Migrationsverkets ledning: ”Situationen är mycket ansträngd”

fartyget

Aldrig tidigare har det kommit så många asylsökare till Sverige som det gör just nu, och på Migrationsverket har krismedvetandet spridit sig genom organisationen. På ett extrainsatt chefsmöte i förra veckan föreslogs drastiska åtgärder för att klara anstormningen, enligt uppgifter som Fria Tider tagit del av.

På mötet, som ägde rum på Vildmarkshotellet i Kolmården, som är exklusivt utrustat med ”African Spa & Relax”, berättade generaldirektör Anders Danielsson att Migrationsverket nu kommer att anställa ytterligare 400–500 medarbetare. Detta trots att myndigheten redan utökat sin personalstyrka från 3000 till 4000 bara det senaste året.

Tar hjälp av försvaret
– Jag vill inte använda ord som kris eller katastrof eftersom det inte finns någon klar definition av dem. Tillsammans med FOI (Totalförsvarets Forskningsinstitut) håller vi nu på att utveckla vår förmåga att hantera de påfrestningar som vår organisation är utsatt för, berättade Danielsson i sitt tal.

Han påpekade också att det denna vecka kommer att släppas en prognos som visar att antalet asylsökare kommer att öka ännu mer i år och nästa år.

Myndighetens rättschef, Mikael Ribbenvik, konstaterade i ett anförande att situationen är ”mycket ansträngd”. Han syftade på den stora anstormning av asylsökare som tar sig till Sverige från Syrien efter att Migrationsverket beslutat att alla syriska medborgare som tar sig illegalt till Sverige ska få automatiskt permanent uppehållstillstånd.

Värre än någonsin
– Det här innebär en påfrestning för Migrationsverket som är större än den på 90-talet. Just nu klarar vi detta tack vare våra medarbetares hårda arbete, sa Ribbenvik.

Han gav dessutom en kuslig inblick i hur pass mycket antalet asylsökare ökat bara sedan förra året.

– Vad vi klarar beror på vilket uppdrag och vilken kapacitet vi har. Förra sommaren fick vi problem när antalet sökande ökade från 500 i veckan till 1000. I år var vi bättre rustade och klarade därför sommarens ökning från 700 till 1000 sökande i veckan utan större problem. Men nu när det kommer 1800 i veckan, då behövs mer resurser.

2500 i veckan
Enligt Mikael Ribbenvik behöver verket nu utöka sin kapacitet till att kunna ta emot 2500 asylsökare i veckan.

Sverige tar trots sin ringa befolkningsmängd emot flest syrier i hela Europa. För att kunna slussa ut alla nyanlända i kommunerna håller Migrationsverket på att direktupphandla 17 000 platser, men med tanke på hur snabbt inflödet hela tiden ökar kommer det antalet förmodligen inte räcka särskilt långt.

Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson bekräftar till Fria Tider att myndigheten ”har en ansträngd situation” och uppger att den nya prognosen för nästa år kommer att skickas till regeringen den 24 oktober. Han vill dock inte bekräfta generaldirektörens uttalande om att prognosen visar att antalet asylsökare kommer att öka ytterligare 2014.

– Vad som kommer stå i prognosen är inget som kan kommuniceras innan uppdragsgivaren tagit del av den men det är ingen hemlighet att Sverige även framöver kommer vara ett land dit många människor i behov av skydd söker sig även framöver, säger Fredrik Bengtsson till Fria Tider.

Referens: http://www.friatider.se/migrationsverkets-ledning-situationen-ar-mycket-anstrangd

De som anser att vi kan ta emot obegränsat antal asylsökande och försörja dem med skattepengar, har nog inte förstått hur stora kostnaderna för denna massinvandring är och hur skall dessa alla kunna få arbete när de som varit här i flera år inte kunnat få ett arbete.

Nedan fakta på skattefria bidrag för invandrare, samt uppgifter på kostnader för flyktingpolitiken som säkerligen stigit sedan denna beräkning gjordes..Flera videos i inlägget, statistik över ensamkommande m.m.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Uppdrag granskning ar avslöjat utbrett fusk med SFI och i bl.a. en intervju berättar kvinnor att de inte arbetat i sitt hemland och vill inte arbeta här heller och de kan inte prata svenska trots att de bott i Sverige i flera år.

LYSSNA PÅ NEDANSTÅENDE TEL.SAMTAL TILL RING P1 DÄR LARS RUNESSON BERÄTTAR SANNINGEN OM SKATTEFRIA BIDRAG OCH FÖRMÅNER FÖR EN INVANDRARKVINNA MED 3 BARN SOM ÖVERSTIGER EN LÄKARLÖN. GRATIS GLASÖGON, TELEFON, BUSSRESOR, M. FLERA FANTASTISKA FÖRMÅNER SOM INGEN ANNAN SVENSK FÅR, EN ENSAMSTÅENDE SVENSK 3 BARNSMOR FÅR INTE ALLS SÅ MYCKET SOM EN INVANDRARKVINNA, VARFÖR DENNA ORÄTTVISA MOT SVENSKAR?

Även nedanstående artikel finns uppgifter om dessa bidrag som är skattefria.

Fria tiders artikel handlar om Reinfeldt och den ökande invandringen.

http://www.friatider.se/nya-siffror-visar-sa-snabbt-byter-han-ut-befolkningen

Framstående ekonom i sverige förklarar att om denna unikt stora invandring fortsätter i sverige så kommer det innebära kollaps..Läs nedanstående länk.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/21/kollaps-att-vanta-om-invandringen-fortsatter-enligt-framstaende-ekonom/

I nedanstående länk finns uppgifter om vad en smygfilmad Imman predikat om Europas bidragssystem som han menar betalar muslimernas Jihad

https://ladycobra.wordpress.com/2013/02/19/smygfilmad-imam-vi-ar-som-en-tsunami-over-europa/

LYSSNA PÅ JIMMIE ÅKESSONS LYSANDE TAL OM ILLEGALA FLYKTINGAR BLAND ANNAT.

KOSTNADER FÖR ANHÖRIGINVANDRINGEN KOMMER ATT UPPGÅ TILL ENORMA SUMMOR OM INTE POLITIKERNA VAKNAR OCH INSER DETTA OCH SOM SAGT VAR VEM BETALAR NOTAN? JO VI SKATTEBETALANDE SVENSKAR.

Se nedanstående video.

Jag anser att det är dags att tillämpa ”Utlänningslagens femte kapitel, tjugofemte paragrafen”

25 § Regeringen får meddela föreskrifter om att uppehållstillstånd inte får beviljas för övriga skyddsbehövande enligt 4 kap. 2 a § om det behövs därför att Sveriges möjligheter att ta emot utlänningar har blivit begränsade.

Regeringen ska anmäla sådana föreskrifter till riksdagen genom en särskild skrivelse inom tre månader. Lag (2009:1542).

Källa: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Utlanningslag-2005716_sfs-2005-716/#K5

Denna 25 § borde vara lämplig att hänvisa till i dag som läget är.! Men varför görs inte detta?

Annonser
Explore posts in the same categories: Anhöriginvandring, ÄFS för invandrare orättvist, Åkesson: Avskaffa särrättigheterna för invandrare, Ensamkommande flyktingar, Expressens ledarskribent Anna Dahlberg, FLYKTINGPOLITIK, Illegala flyktingar, JAN GUILOU UTTALAR SIG OM SD, Kollaps att vänta i sverige enligt framstående ekonom, KOSTNADER FÖR ASYL OCH MIGRATIONSPOLITIK, Migrationsverket, Okatigoserat, POLITIK, Regeringen, Ring P1 SR, SKATTEFRIA BIDRAG FÖR INVANDRARE, SVERIGEDEMOKRATERNA, SVERIGES EKONOMI, Sveriges radio ring P1, UTBRETT FUSK MED SFI SVENSKA FÖR INVANDRARE, Yttrandefrihet

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: