Är ordet fritt i Svenska kyrkan?

KRISTEN OPINION

Det är länge sedan Svenska kyrkan krävde lydnad till evangeliet. I en tid när ärkebiskopen ogärna vill välja mellan Jesus och Mohammed, och när det är riskfritt för en biskop att hävda att religionstillhörighet inte spelar någon roll för frälsningen, är det lätt att inbilla sig att Svenska kyrkan blivit kravlös. Så är inte fallet. Kravet på renlärighet lever ännu, men det bär inte längre teologiska förtecken.

Idag tycks det istället existera ett outtalat krav om att den anställde ska vara obrottsligt lojal mot de åsikter som kommuniceras från kyrkoledningen och Kyrkokansliet. Samtidigt som Svenska kyrkan bedyrar att det är högt i tak och att man välkomnar kritiska och självkritiska frågor, vittnar anställda om hur man upplever sig övervakad och kontrollerad, både i arbetsrollen och i privatlivet.

Låt mig ge några exempel från verkligheten (skärmavbild finns i förekommande fall).

En präst, vi kan kalla den för A, fick för några…

View original post 442 fler ord

Annonser
Explore posts in the same categories: POLITIK

6 kommentarer på “Är ordet fritt i Svenska kyrkan?”

 1. ladycobra Says:

  Bra skrivet!

  Att bli påhoppad för att man hjälper kristna asylsökare så de slipper bli utsatta för trakasserier av islamister på asylboenden är ju helt korrekt handlat.

  Jag blir bedrövad som kristen att se att svenska kyrkan blivit en vänsterpolitisk kyrka istället för en kristen kyrka..Jag tvivlar faktiskt på om Biskoparna Brunne och Jackelén är kristna då de tycker att Muhammed är lika bra som Jesus eller är de så fruktansvärt okunniga om Islam?

  Många går ur svenska kyrkan på grund av att den blivit mera en politisk propaganda kyrka än kristen kyrka.. Har inte gått själv ur kyrkan ännu,, då det inte är Jesus eller hans faders fel att kyrkan blivit som den blivit utan det är präster och biskopar som ligger bakom detta.

  Läs nedanstående som jag skrivit i min blogg.

  https://ladycobra.wordpress.com/2013/10/12/muhammed-lika-bra-som-jesus-enligt-svenska-biskopar/

  Information om Islam och verser ur Koranen nedan.

  https://ladycobra.wordpress.com/2014/10/06/koranen-ligger-bakom-is-jihadresenarer-fran-sverige/

  Gud välsigne dig som skrivit detta i blogginlägget!

 2. ruben Says:

  Håller med. Har läst en del grymma berättelser om förföljelsen från muslimer mot kristna och andra i asylläger, flyktingläger och under flykt. Det finns kanske några i Svenska kyrkan som tar ansvar och står upp, men det verkar vara flest frikyrkor, som tar upp problemet. Tack för bra hemsida och artiklar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: