Gratis boende åt utländska tiggare

picture122504-500x332

Utländska tiggare i Uppsala får nu sitt boende betalt av kommunen. Bland de organisationer som ska arrangera boenden med kommunala medel finns Ulf Ekmans frikyrka Livets Ord.

Igår beslutade kommunstyrelsen i Uppsala att ge ekonomiskt stöd åt en rad organisationer som vill starta tillfälliga boenden åt ”hemlösa EU-medborgare”.

Så kallade ”hemlösa EU-medborgare” är i de allra flesta fall romer från Östeuropa, framförallt Rumänien, som kommit till Sverige för att tigga.

Uppsala stadsmission får 432 000 kronor i kommunala anslag till ”tillfälliga boenden för hemlösa EU-medborgare med minderåriga barn och höggravida”, uppger Uppsala Nya Tidning.

En förening som drivs av Ulf Ekmans frikyrka Livets Ord får 121 300 kronor för att driva boenden för ”hemlösa vuxna EU-medborgare”.

Så sent som i november var befattningshavare på Uppsala kommun negativt inställda till att betala boenden åt utländska tiggare. Då sade socialnämndens ordförande Anders A. Aronsson (FP) att romer som inte klarar av att ordna sin egen försörjning borde åka hem.

Gårdagens beslut att kommunen ska betala för gratis boende åt utländska tiggare kommer efter en kampanj i UNT, där tidningen rapporterat inkännande om romernas situation och antytt att kommunpolitikerna skulle vara rasister.

Referenser: http://www.friatider.se/uppsala-ordnar-boende-at-tiggare
http://www.unt.se/uppsala/tiggare-erbjuds-boende-i-uppsala-2886610-default.aspx
http://www.unt.se/uppsala/kylan-gor-allt-varre-for-hemlosa-tiggarna-2712650.aspx

Jag anser att EU borde ställa krav på att Rumänien uppfyller överenskommelsen om mänskliga rättigheter, eftersom nu Rumänien är med i EU och får pengar från EU. Om Rumänien inte uppfyller kraven på mänskliga rättigheter för sin egen befolkning, så anser jag att de inte skall vara med i EU.

Men det är väl inte meningen att Sverige skall försörja ett annat EU lands folk? Dessa flyr ju inte från krig utan är diskriminerade av sitt eget land.

Vår välfärd i Sverige håller på att nedmonteras, sjukvården har mycket stora brister i Sverige liksom åldringsvården som mera liknar förvaring än vård, det skylls på att det saknas pengar, men det saknas inte pengar då det är tal om flyktingmottagande.
då finns det bostäder till vilket pris som helst som migrationsverket köper för våra skattepengar och det betalas ut generösa bidrag som är skattefria, samt en person per ensamkommande på asylboenden, då dessa ensamkommande ungdomarna måste ha service.

Läs nedan om skattefria bidrag och andra förmåner som betalas ut till våra nyanlända i Sverige, jag menar nu inte dessa Romer utan asylsökande, anhöriginvandrare m.fl.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Läs även dessa artiklar om detta problem med tiggeriet i Sverige.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/rumanien-vill-se-svenskt-tiggeriforbud

Hjälp finns. Rumänien har en omfattande plan för att stötta och integrera romer i samhället. Att vissa av dem lockas att tjäna pengar i Sverige utan att arbeta försvårar det arbetet. Nu måste Sverige och Rumänien samarbeta i frågan om gatutiggeriet, skriver Rumäniens ambassadör i Sverige. mera att läsa i nedanstående länk.

http://www.dn.se/debatt/att-tillata-tiggeri-forsvarar-for-romerna-att-integreras/

Rumänien och andra EU-länder måste ta ansvar för sina medborgare och bära bördan för deras socialtjänstkostnaderna.

”Det är dags att notan hamnar där den hör hemma”, skriver folkpartisterna Lotta Edholm, skolborgarråd i Stockholms stad, och Erik Scheller, nominerad till EU-parlamentet, i en debattartikel i Dagens Nyheter. Mer att läsa nedan.

http://www.svt.se/nyheter/fp-krav-lat-rumanien-ta-kostnaden

Se SVT Debatt om tiggeriet i Sverige.Richard Johanshof SD hade mycket bra åsikter men blev avbruten och utskälld av vänsterpartistik kvinna.

http://www.svtplay.se/video/1790618/6-2-22-00

Läs även denna artikel

http://www.exponerat.info/vass-jomshof-sd-avbryts-standigt-av-proffstyckare-i-zigenardebatt/

Annonser
Explore posts in the same categories: GRATIS BOENDE TILL TIGGARE, Okatigoserat, Romer, RUMÄNIENS MEDLEMSKAP I EU, RUMÄNIENS ROMER, SKATTEFRIA BIDRAG FÖR INVANDRARE, Svensk sjukvård och åldringsvård, Sveriges ekonomi och ökade kostnader för flyktingmottagande

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommentarer på “Gratis boende åt utländska tiggare”

 1. Yvonne Dafgard Says:

  Vilken ”soppa”….skicka rakningen till EU landerna
  tror inte andra lander ar sa generosa som Sverige .

  • ladycobra Says:

   Tack för kommentaren!
   Ja i alla fall skicka räkningen till Rumänien som nu har skrivit avtal om att uppfylla kraven på mänskliga
   rättigheter, om de inte gör det så anser jag inte att Rumänien skall få vara medlem i EU. Det är inte vår skyldighet att försörja andra EU-länders befolkningar med våra skattepengar, Romerna är ju inte asylsökande och är inte flyktingar.

   Jag anser vi skall ta reda på våra egna hemlösa och utslagna i Sverige innan vi tar hand om andra länders fattiga medborgare,
   har aldrig sett en svensk hemlös tigga i Sverige.

 2. Bengt Lundström Says:

  Det har nu gått lång tid sedan statsminister Olof Palme mördades. Som läget är i dag i Sverige; Undrar ibland hur länge det kommer att dröja innan ett nytt politiskt mord sker?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: