11-åriga Nada Al-Ahdals YouTube-film sätter fokus på frågan om barnäktenskap

En YouTube-film där elvaåriga Nada Al-Ahdal från Jemen berättar som sina egna erfarenheter av och åsikter om muslimska barnäktenskap har fått stor uppmärksamhet. I filmen berättar Nada hur hon flera gånger tvingats rymma från sin familj för att undgå att bli bortgift.

Barnäktenskap en otäck realitet i den muslimska världen och blir i massinvandringens spår också allt vanligare i Sverige. beräkningar anger att fler än 140 miljoner flickor under 18 år kommer att bli bortgifta under decenniet 2010 – 2020. I de flesta fall ingås dessa tvångsäktenskap med betydligt äldre män och ofta är flickorna inte ens i närheten av 18-årsgränsen. De kan också ha lovats bort för äktenskap redan när de bara är några år gamla, även om själva äktenskapet ingås och fullbordas ett antal år senare.

Begreppet “fullbordas” innefattar också ofta att minderåriga flickor i Nadas ålder eller yngre tvingas till sex. Detta sker med stöd i Koranen och muslimsk lag eftersom profeten Muhammed själv äktade en av sina hustrur, Aisha, när hon endast var 6 år gammal och fullbordade äktenskapet med samlag tre år senare när Aisha var 9 år. Själv var Muhammed då i 50-årsåldern. Det tar tid att ändra på attityder skriver tidningen Dagen som uppmärksammar de muslimska barnäktenskapen i en artikel. Med tanke på att det gått 1.500 år sedan Muhammed och Aishas tid får den reflektionen anses som något av ett understatement.

Läs mera i artikeln i den kristna tidningen Dagen.
http://www.dagen.se/opinion/ledare/barnaktenskap-en-otack-realitet/

Gå även in på Avpixlats artikellänk.
http://avpixlat.info/2013/07/30/11-ariga-nada-al-ahdals-youtube-film-satter-fokus-pa-fragan-om-barnaktenskap/

Köp boken ”Barnbrudar” Läs nedan om denna bok som Thina Thunander skrivit om barnäktenskap.
http://www.leopardforlag.se/bok/barnbrudar/

Gå också in på nedanstående video och lyssna på en utmärkt föreläsning av, Dr Mark Durie at the Q Society of Australia in Melbourne on 18 July 2013: From Pakistan to the Streets of Oxford – Understanding the Ideological Foundation of Sexual Abuse in Islam.

Jag anser att alla politiker och även journalister och egentligen alla borde studera islam för att förstå hur radikala islamister tänker. I nedanstående länk finns förklaring på ordet i koranen som ger en muslim rätt att ljuga bara det gagnar islam, samt flera verser ur koranen och videos om muslimska brödraskapet som informerar om hur de tänker.
En moderat kommunpolitiker har kritiserat sitt eget parti för att det finns en radikal islamist i försvarsutskottet i riksdagen för moderaterna. Läs nedan:

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

I nedanstående länk kan ni lyssna på en kvinna som verkligen lägger fram fakta om moderaternas aradikala islamist som ser upp till Al Quidas andlige ledare.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/07/27/gunnel-wahlstrom-ring-p1-17-juni-2013-om-islamister-och-moderaternas-radikala-islamist/

Annonser
Explore posts in the same categories: BARNÄKTENSKAP, Dagen en kristen tidning, Kristna tidningen Dagen., Kvinnors rättigheter, Muslimska brödraskapet, Muslimska förbundet, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Radikal islamist i försvarsutskottet för M, Radikal islamist i Miljöpartiet, Regeringen, Reinfeldt, Religion, Skolinspektionen, SKOLVERKET, Yttrandefrihet

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: