SD stöder krav på samtycke för sex

Lyssna på ovanstående fantastiskt bra anförande i riksdagen av Richard Johnshof om sexualbrott.
Han citerar vad unga våldtäkts män sagt och om Brå:s statistik m.m.

Sverigedemokraterna vill tvinga män att inhämta ett uttryckligt samtycke innan de har sex med kvinnor i Sverige. Den som inte följer de nya bestämmelserna ska kunna dömas för våldtäkt till tio års fängelse, enligt det radikala förslaget.

Folkpartiet och Socialdemokraterna har sedan tidigare ställt sig bakom en lagändring som innebär att ett aktivt samtycke ska krävas innan en man får ha sex med en kvinna i Sverige. Annars ska samlaget räknas som en våldtäkt oavsett om det har förekommit något våld eller inte, vilket kan bestraffas med tio års fängelse.

Nu meddelar Sverigedemokraterna att man ställer sig bakom förslaget, som ska göra våldtäkt till ett oaktsamhetsbrott.

– Men för att ge vårt stöd till en ändring av lagen är det viktigt att man kan anta att fler skyldiga fälls, säger Richard Jomshof till Sveriges Radio.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5765860

Sexualbrottslagstiftningen har skärpts i Sverige både 2005 och 2013. Vid 2005 års lagändring skärptes maxstraffet för våldtäkt från 8 till 10 års fängelse samtidigt som tonåringar med en sexualpartner under 15 år riskerade att dömas för ”våldtäkt mot barn”, även om samlaget hade skett frivilligt.

I somras blev det våldtäkt att ha sex med kvinnor som befinner sig i en ”särskilt utsatt situation” – ett begrepp som bland annat inbegriper kraftig berusning som inte innebär redlöshet, vilket var ett krav för att samlag i samband med alkohol skulle bedömas som våldtäkt enligt den tidigare lagen.

Källa: http://www.friatider.se/sd-vill-ha-samtycke-for-sex

Läs nedanstående inlägg där även BRÅS statistik angående våldtäkter finns med videos från Norge där man inte är lika tystlåten om vilka som ligger bakom våldtäkter i Oslo.

https://ladycobra.wordpress.com/2014/01/17/brutal-valdtakt-under-pistolhot-i-eskilstuna/

Annonser
Explore posts in the same categories: BARNVÅLDTÄKTER, BRÅ:s statistik ang. våldtäkter, BRÅ:s statistik gällande våldtäkter, Ensamkommande flyktingar, Gruppvåldtäkter, INVANDRING OCH INTEGRATION, Okatigoserat, Polisen i Norge, POLITIK, Richard Johnshof om sexualbrott

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: