Muslimsk ägare vill förbjuda öl på fotbollsarena

250px-A_typical_london_street

Fans till engelska Leeds United kan ha druckit sin sista öl på Elland Road. Den muslimske ägaren vill förbjuda försäljning av alkohol på den klassiska fotbollsarenan.

Det gamla mästarlaget Leeds United kan göra något som få, eller inget lag i den engelska proffsfotbollen tidigare gjort. Nämligen förbjuda all försäljning av alkohol på sin egen arena i samband med matcher.

Det är Salem Patel, styrelsemedlem i den klassiska klubben som precis som Real Madrid spelar i helvitt, som vill förbjuda alkoholhaltiga drycker på Elland Road, där Leeds United spelar sina hemmamatcher.

Han är muslim och direktör i investmentbanken GFH som äger klubben, och motiverar sitt förslag med att ägaren, inklusive han själv, har en muslimsk övertygelse som inte tillåter alkohol.

Salem Patel och Dubaibaserade GFH får dock motugg från supportrar som är vana vid att kunna dricka en och annan pint på arenan. Också flera andra ledamöter i Leeds Uniteds styrelse uppges vara kritiska till förslaget, uppger Daily Mail. http://www.dailymail.co.uk/sport/article-2399365/Leeds-director-wants-ban-alcohol-Elland-Road–Charles-Sale.html

Leeds United har många supportrar i Sverige, bland andra förra tennisesset Stefan Edberg. Klubben vann engelska ligan 1968-1969, 1973-1974 och 1991-1992 och har spelat många säsonger i den högsta serien.

Numera huserar dock laget i Championship, Englands motsvarighet till Superettan, och ligger för närvarande på play-off-plats. I lördags besegrades Ipswich på bortaplan. Målet är att nästa år spela i Premier League. Med eller utan ölförsäljning på arenan.

Källa: Dagen

http://www.dagen.se/nyheter/agare-vill-forbjuda-ol-pa-fotbollsarena/

Annonser
Explore posts in the same categories: Ölförbud, Dailymail England, Elland Road, engelska Leeds United, Fottboll, Okatigoserat, Sport

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: