Miljöpartisten Mehmet Kaplan jämför jihad med kamp för demokrati

Mehmet Kaplan

ALMEDALEN Jihadister kan jämställas med demokratikämpar under andra världskriget. Så kan man sammanfatta budskapet från Miljöpartiets gruppledare Mehmet Kaplan under ett seminarium i Almedalen i tisdags.

Det var under ett seminarium om islamofobi, arrangerat av ABF och Fight Racism Now, som Mehmet Kaplan fällde det kontroversiella yttrandet, skriver Stefan Olsson, tankesmedjan Frivärld, på sin blogg.

Integrationsminister Erik Ullenhag (Fp) påpekade att det inte bara är islamofobin som är ett samhällsproblem utan också hedersrelaterat våld och jihadister som reser från Sverige till Syrien för att kriga. Då svarade Mehmet Kaplan att jihadkrigarna inte är något att oroa sig för, utan snarare är att jämställa med de svenskar som frivilligt gick med i finska vinterkriget.

Kamp mot Sovjetdiktaturen

Finska vinterkriget hade sin upprinnelse i att kommunistdiktaturen Sovjetunionen attackerade Finland 1939. Sverige, som nation, engagerade sig starkt för Finlands sak och skeppade över försvarsmaterial till den lilla demokratin som nu stod inför hotet att bli ockuperat. Den svenska nationen tillät också den som ville att bege sig till Finland för att hjälpa till att försvara landet mot kommunismen.

De så kallade rebellstyrkorna i Syrien utgörs av terrorgrupper som Isis och andra al-Qaidainspirerade islamister vars syfte är att omvandla Syrien till en shariastyrd islamiststat. Säpo uppgav att det under förra året var minst 75 personer som reste från Sverige för att strida med dessa terrorgrupper och att det i nuläget inte finns några indikationer på att jihadresandet avtar.

Idag fokuserar svenska myndigheter på att försöka bilda nätverk och hjälpa de familjer vars ungdomar låtit sig lockas att dra ut i religionskrig, framför allt genom specifika riktade insatser på lokal nivå. Det kan exempelvis röra sig om stöd till familjer i riskzonen och att fältarbetare utbildas i att känna igen och hantera islamistisk extremism.

“Vill hjälpa till”

Mehmet Kaplan uttryckte alltså att detta inte är något oroa sig för. När Rashid Musa, ordförande för Sveriges unga muslimer, menade att det handlar om engagerade ungdomar som reser till Syrien för att ”hjälpa till” höll Kaplan inte bara med utan gick till steg längre. Jihadister är att jämställa med frihetskämpar och Isis religiösa krig med Finlands försvarskrig mot Sovjet.

Det har inte gått att att nå Mehmet Kaplan för en kommentar. Idag skriver han dock på Twitter att han har blivit missförstådd:

“Menar inte att likställa svenskar som deltar i krigets Syrien med dem som stred för Finland i vinterkriget.”

Vad han menar har han dock inte klargjort.

“Inget att resonera kring”

Nyheter Idag har sökt representanter för Miljöpartiet för att försöka komma till klarhet i partiets officiella ståndpunkt när det gäller de svenska jihadisterna. Pontus Hummelman, pressekreterare, säger till Nyheter Idag:

– Det här är absolut ett problem på väldigt många sätt. De här människorna kommer att begå brott och mörda. Miljöpartiet tror inte på våld. Men nu är det ju så att Mehmet Kaplan har varit väldigt tydlig med vad han menade.

Han har skrivit två Twitterinlägg där han skriver vad han inte menade. På vilket sätt är det att vara tydlig med vad han menade?

– Han är oroad över dem som åker ner och krigar i Syrien. Så för oss är det inget att resonera kring. Men vi menar att det är en misstolkning av ett klumpigt uttalande. Därmed förhåller han sig helt till det som även andra miljöpartister står för, säger Pontus Hummelman.

Källa: http://nyheteridag.se/miljopartisten-mehmet-kaplan-jamfor-jihad-med-kamp-for-demokrati/

Politiker och andra borde läsa på om Islam och vad som står i Koranen t.ex. Det finns ett ord i Koranen som ger muslimer rätt att ljuga bara det gagnar Islam, läs nedanstående inlägg som handlar om Mehmet Kaplan och Abderisak Waberi som är vän med Mehmet Kaplan och som båda var med då Mehmet Kaplan bjöd in en känd antisemitisk talare till riksdagen.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/13/miljopartiets-mehmet-kaplan-bjod-in-kritiserad-antisemit-till-sveriges-riksdag/

Moderaten Björn Shaerström har hårt kritiserat Reinfeldt för att Abderisak Waberi arbetar i försvarsutskottet i riksdagen för moderaterna och har insyn i hela svenska försvaret och som ser upp till Al Quidas andlige ledare. Läs nedanstående inlägg och lyssna på intervju med moderaten Abderisak Waberi.

https://ladycobra.wordpress.com/2013/04/14/m-politiker-waberi-maste-ocksa-bort/

Mer att läsa om Moderaternas Waberi som varit ordförande i islamiska förbundet som har kopplingar till muslimska brödraskapet som numera är terroriststämplat.

Socialdemokraterna har nära samarbete med islamister. Läs om detta nedan.
https://ladycobra.wordpress.com/2014/01/30/socialdemokraterna-i-nara-samarbete-med-islamister/

Lyssna på Richard Johnshof i debatt om Islam i riksdagen.

Richard Johnshof i anförande om Islam.

Annonser
Explore posts in the same categories: Al Quida, Antisemitism, Björn Schaerström Moderaterna, EXPRESSEN, Extremism, Halalslakt, Islamiska förbundet, ISLAMISTISK FRISKOLA, Miljöpartiet, Miljöpartiets Mehmet Kaplan, Moderaterna Reinfeldt, Muslimska brödraskapet, Nalin Pekgul, oenighet i moderaterna, Okatigoserat, POLITIK, Radikal islamist i Miljöpartiet, Richard Johnshof, SKOLVERKET, Socialdemokraternas nära samarbete med Islamister, SVERIGEDEMOKRATERNA, Yttrandefrihet

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Miljöpartisten Mehmet Kaplan jämför jihad med kamp för demokrati”

 1. Kejje Says:

  Usch vilken otäck utveckling.

 2. malmobon Says:

  Har upplyst om detta på Twitter ett antal gånger. Politiker måste lära sig att Koranen är problemet. Därför måste objektiv religionsundervisning till 9-åringar intensifieras och med fokus på islam. Historien om Mohammed. Var/vem han fick idéer och verser.
  Avhoppad jude som han lärde av. Finns änglar. Koranen kommer från ängeln Gabriel. Verser är omkastade annars hade ingen trott på den. Koranen fick inte ändras. Islam är en vidskepelse o muslimer lider av en psykosocial sjukdom. Måste därför behandlas extra vänligt och avislamiseras precis som nazismen efter kriget. Har vi lärt något av 2:a världskriget, så börjar man denna gång innan med avislmiseringen. Kunskap, utbildning är nyckeln. Inga fler moskéer. Alla religiösa symboler bort. Klädsel bl.a.

  • ladycobra Says:

   Lyssna på en f.d. muslim och son till en Imman som förklarar för president Obama som hävdar att Islam har inget med IS att göra och detta är ju lögn..Denne f.d. muslim måste ju verkligen veta vad Islam är och som har gått i Koranskola och hårt uppfostrad i islams lära av sin far, men börjat tänka själv och studera kristendom och insåg att kristendom hade kärleksbudskap och inte uppmanar att döda alla oliktänkande..

   Lyssna på både president Obama och på f.d. muslimen samt även på anförande av Richard Jomshof om islam som är mycket påläst om koranen och Islam.

   https://ladycobra.wordpress.com/2014/10/06/koranen-ligger-bakom-is-jihadresenarer-fran-sverige/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: