Muhammed lika bra som Jesus enligt svenska biskopar

Professor f.d. präst Eva Hamberg

HOPPAR AV. Prästen och professorn Eva Hamberg har fått nog av Svenska kyrkan, som hon beskriver som alltmer sekulariserad, politiserad och intolerant. Pressbild från Lunds universitet. ()

När kandidaterna i ärkebiskopsvalet fick frågan om Jesus ger en sannare bild av Gud än Muhammed blev svaren svävande. Det blev droppen som fick bägaren att rinna över för en av Svenska kyrkans ledande teologer som nu lämnar kyrkan i protest.

Den 14 juni nästa år går Svenska kyrkans ärkebiskop Anders Wejryd i pension. Processen för att utse hans efterträdare har påbörjats och på tisdag äger den första valomgången i ärkebiskopsvalet rum. Förra veckan hölls en offentlig utfrågning där ärkebiskopskandidaterna fick möjlighet att redogöra för hur de ser på bland annat olika teologiska frågor.

”Ger Jesus en sannare bild av Gud än Muhammed”, löd en av frågorna.

Den enda av de fyra kandidaterna som deltog i utfrågningen som svarade ja på den frågan var Ragnar Persenius, som är biskop i Uppsala. De övriga verkade osäkra.

– Man kan inte reducera hela religionsteologin, det vill säga frågan om hur olika religioner förhåller sig till varandra, till en ja- och nej-fråga. Det är liksom att göra våld på en stor mängd kunskap och erfarenhet som finns där, sade biskopen Antje Jackelén, som många bedömare menar har störst chanser att vinna valet.

Nu riktar en av Svenska kyrkans ledande teologer, prästen och professorn Eva Hamberg, svidande kritik mot de vaga beskeden från ärkebiskopskandidaterna.

– Bara det att de får frågan om huruvida Jesus ger en sannare bild av Gud än Muhammed och inte kan svara tydligt på den frågan, utan svävar på målet. I och med detta vänder sig Svenska kyrkan ifrån den världsvida kyrkan. När jag prästvigdes skulle en sådan fråga inte ens ställas, säger Eva Hamberg till Kyrkans Tidning.

Samtidigt meddelar Hamberg att hon nu lämnar Svenska kyrkan efter över 30 år som präst. Hon säger sig inte kunna ta ansvar för vad hon beskriver som en allt snabbare sekularisering och politisering av kyrkan. Hamberg menar också att det finns en utbredd intolerans inom kyrkan mot medlemmar som står för en mer traditionell kristendom, exempelvis kvinnoprästmotståndare och personer som inte godtar homosexuella vigslar.

Referens: http://www.friatider.se/muhammed-lika-bra-som-jesus-enligt-svenska-biskopar

Jag funderar också på att lämna svenska kyrkan p.g.a. att man avkristnar kyrkan och istället politiserar kyrkan till en vänsterradikal kyrka.. Jag undrar om dessa som har dessa synpunkter, vet något om Islam eller läst koranen?

I nedanstående länk finns flera verser ur koranen och även förklaring på ordet i koranen som ger en muslim rätt att ljuga bara det gagnar Islam. Inlägget innehåller även kritik mot moderaterna från moderat politiker, samt videos som berättar vad muslimska brödraskapet står för.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

Förstår inte vissa präster i kyrkan att Islam är fiende till kristendom, varför bränner man kyrkor och dödar kristna annars?Se nedanstående länk.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/08/23/muslimska-brodraskapet-plundrar-och-branner-kyrkor/

Fler och fler lämnar Islam och övergår till kristendom, nedan videos som visar detta m.m. i nedanstående länk.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/09/25/fler-och-fler-lamnar-islam-och-blir-kristna/

Lyssna på Richard Johnshofs fantastiskt bra anförande i riksdagen angående religionen islam, han är mycket kunnig och vet vad han pratar om.

Explore posts in the same categories: ISLAM, Islamiska förbundet, ISLAMISTISK FRISKOLA, KRISTENDOM, Muslimska brödraskapet, Okatigoserat, POLITIK, POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE, Radikal islamist i försvarsutskottet för M, Radikal islamist i Miljöpartiet, Religion, SVENSKA KYRKAN, Yttrandefrihet

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

17 kommentarer på “Muhammed lika bra som Jesus enligt svenska biskopar”

 1. ÅMÅL Says:

  Eva Hamberg jag älskar dig med kristen kärlek av hela mitt hjärta!
  Måtte många fler ha mod att stå emot ondskan som infiltrerar alla kristna trossamfund!

  • ladycobra Says:

   Tack för kommentaren! Jag instämmer! Ondskan har infiltrerat sig i både kyrkan och politiken och kyrkan har blivit en politisk kyrka med vänsterradikal politik istället för ägna sig åt kristendomen. Tror dessa präster att Jesus skulle välkomna att kyrkan anställer en Iman som är direkt fiende till kristendomen? Nej jag tror att Jesus blir förfärad när han ser detta. Varför studerar inte politiker och präster Islam och förstår att det är fiende till kristendom?

   Jag har själv studerat Islam i ca 2 år och jag blir verkligen skrämd. Har inte funnit varken demokrati eller jämlikhet mellan man och kvinna eller yttrandefrihet i den religionen, utan man dödar hellre någon som inte underkastar sig den religion som de anser vara den riktiga.

   Nu finns det faktiskt många som överger Islam och inser att det är ingen kärleksfull religion som kristendom.

   Lyssna på mannen i denna video.

   Hur skall man kunna få annat än Islamofobi när man ser på TV hur man dödar varandra även om landet består till stor del av islamister..är detta då en kärleksfull religion?

   Kristna budskapet i Bibeln säger: ”BEHANDLA ANDRA SOM DU SJÄLV VILL BLI BEHANDLAD” det är ju ett av budskapet i bibeln som om man följde detta skulle ingen ondska finnas i världen, utan en kärleksfull värld.

  • ladycobra Says:

   Jag instämmer med vad du skriver. Eva Hamberg är kristen, men jag anser att inte den nya ärkebiskopen är det som
   kan uttala sig så om muhammed och Jesus. Hon kanske konverterar till islam?

   https://ladycobra.wordpress.com/2013/10/12/muhammed-lika-bra-som-jesus-enligt-svenska-biskopar/

  • ladycobra Says:

   Ser att videon i mitt svar blivit borttaget, tydligen är censuren hård och sanningar får inte komma fram..Men jag hoppas du lyssnar på en f.d. muslim och son till en Iman som talar till Obama som menar att IS inte har något med Islam att göra, vilket enligt denne mannen är helt fel…Mycket bra tal…se detta och Obamas tal i nedanstående länk.
   https://ladycobra.wordpress.com/2014/09/11/tal-till-president-obama-fran-f-d-muslim/


 2. LadyCobra Kärleksbudet finns i alla religioner! Inte bara kristendomen. Men, alla praktiserar det inte.. Dessvärre..


 3. Vilken disskusion om saker som kommer för alltid att vara blott legender ihopskrivna under århundraden.Ingenting kommer nånsin att kunna bevisas.Därför heter der antagligen också tro.

 4. Lisbeth fredriksson Says:

  Prästen Hamburg. … har rätt. Kyrkan anser jag kan inte ha vilka biskopar som helst.
  Jag har gått tillbaka till min gamla katolska kyrka.
  L. Fredriksson

  F.d organist i Sv. Kyrkan

 5. gabriel von kikkelberg Says:

  Och hitler är lika bra som olof palme ?

 6. TonyMalmqvist Says:

  Kan säga som så, att våra papper om utträde ur detta skökosamfund ligger och väntar bara på att vi ska skiva under på det. Det finns ingen som helst anledning att idag ha kvar sitt medlemskap inom Svk.

  • ladycobra Says:

   Går inte att få upp någon artikel i länken du skickade.. Jag kommer inte gå ur svenska kyrkan för jag vill ha en kristen begravning…inte Guds eller Jesus fel att vi fått in icke kristna präster och biskopar som bara är ute efter status och makt och som går vänsterns ärenden..

 7. Ruth Says:

  Egentligen ska vi ju inte vara så förvånade. Det står så tydligt i Bibeln om yttersta tiden, innan Jesus kommer tillbaka. Frågan lyder att kommer Människosonen hitta en enda troende längre? Och det står att människor blir allt mer själviska och kalla i sina hjärtan och vänder sig ifrån Gud och skapar egna gudar och lever i moralisk misär. Kristna avkristnas och islam breder ut sig. Det står inte nämnt just islam, men men falska profeter och falska läror. En del representanter i Sv Kyrkan verkar vara konflikträdda och svamlar om vad Jesus säger. Tänk om vi skulle fråga Jesus Kristus personligen, ”vem ska vi lyssna på Herre, Dig eller en människa som hette Mohammed som är död nu?” Det är inte klokt… att man ska vara vänlig mot andra och respektera deras tro och tillåta andra tro annorlunda, det är ju en sak. Men att ändra på sin egen tro och sanningen av rädsla för vad människor tycker, det är vedervärdigt! Klart en kristen måste få säga att Jesus Kristus är sanningen Guds son och Herre och Mohammed var en vanlig människa. Det är ju inget kränkande i sig, det är ju vad hela den kristnas tro går ut på!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: