Brittisk jätteräd mot illegala invandrare

picture727825-500x332

Brittiska myndigheter genomför just nu omfattande razzior mot illegala invandrare och i veckan grep man 139 personer. Nu orsakar offensiven ilskna reaktioner från journalister både i England och Sverige, men myndigheterna har inga planer på att trappa ned.
– Vi ber inte om ursäkt för att vi upprätthåller våra invandringslagar, säger en talesman för Home Office till media.

I förrgår skrev Fria Tider om hur rysk polis gripit över 1 000 illegala invandrare och snabbutvisat många. Samtidigt genomförs liknande aktioner i Storbritannien. På torsdagen meddelade det brittiska inrikesministeriet Home Office att man på en dag gripit 139 personer som misstänks uppehålla sig i landet illegalt. Gripandena uppgavs vara ett led i en riksomfattande kampanj för att få bukt med den illegala invandringen och hindra arbetsgivare från att utnyttja illegala invandrare som arbetskraft.

– Dagens operationer sätter fokus på det rutinarbete vi utför dagligen för att sätta stopp för illegalt arbete. Vi sänder ett klart budskap till arbetsgivare som väljer att utnyttja illegal arbetskraft: Vi kommer att hitta dig och du kommer att få betala dryga böter”, sade Storbritanniens migrationsminister Mark Harper.

Samtidigt meddelade den brittiska regeringen att man kommer att presentera ny, skärpt invandringslagstiftning senare i år. Den nya lagen kommer bland annat att föreskriva högre bötesbelopp för arbetsgivare som utnyttjar illegal arbetskraft.

”Nettoinvandringen till Storbritannien är idag den lägsta på tio år, vilket visar att Home Office är på väg att få invandringen under kontroll igen. Den nya invandringslagen kommer att minska Storbritanniens attraktionskraft för invandrare och göra det lättare att utvisa personer som inte har rätt att vara här”, skriver Home Office i torsdagens pressmeddelande.

Nu har dock Home Offices aktion givit upphov till en ”twitterstorm”, skriver brittiska The Guardian och citerar fem twittermeddelanden från olika mediapersonligheter som ställer sig kritiska till att myndigheten har gripit illegala invandrare. En av de twitterstormande journalisterna är själv anställd hos The Guardian.

Även i Sverige förekom det under gårdagen twitterprotester mot de brittiska aktionerna, om än i blygsammare omfattning.

”Statlig myndighet gör glättig propaganda om hur de kastar ut invandrare. Avskyvärt av brittiska Home Office”, stormade Mattias Svensson, redaktör på den liberala tidskriften Neo.

Som svar på frågor från Fria Tider förklarade Svensson att han ansåg att myndigheter inte borde ingripa mot illegal invandring därför att flyktingsmuggling fyller ett ”socialt behov” och att smuggling är ”generellt sett socialt nyttigt och hedervärt”.

Trots den hårt blåsande twitterstormen har emellertid brittiska myndigheter för avsikt att även i fortsättningen tillämpa landets invandringslagstiftning i sin verksamhet.

– Vi ber inte om ursäkt för att vi upprätthåller våra invandringslagar. Våra tjänstemän utför hundratals aktioner av det här slaget varje år i London med omnejd, sade en talesman för Home Office igår.

I ett pressmeddelande bad myndigheten även allmänheten om hjälp i spaningarna.

”Alla som har tips att lämna om illegal invandring kan anonymt kontakta enheten för brottsbekämpning på 0800 555 111″, skrev man bland annat på sajten.

Några av de omstridda bilder som Home Office har lagt upp på nätet visas i nedanstående länk.

http://www.friatider.se/brittisk-jatterad-mot-illegala-invandrare

I sverige gör man tvärsom, belönar illegala flyktingar med förmåner ingen svensk skattebetalare kan drömma om som maxtaxa 50 kr för tandvård och läkarbesök..

Läs i nedanstående länk angående detta och även om kostnader för invandringen och fakta på skattefria bidrag till invandrare som är betydligt större än bidrag till svenskar. Flera videos finns med i länken och intressanta artiklar som berör ämnet invandring.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Annonser
Explore posts in the same categories: Aftonbladets intervju med invandrarungdomar, Anhöriginvandring, ÄFS för invandrare orättvist, England, ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN, Expressens ledarskribent Anna Dahlberg, Fattigpensionärer, FLYKTINGPOLITIK, Gustaf Fridolin Miljöpartiet, Illegala flyktingar, INVANDRING OCH INTEGRATION, Islamiska förbundet, ISLAMISTISK FRISKOLA, JAN GUILOU UTTALAR SIG OM SD, JOURNALISTER MÖRKLÄGGER SANNINGAR, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Radikal islamist i försvarsutskottet för M, Radikal islamist i Miljöpartiet, Storbritannien, SVERIGES EKONOMI, Yttrandefrihet

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Brittisk jätteräd mot illegala invandrare”

 1. Holohoaxx Says:

  ”Ilska från ”journalister” i Sverige”..

  Hahahahaha

  • ladycobra Says:

   Det verkar som de flesta journalister är socialister.
   Kanske vore bra att döpa om journalisthögskolan till socialisthögskolan..

   Finns dock bra journalister som vågar prata om verkligheten.

   Gunnar Sandelin, Ulf Nilsson, Janne Josefsson är mycket bra journalister.

   Jag anser att det inte längre råder demokrati i sverige eller yttrandefrihet, då media är politiskt styrda, både SVT och SR samt vanliga tidningar.

   Läs boken ”INVANDRING OCH MÖRKLÄGGNING” som journalisten Gunnar Sandelin, som arbetat som socionom samt Karl-Olov Arnstberg skrivit. Se nedanstående länk som visar fakta om boken som alla borde läsa.

   http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9198004220


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: