Pensionärer körs ut när äldreboende blir hem för ”ensamkommande flyktingbarn”

Annebergs enda äldreboende Björkliden läggs ned. De äldre kommer att utrymmas ur lokalen och ersättas med så kallade ensamkommande flyktingbarn. Anledningen är att Nässjö kommun vill ”modernisera verksamheten”, rapporterar Höglandsnytt.

http://www.hoglandsnytt.se/aldreboende-laggs-ned-blir-flyktingboende/
http://www.hoglandsnytt.se/mp-och-sd-vill-inte-lagga-ned-aldreboenden-i-nassjo-kommun/

Beslutet är enligt lokaltidningen ett led i en ”besparingsprocess” som även innebär att ett äldreboende i Forserum ska läggas ned.

– Vi behöver modernisera verksamheten och tänka mer utifrån den enskilde individens perspektiv, säger Sven-Enar Johansson (m), ledamot i omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.

När alla gamla körts ut blir lokalerna istället ett hem för så kallade ensamkomande flyktingbarn. De är oftast yngre män som med hjälp av människosmugglare tagit sig illegalt in i Sverige och därefter uppgett sig vara under 18 år för att få gratis bostad, mat och uppassning som finansieras av de svenska skattebetalarna.

Kommunen kommer istället att centralisera all demensvård till Sjöbacken i Nässjö, för att på så sätt ” lösgöra drygt tio miljoner kronor”, enligt P4 Jönköping.

Sylve Jergefelt (S), ordförande i omsorgsnämnden, är medveten om att beslutet kan skapa protester bland befolkningen, inte minst i Anneberg, som nu blir av med sitt enda äldreboende och istället får ett tillskott av unga män från tredje världen.

– Oavsett vilka förändringar vi gör så blir det protester, det har man lärt sig genom åren, det är bara att försöka hantera dem på ett bra sätt och argumentera för detta, säger Jergefelt till P4 Jönköping.

Han försöker också lugna kritikerna genom att hänvisa till att flyktingboendet kommer att ”skapa arbetstillfällen i Anneberg”.

Ja det är nästan skrattretande orsak att flytta på äldre människor för att få plats med ensamkommande som är ju som bekant vårdberoende då de skall ha flera som hjälper till att laga mat m.m. till dessa ungdomar..Så det är väl dessa arbetstillfällen som de menar???

Skrämmande utveckling i sverige. Vi kommer snart att bli utbytta mot människor från andra länder.

Och vad kostar detta?? Läs nedan om skattefria bidrag för invandrare, samt andra förmåner som ingen skattebetalare kan drömma om, bra artiklar och uppgifter om kostnader för denna ansvarslösa flyktingpolitik.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Annonser
Explore posts in the same categories: ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN, INVANDRING OCH INTEGRATION, KOSTNADER FÖR ASYL OCH MIGRATIONSPOLITIK, Migrationsverket, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE

Etiketter: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: