Svårt vara polis i dagens Sverige.

AP-polis_fin_

MÅSTE VARA HOPPLÖST VARA POLIS I DAG I SVERIGE!

När de gör sitt arbeta blir de kritiserade! De blev tillsagda att söka illegala flyktingar, men blir kritiserade för att de
kontrollerar någon med utländskt utseende och i tunnelbanan. Vore det ett bra sätt att bara kontrollera dem som inte ser ut att vara utländska? Om jag skulle bli kontrollerad i ett annat land, så skulle jag inte ta illa upp för att polisen sköter sitt arbete..Har man inget att dölja behöver man ju definitivt inte vara orolig för att bli kontrollerad.

Bra svar till Åsa Romson MP i nedanstående videoinlägg.

I nedanstående video talar Jimmy Åkesson om illegal invandring.

Se nedanstående video där Bodström pratar med Aro ang. brottsligheten i Sverige.

Polisen blev kritiserad då en polis skjöt i självförsvar och personen dog..Vore det bättre att polisen dog eller hur tänker man??

Polisen blir stenkastad då de ingriper i kravaller!

Senaste är ju registret över Romer som man nu talar om hela tiden i media.. Måste väl finnas en anledning till att polisen föredrog att göra detta register,, tror inte de är intresserade av släktforskning annars.

Registrering av romer – bara vanligt polisiärt underrättelsearbete?

Skånepolisens registrering av tusentals romer fortsätter att dominera, men är det här bara vanligt polisiärt underrättelsearbete? Ja, säger en erfaren polischef idag, Peter Springare i Örebro. Vi har blivit uppmuntrade av högsta ledningen att jobba så här menar han. Hör Peter Springare, rotelchef vid länskrim i Örebro, Mark Klamberg, lektor i folkrätt vid Uppsala universitet och Krister Hammarberg, (M) riksdagsledamot och ledamot i rikspolisstyrelsens styrelse.
Läs mera nedan.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5656205

”Alla polismyndigheter jobbar på liknande vis”

– Ja, jag känner ju till att såna här register förekommer i varenda polismyndighet i Sverige. Jag vet ju hur vi jobbar och jag vet ju att Bengt Svenson känner till det här, säger Peter Springare.
Under de senaste åren har polisen satsat på regionalt underrättelsearbete.

– En del i det underrättelsebaserade arbetet är att registrera och att kartlägga personer i nätverk av olika slag. Det handlar om både de som är direkt utpekade som kriminella brottslingar av olika slag, men också personer i deras närhet.
Peter Springare, rotelchef vid Örebropolisen, anser att det är fel om registret hos Skånepolisen enbart bygger på etnicitet, men att utredningen får visa om det är så.

Däremot menar Peter Springare att det inte behöver vara fel och att det inte är konstigt om många ur samma grupp finns med i ett dokument, när polisen kartlägger en person och dennes närmaste omgivning. Han menar att i bland måste också barn registreras.

– Som exempel kan jag nämna, utan att gå in på vilka personer eller nätverk det handlar om, har jag själv utrett brott där vi haft bevakningsfilmer där vi brott begås av vuxna som använder sig av barn. Vi har alltså brott där det bevisligen är barn med, Peter Springare

DN avslöjade i måndags att polisen i Skåne registrerat 4 000 romer och deras släktskap i ett register. I går skrev tidningen om ytterligare ett register med 1 000 personer, många med romska namn.
Åklagare Mats Åhlund på riksenheten för polismål har inlett en utredning om misstänkt brott mot personuppgiftslagen. Också säkerhets och integritetsskyddsnämnden granskar uppgifterna.

Reportrar: Karin Wettre och Lotta Myhrén i samarbete med P4 Örebro
Läs mera i länken nedan.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5656256

SD-ledamot tar polisen i försvar efter registerskandalen

Partiledare Jimmie Åkesson har tydligt tagit avstånd från polisens registrering av romer.
Men i dag går riksdagsledamot Thoralf Alfsson (SD) till myndighetens försvar på sin blogg.
”Hur skall polisen kunna förebygga brott om man inte får föra register över vissa kategorier av befolkningen som är överrepresenterad i brottsstatistiken?” skriver han.

Läs mera i artikeln i Aftonbladet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17540951.ab

Konstig lag fr.o.m. 1 juli 2013, som belönar illegala flyktingar med förmåner som skattebetalnde svenskar inte ens kan drömma om,50 kr maxtaxa för tandvård och läkarbesök,samtidigt som man ber polisen att söka efter illegala flyktingar. Läs om dessa förmåner och i övrigt skattefria bidrag för invandrare, intressanta artiklar m.m.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Gruppvåldtäkter och överfallsvåldtäkter ökar kraftigt och alla våldtäkter anmäls inte dörför kvinnorna är rädda för våldtäktsmännen, samt tycker det är hemskt med att man inte tror på kvinnorna i många fall och att det skall vara så jättemånga bevis, och man kan ju tänka sig hur det skall vara att sitta i en rättsal kanske långt efter att detta hemska hände och konfronteras med våldtäktsmännen i rättsalen.

Lyssna på detta fantastiskt bra anförande i riksdagen om sexualbrott.

I Brottsförebyggande Rådets rapport ”Invandrare och invandrares barns brottslighet 1996:2” framgår det att invandrare är överrepresenterade med 4,5 ggr jämfört med svenskar beträffande brottskategorin våldtäkt. Störst överrepresentation har invandrare från de muslimska länderna Algeriet, Marocko, Libyen, Tunisien och Irak.

BRÅ tittade på socioekonomiska faktorer som en förklaring till överrepresentationen men kom fram till att detta inte förändrade bilden i någon avgörande utsträckning.

I rapporten skrev BRÅ att det kan ”konstateras att invandrarnas överrepresentation inte beror på ogynnsam fördelning av ålder, kön, bostadsort och socioekonomisk status.”

I BRÅ-rapporten ”Brottslighet födda i Sverige och utlandet 2005:17” framgår det att situationen inte förändrats nämnvärt sedan den förra rapporten gjordes. Den totala överrepresentation, liksom överrepresentation beträffande brottskategorin våldtäkt är ungefär densamma för invandrarkollektivet som helhet. I denna rapport redovisas inte våldtäktsmännens ursprungsland på samma sätt som i den förra rapporten. Det konstateras dock att personer från Nordafrika har den totalt sett högsta överrepresentationen beträffande samtliga brott varför det är rimligt att anta att det även denna gång är män från muslimska länder som har den största överrepresentationen också beträffande våldtäkt.

Det generella mönstret tycks vara detsamma även i andra länder. Den norska tidningen Aftenposten rapporterade 2005-09-01 att utomeuropeiska män låg bakom två tredjedelar av de anmälda våldtäkterna i Oslo, trots att de bara utgör 14% av befolkningen.

Att begränsa polisens befogenheter och lägga sig i deras arbete gör ju att poliser till slut söker ett annat arbete. Varför är det så att politiker (icke SD) hela tiden klandrar polisens arbete?

Är det så att man hellre vill skydda brottslingar än hjälpa polisen få tag i brottslingar?

Läs denna artikel i SvD i nedanstående länk.

http://www.skanskan.se/article/20131102/TTINRIKES/311029996/-/sd-infoumlr-spraringkprov-foumlr-poliselever

Polisen i Norge är inte lika Politiskt korrekta som svensk polis måste vara, utan pratar mera klarspåråk.

Se videos nedan.

Annonser
Explore posts in the same categories: Åsa Romson MP, FRA-LAGEN OCH SÄKERHETEN I SVERIGE, Illegala flyktingar, KOSTNADER FÖR ASYL OCH MIGRATIONSPOLITIK, KRAVALLER, KRIMINALITET OCH VÅLD I SAMHÄLLET, Polisen i sverige, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, SVERIGEDEMOKRATERNA, SVT, Yttrandefrihet

Etiketter: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: