skjuta verkanseld, säger han.

Poliserna som deltog i insatsen ser på det filmklipp som fångat skottlossningen ut att följa reglementet till punkt och pricka, enligt Leif GW Persson.

– Av filmen att döma har jag svårt att se att polisens insats skulle vara klandervärd. De gjorde allt man ska göra – de ropade åt honom att släppa kniven, de sköt varningsskott och när han ändå fortsatte fram emot dem så sköt de verkanseld, säger han.

Polisen i Sverige bytte 2003 ut sin tjänsteammunition från vanlig helmantlad kula till en hålspetskula kallad Speer Gold Dot. Dumdumkulorna, som de kallas, utvidgas vid träff och stannar i kroppen. Dessa kulor är förbjudna i krig, enligt Haagkonventionen. De får därför inte användas av militär. Däremot finns det ingenting som hindrar att polis använder sig av ammunitionen, uppger DN.

Källa: nedanstående länkar:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/leif-gw-persson-ratt-med-dodligt-vald/

http://www.exponerat.info/leif-gw-oklandervart-och-helt-ratt-av-polis-att-skjuta-honom/

Läs om denna tragiska händelse i nedanstående länk, finns flera bilder från Varberg på denna hemska händelse som jag hoppas aldrig händer mer…men våldet har ökat i sverige och det är oroväckande.

http://www.exponerat.info/skottlossning-i-centrala-varberg/.

Annonser
Explore posts in the same categories: Knivmord, Knivmord i centrala Varberg, KRIMINALITETEN I SVERIGE ÖKAR, Leif GW Persson, Okatigoserat, Polisen i sverige

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: