Rädda människovärdet från vänstern

Fridolin-Du-Betalar

”Människors lika värde”. Ska vi inte vara lite varsamma med den frasen? Den har börjat dyka upp titt som tätt på senare tid, med allt luddigare betydelse, och det vore synd om den urholkades helt.

Det går förstås att ifrågasätta begreppet. FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna talar på originalspråk om ”dignity”, vilket betyder värdighet snarare än värde, men andemeningen torde ändå stå klar för de flesta.

Frasen används dock alltmer sällan för att påtala just människors lika värde. I stället har den blivit ett tillhygge mot folk med en annan åsikt än den egna.

Nyligen utbröt protester mot Jimmie Åkessons studiebesök på sjukhus. Varför? En förklaring var att Sverigedemokraterna inte vill att så kallade papperslösa ska ha samma rättigheter till offentligt finansierad vård som dem som befinner sig legalt i landet. Detta skulle nämligen strida mot ”människors lika värde”.

Tycka vad man vill om SD-ledaren, men det är att vattna ur begreppet. Så sent som i juli 2013 fick papperslösa lagstadgad rätt till annat än akutvård. Det är magstarkt att påstå att Sverige dessförinnan bröt mot de mänskliga rättigheterna.

Ett annat exempel är den 71-åriga dam i Falun som i åratal arbetat frivilligt för Röda Korset, men som efter att ha blivit smyginspelad av en aktivist drevs ut ur förbundet. ”Om det är så att man inte står för alla människors lika värde, då kan man inte representera Röda Korset”, sade hjälporganisationens generaldirektör.

Vad hade då den gamla damen sagt? Jo, att Sverige har integrationsproblem, att arbetslöheten är så stor att en generation är förlorad, och att det vore bättre att hjälpa fler flyktingar på plats i stället för i Sverige. Och hon hade använt ord som ”vi” och ”dom”. ”Arbetslösheten blir ju inte mindre ju fler ungdomar vi tar in. Förstår du det? Det är ju ingen lösning för oss, när vi har sådan hög ungdomsarbetslöshet själva.”

Intentionen att inte vilja ha ett samhälle med ”vi” och ”dom”, eller ett A- och ett B-lag, är sympatisk. Men förlåt mig ändå för att jag nu uttrycker mig drastiskt: Sverige är redan uppdelat i lag, precis som alla andra kända statsbildningar i historien.

Ta bara rösträtten. Först har vi A-laget, medborgarna. De får rösta i alla allmänna val. Sedan har vi B-laget, som utgörs av dem som bara har uppehållstillstånd. De får inte rösta i riksdagsvalet, men i kommunalvalen. Vi kan också säga att vi har ett C-lag: de som bor i landet utan tillstånd och som inte får rösta alls, men som ändå har vissa rättigheter, som tillgång till vård och skola. Vi kan rentav säga att det finns ett D-lag: de som vill flytta hit men ännu inte gjort det. Enligt Gallups senaste opinionsundersökning om Europas attraktionskraft vill nära 7 miljoner människor flytta till Sverige. Varför ska inte de få rösta?

Att alla jordens människor inte har samma rättigheter inför den svenska staten betyder inte att människorna har olika värde.

”Människors lika värde” används nu helt fritt. Det senaste exemplet kommer från Tvärdrag, SSU:s idépolitiska tidskrift. I senaste numret skriver en redaktionsmedlem, under rubriken ”Kommer aldrig bli ihop med en moderat” att ”något så stort, basalt och för mig självklart skiljer oss åt, synen på alla människors lika värde och rättigheter, och det är därför jag aldrig skulle kunna vara tillsammans med en borgare”.

Sådärja. Nu är också en röst på något av de borgerliga partierna ett brott mot FN-stadgan. Ni ser vartåt det barkar. Och i morgon är det första maj, de överdrivna parollernas dag. Det blir inte mycket kvar av människovärdet om vi inte börjar bli lite mer aktsamma med begreppet.

Källa: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/begreppet-manniskors-lika-varde-urholkas_3512580.svd

Lyssna på nationalekonomen Tino Sanandaji som talar om invandringen

Lyssna även på David Lång om invandringen

Sossarnas förslag, höj skatterna!

Nedan kan ni läsa fakta om skattefria bidrag och andra förmåner för de nyanlända som kommer till Sverige.

https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Annonser
Explore posts in the same categories: David Lång SD om invandring, POLITIK, SVERIGEDEMOKRATERNA, Sveriges ekonomi och ökade kostnader för asylsökande, Tino Sanandaji

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: