Asylsökande klagar på maten och hungerstrejkar

secondColumn-16x9

Asylsökande som hävdas ha flytt från krig, fattigdom och katastrof anser ändå påfallande ofta att svensk mat inte duger åt dem. Den här gången är det en grupp asylanter på Bert Karlssons asylboende i Filipstad som protesterar mot den mat de serveras i en intilliggande hotellrestaurang och därför anordnade en hungerstrejk.

Ät eller låt bli, är förstås inte ett alternativ till uppmaning när det handlar om så “utsatta grupper”. Följaktligen har restaurangägaren på Hotel John nu vänt ut och in på sig själv för att vara asylanterna till lags och beklagar djupt om någon av dem ändå är missnöjd. Att hans restaurangmat uppenbarligen duger åt betalande svenska hotellgäster men inte åt gratisätande asylanter, verkar inte vara något han funderat över rimligheten i.

Även platschefen på det företag, Jokarjo AB, som för generöst tilltagna skattepengar driver asylboendet, Ann-Sofie Pettersson, är servil och bedyrar att det finns en beredskap för att undvika att de asylsökande ska bli ledsna och kinkiga. Hon förklarar att det enligt det frikostiga avtalet med Migrationsverket ingår att asylanterna ska serveras såväl frukost som lunch och middag i restaurangen i Hotel John.

På Migrationsverket i Värmland tar enhetschef Lotta Anderberg förstås uppgifterna om hungerstrejk och missnöje med maten på största allvar. Hon bedyrar att det i avtalet med entreprenören är noga reglerat vilket mat de asylsökande ska ha tillgång till. Ingen veckovis leverans av plastförpackningar med mikromat som till de gamla från hemtjänsten här inte.

Mångsysslaren och numera även asylentreprenören Bert Karlsson som är VD i Jokarjo AB bedyrar också att man nu kommer att göra allt för att stryka asylanterna medhårs:

– Vi vill inte ha några konflikter där de asylsökande är missnöjda med maten.

Asylanterna har nu skrivit på protestlistor om sitt missnöje mot maten. Av medierapporteringen framgår inte exakt vad det är asylanterna varit missnöjda med. Ofta handlar det om att det svenska asylmottagandet inte helt lever upp till de berättelser om gratis lyxliv som man fått berättat för sig i hemlandet innan man anlitade en människosmugglare för att ta sig hit. I andra fall handlar det om att man inte vill anpassa sig till svensk kultur och äta den mat svenskar äter. Exempelvis ställer många krav på att maten skall vara muslimskt halal-tillagad.

Källa: http://www.vf.se/nyheter/filipstad/asylboende-missnojda-med-maten
http://avpixlat.info/2014/02/20/asylsokande-klagar-pa-maten-och-hungerstrejkar/

Min åsikt är att om dessa asylanter kommer från krig och elände och får mat, husrum m.m. gratis
så förstår jag inte att de överhuvudtaget har fräckheten att klaga på maten..Då kan de inte haft det särskilt besvärligt i sitt hemland, kanske kommer från rika familjer som har råd betala hundratusentals kronor till människosmugglare och falska pass. De fattiga flyktingarna blir kvar i flyktinglägren för de har inte råd med att betala pengar till människosmugglare.

För övrigt så får de som kommer hit, mycket generösa skattefria bidrag och förmåner som många svenska skattebetalare inte får eller har.

Läs nedan om detta.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Annonser
Explore posts in the same categories: Asylsökande, ÄFS för invandrare orättvist, Illegala flyktingar, KOSTNADER FÖR ASYL OCH MIGRATIONSPOLITIK, Massinvandring, Okatigoserat, SÄRRÄTTIGHETER OCH BIDRAG FÖR INVANDRARE

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: