Moderatpolitiker hoppar av efter debattartikel med SD

sz477647-800x532

Tidigare i veckan skrev moderaten Jerzy Golowkin en uppmärksammad debattartikel tillsammans med två sverigedemokrater. Idag lämnar han Moderaterna som han säger har förvandlats till ett parti han inte längre känner igen.

Det var i måndags som Hallandsposten publicerade en debattartikel med rubriken ”Reinfeldt förkastar demokratins principer”, undertecknad av tre lokalpolitiker från Halland som alla har invandrat till Sverige från länder i Östeuropa.

http://hallandsposten.se/asikter/debatt/1.2266991–reinfeldt-forkastar-demokratins-principer-

”Vi som skrivit under denna insändare har rötter i gamla kommunistländer med åsiktsförtryck. Tyvärr måste vi erkänna att vi oftare och oftare upplever att i vissa frågor, till exempel invandringspolitiken, är åsiktsfriheten i Sverige lika inskränkt”, skrev de tre artikelförfattarna Oleg Datsishin, Georg Cserti och Jerzy Golowkin.

Datsishin och Cserti har invandrat till Sverige från Ukraina respektive Ungern och har båda två uppdrag för Sverigedemokraterna i Halmstad. Jerzy Golowkin var fram tills idag moderat kommun- och regionpolitiker i halländska Hylte och kom till Sverige från Polen 1981.

Att en moderat publicerade en debattartikel tillsammans med två sverigedemokrater föranledde hård kritik från Hallandsmoderaternas ordförande Michael Svensson som i förrgår beskrev Golowkins agerande som ”naivt”, ”omdömeslöst” och ”inte okej” i ett uttalande i Hallandsekot.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=5604735

Däremot var det enligt Svensson inte aktuellt att vidta ”någon allvarligare åtgärd” mot Golowkin med anledning av det inträffade, även om han tyckte att Golowkin borde ”fundera på om han vill ta en paus från politiken, kanske”.

Nu meddelar Golowkin att han lämnar Moderaterna.

– Jag har konstaterat att de ”nya moderaterna” är nya i varje bemärkelse. Det är inte samma parti som jag gick med i på 1990-talet. Tidigare fanns det en klar gräns mellan de båda blocken. Men idag är det väldigt svårt att se någon tydlig skillnad mellan Moderaterna och de röda och gröna partierna. Jag har därför trätt ur partiet tidigare idag, säger Golowkin när Fria Tider ringer upp.

En av de frågor där Golowkin är missnöjd med den borgerliga regeringens agerande handlar om NSA-skandalen som blossade upp tidigare i sommar. Sverige motsatte sig då att USA:s spioneri i Europa skulle tas upp till diskussion i samtal mellan EU och USA, vilket Golowkin ställer sig kritisk till. När det gäller debattartikeln säger Golowkin att hans syfte framförallt var att kritisera bristen på interndemokrati inom partiet och inte att diskutera invandringsfrågor.

– Så fort man kritiserar partiledningen är man en ”bad boy”. Enligt min uppfattning, och jag bodde flera decennier i det ”kommunistiska paradiset”, så närmar vi oss en kommandodemokrati. Och det vill jag inte uppleva igen.

– Jag ser gärna invandring av personer som vill försörja sig själva, göra sitt bästa och hjälpa till att bygga landet de kommer till. Då betraktar man i slutänden det nya landet som sitt eget. Om man däremot kastar sten och molotovcocktails på brandkår och polis kan man dra slutsatsen att sådana människor inte ser Sverige som sitt land, säger Golowkin som är civilingenjör och pensionerad lantmätare.

Bortsett från Michael Svenssons kritik har Golowkin fått nästan uteslutande positiva reaktioner på debattartikeln från sina partikamrater. Enligt Golowkin tycker de flesta inom partiet som han, men vågar inte framföra kritiken öppet. I nuläget vet Golowkin inte om han kommer att engagera sig politiskt på nytt, men säger att det kanske kan bli aktuellt någon gång under hösten. Han har redan blivit kontaktad av inte mindre än tre olika partier.

– Men vilka partier det är berättar jag inte, säger han.

Källa: Fria Tider

http://www.friatider.se/moderatpolitiker-hoppar-av-efter-debattartikel-med-sd

Det parti han väljer att gå till kommer att få en utomordentligt bra politiker som vågar säga sin mening och inte mörklägga det som är negativt som jag anser alla partier utom SD gör.

Jag känner inte igen moderaterna längre heller, jag börjar undra om Reinfeldt påverkas av moderaternas radikala islamist i försvarsutskottet som verkligen har kontroversiella åsikter..Läs om en annan moderat som kritiserar sitt eget parti, precis som denne modige Golowkin gjort.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

Många invandrare väljer SD. Lyssna på en av dem där han säger sin mening om SD och invandringen.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/01/11/invandrare-for-sverigedemokraterna/

En av anledningarna att SD växer och var i Sonu-genomsnitt för juli: SD 10% och tredje största parti, är att svenska skattebetalare diskrimineras mot invandrare som får fler förmåner och större bidrag än många svenska skattebetalare, Detta reagerar naturligtvis skattebetalare på och det har inget med främlingsfientlighet att göra eller rasism, utan det har att göra med att det inte skall vara skillnader i förmåner för svenska skattebetalare och de som invandrat till sverige och uppbär skattefria bidrag.

Lyssna på mannen i nedanstående länk som verkligen redogör för skillnaden i bidrag för en svensk 3 barnsmor och en invandrad 3 barnsmor..Han vet vad han talar om då han arbetat på en arbetsplats där man har hand om sådana bidrag.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/07/27/en-invandrarkvinna-med-3-barn-far-mer-i-skattefria-bidrag-an-en-lakare-far-i-lon/

I nedanstående inlägg finns fakta på skattefria bidrag och kostnader för denna ansvarslösa flyktingpolitik, artiklar och videos rörande sveriges ekonomi och ökade kostnader för invandringen, samt statistik över ensamkommande, som visar att sverige tog emot flest ensamkommande 2011.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Jag anser att det inte längre råder demokrati i sverige eller yttrandefrihet, då media är politiskt styrda, både SVT och SR samt vanliga tidningar.

Läs boken ”INVANDRING OCH MÖRKLÄGGNING” som journalisten Gunnar Sandelin, som arbetat som socionom samt Karl-Olov Arnstberg skrivit. Se nedanstående länk som visar fakta om boken som alla borde läsa.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9198004220

Annonser
Explore posts in the same categories: Anhöriginvandring, ÄFS för invandrare orättvist, Åkesson: Avskaffa särrättigheterna för invandrare, Boken invandring och mörkläggning, Diskriminering, Expressens ledarskribent Anna Dahlberg, FLYKTINGPOLITIK, Fredrik Reinfeldt, Gunnar Sandelin, Illegala flyktingar, INVANDRING OCH INTEGRATION, JAN GUILOU UTTALAR SIG OM SD, KOSTNADER FÖR ASYL OCH MIGRATIONSPOLITIK, oenighet i moderaterna, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Reinfeldt, REINFELDTS TAL I ALMEDALEN 2013, Ring P1 SR, SÄRRÄTTIGHETER OCH BIDRAG FÖR INVANDRARE, Sjukvård för illegala flyktingar, SKATTEFRIA BIDRAG FÖR INVANDRARE, SVERIGEDEMOKRATERNA, SVERIGES EKONOMI, Sveriges radio, Sveriges radio ring P1, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Moderatpolitiker hoppar av efter debattartikel med SD”

  1. Arline Goff Says:

    Tidigare i veckan skrev moderaten Jerzy Golowkin en uppmärksammad debattartikel tillsammans med två sverigedemokrater. Idag lämnar han Moderaterna som han säger har förvandlats till ett parti han inte längre känner igen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: