Syriska jihadister tränas för terror i Sverige

picture210208

”Svenska mujahedin i Syrien” uppmanar i ett videoklipp sverigearaber att resa till Syrien och kriga för al-Qaida

Svenska och europeiska araber som rest till Syrien för att göra jihad tränas av al-Qaida för att starta upp terroristceller när de kommer tillbaka till Europa.

En al-Qaidaavhoppare uppger i en intervju med brittiska Telegraph att de tillresta jihadisterna systematiskt indoktrineras till hat mot Västvärlden och tränas för att attackera mål i Europa.

De får bland annat lära sig att bygga bilbomber och västar för självmordsbombning samt hur man startar nya terroristceller.

Avhopparen berättar bland annat hur de europeiska araber som han umgicks med i Syrien ofta brukade prata om olika platser som de drömde om att självmordsbomba när de åkte tillbaka.

Uppgifterna bekräftas av underrättelse- och säkerhetstjänster i Europa. Enligt Scotland Yards antiterrorenhet har de första jihadisterna redan börjat återvända till Storbritannien med order om att genomföra terroristattentat. Den brittiska polisen förbereder sig genom en ”enorm” mobilisering för att skydda befolkningen från det nya hotet.

Även svenska Säpo oroas över jihadisternas återkomst. Myndigheten, som har kartlagt åtminstone 75 personer som rest från Sverige till Syrien för att kriga mot regimen, varnade i december för att Sverige anses bli ett allt mer legitimt terrormål i muslimska kretsar och att återvändande från Syrien dessutom kan bli inspirationskällor för de våldsbejakande islamister som redan finns i Sverige.

– Vi ser att det är möjligt att den här miljön kommer att öka i stort, sa Jonathan Peste, chefsanalytiker i frågor om kontraterrorism på Säpo, till TT.

Referenser: http://www.friatider.se/syriska-jihadister-tranas-for-terror-i-sverige

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10582945/Al-Qaeda-training-British-and-European-jihadists-in-Syria-to-set-up-terror-cells-at-home.html

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/minst-75-resande-till-syrien-strider_8827058.svd

Jag trodde dessa ungdomar som kommer hit flydde från kriget, men varför reser de tillbaka till kriget i Syrien?
Skrämmande.

Annonser
Explore posts in the same categories: Al Qaeda-training in Syria, Okatigoserat, SÄPO, Syriska Jihadister

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: