Vänsteraktivister bakom hot mot riksdagsmän

Flera riksdagsledamöter har fått en hotfull film skickad till sina hem. Nu tar en antirasistisk vänstergrupp på sig ansvaret för aktionen.

I filmen syns tre personer utklädda till clowner, som ackompanjerade av cirkusmusik håller upp skyltar med budskap som: ”Vi hoppas att ditt hus inte brinner ned.”

Hotvideon skickades bland annat hem till riksdagsledamöterna Urban Ahlin (S) och Josef Fransson (SD) samt till ytterligare minst en till SD-ledamot.

”Tydligen ska jag behöva stå ut med sån här skit för att jag är politiker. Titta på filmen och tänk över vad som är budskapet till mig och min familj”, skrev Ahlin på sin Facebook enligt nöjesbloggen Nyheter24, men raderade därefter inlägget.
På den våldsbejakande vänstersajten Motkraft, som drivs av Expressens samarbetspartners i Researchgruppen, tar grupperingen ”365-rörelsen” på sig ansvaret för filmen.

”Den som gett sig in i leken får leken tåla lärde vi oss när vi var barn. Den som spelar med människors liv får lära sig att hen till slut kan vara den som sitter kvar med svarte petter”, skriver organisationen på sin hemsida.

365-rörelsen beskriver sig som en kampanj ”för politik och emot parlamentarism”. De hävdar att vi lever i ”ett rasistiskt och patriarkalt samhälle” och påstår sig vilja kämpa för ”en bättre värld”. På sin hemsida tar gruppen på sig flera attentat, bland annat vandaliseringar av Centerpartiets lokaler i Malmö, rådhuset i Jönköping och Migrationsverkets lokaler i Uppsala.

Referens: http://www.friatider.se/vansteraktivister-bakom-hot-mot-riksdagsman

Läs mer om vänsterextremistiskt hot och våld.

https://ladycobra.wordpress.com/2014/04/03/vansterextrema-revolutionara-fronten-rf-farliga-och-valdsamma/

Jag anser att det är en skrämmande utveckling i Sverige med hot och våld mot politiker, sådant hör inte hemma i en demokrati.

Annonser
Explore posts in the same categories: Migrationsverket, Nyheter 24, Okatigoserat, POLITIK, Socialdemokraterna, SVERIGEDEMOKRATERNA, Vänsteraktivister

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: