Antirasistiska debattörer: ”Vita svenska män” bakom våld mot muslimska kvinnor

Lyssna på en man som ringde ring P1 om händelsen med det påstådda överfallet på en muslimsk kvinna, som menar att han visste att det var hennes egen man som var arg på henne.

Oprovocerade attacker mot muslimska kvinnor är vanliga och bakom dem står oftast ”vita svenska män” – det skriver flera antirasistiska debattörer på Aftonbladet Debatt i samband med att en gravid muslimsk kvinna misshandlats i Farsta.

Det var strax innan midnatt natten till lördagen vid 23-tiden som kvinnan, som är i 20-årsåldern, var ute och gick, då hon blev överfallen och misshandlad så svårt att hon svimmade. Polisen har ingen misstänkt gärningsman och har inte gått ut med bilder eller signalement.

Kvinnan misstänker att hon överfölls för att hon bar slöja, och nu efterlyser ett antal debattörer ett ”hijabupprop” till stöd för kvinnan. Iklädda det religiösa plagget ska ”alla medsystrar” i Sverige under måndagen ”beslöja sig i syfte att visa solidaritet med alla muslimska kvinnor som alltför ofta får utstå trakasserier och våld”, skriver Bilan Osman, Fatima Doubakil, Foujan Rouzbeh, Nabila Abdul Fattah och Nachla Libre, på Aftonbladet Debatt.

Bakom våldet mot de muslimska kvinnorna står enligt debattörerna svenskar.

”Oftast är angriparna vita, svenska män”, skriver de.

Debattörerna vill att polisen ska prioritera ärenden där muslimer är offer, samt att justitieminister Betrice Ask ska tillsätta en utredning.

”Vi kräver att Ask tillsätter en kommission för att utreda och kartlägga, samt komma med konkreta åtgärdsplaner mot de utbredda hatbrotten mot muslimer”, skriver de.

Enligt statistik är invandrarkvinnor i högre utsträckning än svenska kvinnor utsatta för våld – dock är hotet deras egna män och släktingar, enligt rapporten. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5502090

I länder så som Irak, Etiopien och Somalia ligger acceptansen bland kvinnor för våld mot kvinnor på 59, 68, respektive 76 procent. Störst förståelse för en mans rätt att misshandla sin partner finns i Afghanistan, hos hela 90 procent av kvinnorna, enligt en annan rapport. http://www.friatider.se/kvinnomisshandel-acceptabel-tycker-somaliska-kvinnor

http://www.nytimes.com/2011/07/06/world/europe/06iht-letter06.html?pagewanted=all&_r=0

KÄLLA Fria Tider:

http://www.friatider.se/antirasistiska-debattorer-vite-svenska-man-bakom-vald-mot-muslimska-kvinnor

Slöjuppropet” gör Nahid Sarvestani förbannad som sågar det totalt läs nedan.

Igår startade det uppmärksammade ”hijabuppropet” och den ena korkade kvinnan efter den andra runt om i landet bar slöja för i sin villfarelse tro att de står upp för rätten att klä sig som man vill. Åsa Romson (MP), Schyman, (FI), och Victoria Palm, (S), var några av de icke tänkande.
Men uppropet får också massor med kritik eftersom slöjan är en symbol för kvinnoförtryck. Och en som verkligen står upp för kritiken mot detta vansinniga skådespel som endast gynnar islam och islamisterna är dokumentärfilmaren Nahid Persson Sarvestani, född 24 maj 1960 i Shiraz, Iran.

Läs om hennes åsikter angående dessa antirasistdebbatörers agerande.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/08/21/slojuppropet-gor-nahid-sarvestani-forbannad-som-sagar-det-totalt/

”Uppropet med slöja stöttar kvinnoförtryck”

Initiativtagarna till slöjuppropet vill försvara muslimskors rätt till att bära slöja. Men detta innebär samtidigt en legitimering av ett religiöst påbud som i praktiken innebär en förnekelse av kvinnans självständighet. Det skriver Devin Rexvid, doktorand i socialt arbete vid Umeå universitet.

Read more: http://www.exponerat.info/uppropet-med-sloja-stottar-kvinnofortryck/#ixzz2cicyKYAd

http://www.exponerat.info/uppropet-med-sloja-stottar-kvinnofortryck/

Jag undrar varför det inte blir så stor uppståndelse när svenska kvinnor blir misshandlade och våldtagna av just män med utländsk bakgrund,, inte ens i Taxi kan en kvinna känna sig säker i sverige och inte ens i färdtjänst.. Men då blir det inga sådana symapatiaktioner om det gäller svenska utsatta kvinnor. Det är ju lika hemskt att svenska kvinnor skall få stå ut med hatbrott från utländska män så jag anser att man inte skall göra skillnad på hatbrott som hatbrott..

Nedanstående artikel visar att det finns män med utländsk bakgrund som misshandlat en gravid kvinna.

http://ladycobra-beliver.blogspot.se/2013/06/morka-man-soks-efter-gravid-kvinna.html

Inom islam är det tydligen tillåtet att slå en kvinna.. Läs om moderaternas radikala islamist och lyssna på intervjun med honom nedan…samt ta del av några verser ur koranen samt förklaringen på ett ord i koranen som ger en muslim tillåtelse att ljuga bara det gagnar islam. m.m. intressanta videos och artiklar.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

Annonser
Explore posts in the same categories: Annorlunda kvinnosyn, BROTT OCH STRAFF, INVANDRING OCH INTEGRATION, KRIMINALITET OCH VÅLD I SAMHÄLLET, Kvinnomisshandel, Kvinnors rättigheter, Misshandel, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Ring P1 SR, VÅLD MOT KVINNOR, Våld mot gravid kvinna, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: