Svenska pass säljer som smör i Mellanöstern

picture154667 Istanbul

I Istanbul är svenska pass ett av de mest eftertraktade föremålen på den svarta marknaden. För ungefär 100 000 kronor kan man säkra en framtid i det svenska bidragsparadiset.

Enligt Svenska Dagbladets Jenny Nordberg, som är på plats i Turkiet, är tillgången på svenska pass dessutom god. Anledningen är att svenska myndigheter och ambassader helt lättvindigt delar ut nya handlingar åt alla medborgare som påstår sig ha förlorat sina pass – utan att ställa några frågor.

”En del väldigt slarviga svenskar tappar passet tio gånger på raken, och hämtar sen ut tio nya pass inom loppet av några månader, enligt polisen”, skriver Nordberg. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svenskt-pass-atravart-i-istanbul_8864956.svd?utm_source=sharing&utm_medium=clipboard&utm_campaign=20140102

När en person från Mellanöstern väl har fått tag på ett svenskt pass kan han åka in i EU-zonen och ta sig direkt till Sverige – där en livstids bidragsförsörjning mer eller mindre är garanterad.

”Väl framme i Sverige gör de flesta asylsökande sig av med passet och uppger sig vara syrier. Då erbjuds som regel permanent uppehållstillstånd”, konstaterar Jenny Norberg i SvD.

Enligt EU:s gränsövervakningsbyrå är svenska pass är de allra mest åtråvärda just nu. Amerikanska ”green cards” är det dock få som bryr sig om. När Nordberg frågar i basarerna i Istanbul får hon ett oförstående svar.

”Varför skulle någon vilja ta sig ända till USA för att bli illegal flykting, med små chanser till uppehållstillstånd, när man kan bli helt laglig i Sverige – nästan bara genom att lyckas ta sig dit?”

Källa: http://www.friatider.se/svenska-pass-saljer-som-smor-i-mellanostern

Ja det är inte konstigt att Sverige är ett land dit alla försöker komma till, med kännedom om skattefria bidrag enligt nedan.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Annonser
Explore posts in the same categories: Anhöriginvandring, Ensamkommande flyktingar, FLYKTINGPOLITIK, Illegala flyktingar, INVANDRING OCH INTEGRATION, KOSTNADER FÖR ASYL OCH MIGRATIONSPOLITIK, Massinvandring, Maxtaxa 50 kr för tandvård och läkarbesök för illegala flyktingar, Okatigoserat, SKATTEFRIA BIDRAG FÖR INVANDRARE

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: